Balıkesir'de Deprem

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde 2023 yılının 19 Kasım günü, saat 22:44’te, Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

19 Kasım 2023 Pazar, 23:09
Balıkesir'de Deprem
-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan bilgilere göre, depremin koordinatları 39.391 enlem ve 28.252 boylamda kaydedilirken, depremin yaklaşık derinliği ise 6.92 kilometreydi.
Büyüklüğü nedeniyle halk arasında endişeye yol açan deprem, yerel saatle akşam saatlerinde gerçekleşti. Şiddeti, çevrede hafif titreşimlere yol açtı ve bölgedeki vatandaşlar tarafından hissedildiği belirtildi. Ancak, AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybıyla ilgili bilgi paylaşılmadı.
Depremin etkisinin değerlendirilmesi ve olası artçı sarsıntılar konusunda uzmanlar çalışmalarını sürdürüyor. Bölge halkı, deprem riskine karşı gerekli tedbirleri almak ve yetkililerin talimatlarını takip etmek konusunda uyarıldı.
Son yıllarda Türkiye genelinde sık sık meydana gelen depremler, vatandaşları afetlere karşı hazırlıklı olmaya teşvik etmektedir. AFAD’ın sürekli olarak bilinçlendirme çalışmaları ve deprem öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler hakkında yaptığı duyurular, bu tür durumlar karşısında toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamaktadır.
Depremlerin, özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafi konum göz önüne alındığında, doğal bir gerçeklik olduğu unutulmamalıdır. Ancak, bu tür durumlara karşı hazırlıklı olmak ve bilinçli adımlar atmak, can ve mal kaybını minimize etmede oldukça önemlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin Kariyer Yolculuklarında Onları İleri Taşımaya Devam Ediyor
Mersin'de "Köy Bizim Şenlik Bizim"Le Her Köy Eğlenceye ve Müziğe Doyuyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
Cimcime Teyze 74 Yaşında Vefat Etti
Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne Katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: "Havalimanımız 10 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hizmete Açılacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Gül Çocuk Evinde Düzenlenen "Aşure Günü" Etkinliğine Katıldı
Uzun Yıllar Sonra Mersin Tarsus'ta Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Başlıyor
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
Mersin Büyükşehir Voleybol Kursu İle Minikler Hem Spor Yapıyor Hem Sosyalleşiyor