Bahreyn Manama'da İran'ın Misilleme Saldırılarında Konutlarda Hasar Meydana Geldi

Bahreyn'in başkenti Manama'da İran'ın misilleme saldırıları sonucunda bazı konutlarda hasar oluştu. Olay sırasında Sivil Savunma ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye intikal etti.

Bahreyn Manama'da İran'ın Misilleme Saldırılarında Konutlarda Hasar Meydana Geldi
Bahreyn'in başkenti Manama'da İran'ın misilleme saldırıları sonucunda bazı konutlarda hasar oluştu. Olay sırasında Sivil Savunma ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye intikal etti.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı, İran tarafından gerçekleştirilen saldırılar sırasında başkent Manama'daki bazı konutların zarar gördüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada, özellikle füzelerin ve insansız hava araçlarının (İHA) engellenmesi sırasında konutların hedef alındığı kaydedildi. Bazı İHA'ların doğrudan konut binalarına isabet ettiği, engellenen füzelerin enkazlarının ise binaların üzerine düştüğü belirtildi. Ayrıca, yüksek katlı bir binada meydana gelen patlama sonucu çıkan yangına Sivil Savunma ekiplerinin derhal müdahale ettiği aktarıldı. Yetkililerin olay yerinde güvenlik önlemleri alarak yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. İlgili makamlar, olayla ilgili ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşacaklarını duyurdu ve halkı yeni saldırılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Olayda can kaybı olup olmadığına dair henüz bir bilgi verilmedi, ancak görgü tanıkları, saldırıların yapıldığı binaların çevresindeki diğer yüksek katlı binaların tahliye edildiğini bildirdi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Kuveyt ve Ürdün'e yönelik füze saldırıları düzenlediğini vurguladı. Bakanlık, bu eylemleri "açık bir egemenlik ihlali ve sivillerin güvenliğine yönelik tehdit" olarak nitelendirerek şiddetle kınadı. Ayrıca, saldırıların uluslararası hukuk ve normlarla çeliştiği belirtildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin