Balıkesir Burhaniye'de Hamarat Eller Pazarı Kadınları Ek Gelir Elde Ediyor

Balıkesir Burhaniye'deki Hamarat Eller Pazarı, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı oluyor. Pazarda, gözleme, ev ekmeği, tarhana gibi yiyeceklerin yanı sıra takı ve örgü ürünleri de satışa sunuluyor. Yaklaşık 30 kadın, emekleriyle evlerine ek gelir sağlıyor.

Balıkesir Burhaniye'de Hamarat Eller Pazarı Kadınları Ek Gelir Elde Ediyor
Balıkesir Burhaniye'deki Hamarat Eller Pazarı, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı oluyor. Pazarda, gözleme, ev ekmeği, tarhana gibi yiyeceklerin yanı sıra takı ve örgü ürünleri de satışa sunuluyor. Yaklaşık 30 kadın, emekleriyle evlerine ek gelir sağlıyor.
Google News'te Abone Ol

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 15 yıl önce kurulan Hamarat Eller Pazarı, kadınlara iş imkanı sunarak onların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olmaya devam ediyor. Her pazartesi günü 8 Eylül Stadı yanında kurulan pazar, çeşitli el yapımı ürünlerin satışına ev sahipliği yapıyor. Gözleme, ev ekmeği ve tarhana gibi yiyeceklerin yanı sıra, kadınların hazırladığı takı ve örgü işlerine de ilgi büyük. Pazar, yaklaşık 30 kadının evlerine ekmek götürme mutluluğunu yaşadığı bir platform haline gelmiş durumda.

Kadınlar, haftalık olarak hazırladıkları ürünleri pazarda satışa sunarken, kimi askerdeki oğluna harçlık gönderdiğini, kimi ise emekli olan eşine destek olduğunu ifade etti. Rengarenk örgüler, oyalar ve yerel lezzetler, pazara gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Özellikle bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür eden kadınlar, burada kendi emeklerini pazarlayarak ekonomik katkı sağlama fırsatı elde ettiklerini belirtiyor.

Pazara 10 yıldır katıldığını söyleyen Hanife Eralp, "İstanbul'dan geldim ve evimiz kira. Kiraya katkı sağlamak için burada çalışıyorum. Kendi emeklerimizi satıyoruz, örme yapıyoruz, patikler ve büyük Yörük oyaları hazırlıyoruz" diyerek pazarın önemini vurguladı. Ayşen Ay ise, "15-16 yıldır burada ürünlerimizi satıyoruz. İnsanlar bu pazardan para kazanıyorlar ve evlerine ekmek götürüyorlar. Hava koşulları ne olursa olsun buraya gelmeye devam ediyorlar. Lütfen pazarımızı ziyaret edin ve arkadaşlarımızın emeklerine destek olun" dedi.

Selma Hanım Terzi ise, "Kadın Platformundayız. El emeği ile 3-5 kuruş para kazanmak ve ekonomik olarak destek sağlamak için burada çalışıyoruz. Hem halka hizmet ediyoruz hem de kendimiz faydalanıyoruz. İhtiyacı olan kadınları, evde oturanları her zaman bekliyoruz" diyerek tüm kadınları pazara davet etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin