Balıkesir'de Antandros Kazıları İncelendi

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Antandros Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Balıkesir'de Antandros Kazıları İncelendi
Kaymakam Odabaş, Prof. Dr. Gürcan Polat başkanlığındaki ekipten kazıların son durumu hakkında bilgi aldı. Bu yılki kazı döneminde, MS 5. yüzyıla tarihlenen bir kilise ve vaftizhane alanı gün yüzüne çıkarıldı. Erken Hristiyanlık dönemine ait bu kutsal yapılar, dönemin mimarisi ve sanatını yansıtıyor.

Mozaikler ve Freskler Detaylı İncelendi
Gün yüzüne çıkarılan kilisenin yer döşemesinde bulunan göz alıcı mozaikler, Kaymakam Odabaş ve beraberindeki heyet tarafından titizlikle incelendi. Bu sanatsal değer taşıyan mozaiklerin korunma durumu ve kültür turizmine katkı potansiyeli büyük önem arz ediyor. Ayrıca, kilise duvarlarında tespit edilen freskler üzerinde de titizlikle çalışmalar yapıldığı öğrenildi. Kireç tabakası altından çıkarılan orijinal motifler, dönemin inanç ritüelleri ve sanatsal anlayışı hakkında önemli bilgiler sunuyor.

Kültürel Mirasın Önemi Vurgulandı
Kaymakam Ahmet Odabaş, "Antandros Antik Kenti, hem ilçemiz hem de bölgemiz için hayati öneme sahip bir kültür mirasıdır. Bilimsel çalışmaları büyük bir özveriyle yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat başkanlığındaki tüm ekibi tebrik ediyorum. Kaymakamlık olarak, antik kentin ören yeri statüsüne kavuşturulması, ziyaretçi altyapısının geliştirilmesi ve bu tarihi zenginliğin tüm dünya ile paylaşılması adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin