Kuzey Ege’nin turizm açısından büyük bir cazibe merkezi olduğu Edremit Körfezi, 9 günlük tatil döneminde yoğun bir ziyaretçi akınına hazırlanıyor. Hükümetin tatil kararı, bölgedeki turizm işletmeleri arasında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Edremit Ticaret Odası (ETO) Başkanı Ahmet Çetin, bu süreçte doluluk oranlarının yüzde 90’a yaklaşmasını beklediklerini belirtirken, toplamda 1 milyon turistin bölgeyi ziyaret etmesini öngördüklerini ifade etti.
Ahmet Çetin: "20 bin yatak kapasitesiyle hazırız"
Ahmet Çetin, 9 günlük bayram tatilinin ekonomik canlanma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Bahar aylarının, Kuzey Ege’nin en güzel dönemlerinden biri olduğunu dile getiren Çetin, "Bölgemiz, doğanın yeniden canlandığı bir dönemden geçiyor. Gastronomi etkinliklerimiz, butik ve termal otellerimizle tüm misafirlerimizi bekliyoruz. Yaklaşık olarak 20 bin yatak kapasitemizle tüm hazırlıklarımız tamamlandı. İstanbul’a sadece 3 saat mesafede olmamız büyük bir avantaj sağlıyor. 9 günlük süre zarfında 1 milyon kişinin bu bölgeye gelmesini bekliyoruz. Ayrıca Almanya’nın Duesseldorf, Stuttgart ve Köln şehirlerinden yapılacak uluslararası uçuşlarla yabancı turistleri de ağırlamayı planlıyoruz" dedi.
Fatih Ergün: "Bilet satışlarında ve ek seferlerde patlama var"
TÜRSAB Balıkesir-Çanakkale Bölge Başkanı Fatih Ergün ise tatil kararının ardından turizm acenteleri ve otellerdeki hareketliliğin zirveye çıktığını ifade etti. Ergün, "Otobüs ve uçak bileti taleplerinde ciddi bir artış gözlemliyoruz. Otobüs firmaları, ek seferler koymaya başladı. Bölgedeki otellerimizin doluluk oranının yüzde 80-90’a ulaşacağını tahmin ediyoruz. Doğa, termal ve kültür turları için bölgemiz önemli avantajlar sunmakta. Bu bayram, sezon öncesinde hazırlıklarımızı tamamlayacağımız bir açılış dönemi olacak" şeklinde konuştu.
Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Gömeç ve Asos hattındaki tesislerin misafirlerini ağırlamak için gün saydığı belirtiliyor. Sektör temsilcileri, bölgenin büyükşehirlere yakınlığı ve sunduğu konforlu, makul fiyatlı tatil imkanlarıyla bu dönemi en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade ediyor.
