Baki Şimşek “Tutuklu Erler ve Askeri Öğrencilerin Mahkeme Süreci Hızlandırılsın”

MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK; TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; tutuklu er ve askeri öğrencilerin mahkeme süreçlerinin hızlandırılmasını istedi.

06 Ekim 2017 Cuma, 22:04
Baki Şimşek “Tutuklu Erler ve Askeri Öğrencilerin Mahkeme Süreci Hızlandırılsın”
-

Mersin Milletvekili ŞİMŞEK; mağduriyetlerin giderilmesi ve suçsuz olanların biran önce tahliye edilmesi gerektiğini belirterek “Erkan Ünal diye Mersin Çamlıyayla Sarıkavak köyünden ortaokul mezunu, annesi babası köyde yaşayan bir gencimiz -kendisi de köyle yaşayan- İstanbul'a askere gidiyor, yirmi günlük askerken darbe gerçekleşiyor. Bu gencimiz şu anda hiçbir olaya karışmamasına rağmen on dört ay on beş gündür İstanbul'da cezaevinde yatıyor. Maalesef bununla ilgili bölgemizden çok sayıda şikâyet almaktayız. Tutuklu erler ve askerî öğrencilerle ilgili mahkeme sürecinin bir an önce hızlandırılarak bunlardan suçsuz olanların tahliye edilmesini talep ediyoruz. “ dedi.
“SÖZÜNÜZÜ TUTUN, TAŞERONA KADRO; EMEKLİYE, İŞÇİYE UCUZ EV VERİN “
    MHP Mersin Milletvekili ŞİMŞEK ; seçimden önce vaad edilen taşeron işçilere kadro konusunu gündeme getirdi. ŞİMŞEK “Hem 7 Haziran seçimlerinde hem 1 Kasım seçimlerinde taşeronlara kadro konusunda söz verildi.Bu yasayla ilgili vatandaşın beklentisi devam ediyor. Asgari ücret, maalesef, on beş yıllık AKP iktidarı döneminde 1.400 lira seviyelerinde.Asgari ücretlinin yaşam standardı çok düşük, bunun yükseltilmesi lazım. Seçimlerde asgari ücretlilere ve geçim standardı gelir seviyesinin altında olanlara Hükûmetimiz 100 liraya ve 250 liraya konut verileceğiyle ilgili billboardlar astı, bununla ilgili seçim meydanlarında vaatler verdi. Asgari ücretli işçilerimiz 100 liralık konutların ne zaman verileceğini merakla bekliyorlar. Bunu Hükûmetin bir an önce gerçekleştirmesini bekliyoruz. “ dedi. 
“İŞKUR'A İŞÇİ ALIMI NOTER HUZURUNDA YAPILAN ÇEKİLİŞLERLE YAPILSIN!”
   MHP Milletvekili  ŞİMŞEK; İşkur’a işçi alımının noter huzurunda yapılan çekilişlerle yapılmasını ve adaletli davranılması gerektiğini dile getirdi. Baki ŞİMŞEK “ İŞKUR'a işçi alımlarının kurumsal bir statüye kavuşturulup bu alımların tamamının noter huzurunda yapılan çekilişlerle yapılmasını talep ediyoruz. Adalet Bakanı olarak da burada en büyük sorumluluğun, adil davranma sorumluluğunun sizde olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu konuda çok sayıda şikâyet var. Biz direkt kurum müdürünü aradığımız zaman bize verilen cevap şu oluyor: "AK PARTİ il başkanlığından bize liste geliyor, bunun dışında hareket edemiyoruz." Herhâlde bunun tersini söyleyebilecek bu salonda bir tane milletvekili yoktur. Hükûmetin bu konuda adil davranmasını ve Türkiye'de bütün kurumlara yapılan alımlarda şeffaf davranılmasını istiyoruz. “ dedi.
 “İŞ GÜVENLİĞİ SADECE KAĞIT ÜZERİNDE ALINIYOR.”
    Mersin Milletvekili ŞİMŞEK “İş güvenliğiyle ilgili çok sayıda mevzuat değişikliği yapıldı, çok sayıda kararlar alındı ama iş güvenliği şu anda kâğıt üzerinde alınıyor, fiilî durumda bir iş güvenliği yok. Türkiye, iş kazalarında Avrupa'da  da , Dünyada da  en ön sıralarda yer alıyor. Toplumu bilinçlendirmedikten sonra, çalışan işçiyi eğitmedikten sonra sadece kâğıt üzerinde, mevzuata uysun diye alınan iş güvenliği tedbirlerinin hiçbirisinin sonuç vermesi mümkün değil.”dedi.  
“ÇİFTÇİLER BORÇLARINI BORÇLA KAPATIYORLAR “
     MHP Milletvekili ŞİMŞEK “  Mısır taban fiyatlarının beklentiyi karşılamadığını ve çiftçinin borç batağında olduğunu belirterek sözlerine şöyle son verdi. “Mısır taban fiyatları açıklanmıştır. 2015 yılında 740 lira olan mısır taban fiyatları 2017 yılında 760 lira olarak açıklanmıştır ve çiftçide büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuştur. Çiftçiye zam verirken yüzde 3 zam veriliyor ama MTV artışında yüzde 40 zam yapılıyor. Çiftçiler şu anda hasat mevsimi olmasına rağmen Ziraat bankalarında ve özel bankalarda yeniden kredi çekebilmek için kuyruğa girdiler, borçlarını da borçla kapatıyorlar; eşinden dostundan borç para alarak krediyi kapatıyorlar ve hasat mevsiminde yeni kredi çekiyorlar. Tarım Bakanının acilen Çukurova'ya giderek mısır üreticileriyle buluşmasını ve bunların sorunlarını dinlemesini talep ediyorum” dedi.
    
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”