Edinilen bilgilere göre, saat 14.50 civarında Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi’ne yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Kazdağları'nda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araçlarıyla ilerlemekte zorluk çeken 4 kişi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçti.
Jandarma ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen belirtilen noktaya ulaşmayı başardı. Araçta bulunan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edildi. Jandarma, mahsur kalan vatandaşların güvenli bir şekilde kurtarılması için titiz bir çalışma yürüttü.
Yapılan operasyon sonucunda, mahsur kalan 4 kişi ve araçları güvenli bir bölgeye ulaştırıldı. Jandarma ekipleri, olayın ardından bölgedeki vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla önleyici tedbirler alarak, benzer durumların yaşanmaması için uyarılarda bulundu.