Burhaniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen kış spor okulları, sömestr tatili ile birlikte büyük ilgi gördü. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan etkinliklere katılımın artması, öğrencilerin sporla buluşmasını sağladı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Alparslan, bu yıl düzenlenen kurslara yaklaşık bin 400 öğrencinin katıldığını ifade etti. Alparslan, hedeflerinin tüm Burhaniyelilere spor yaptırmak olduğunu vurguladı.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikler, öğrencilerin spor yaparak tatillerini değerlendirmelerini sağlıyor. Farklı branşlarda düzenlenen kurslar, basketbol, voleybol, masa tenisi ve judo gibi birçok aktiviteyi kapsıyor. Öğrenciler, bu kurslarda eğlenirken aynı zamanda yarışmalara da katılma fırsatı buluyor. Spor salonuna gelen öğrenciler, eğitmenleri ile birlikte başarılar elde ettiklerini belirtiyor.
Öğrencilerden Yağmur Dönmez, cimnastik kursuna katıldığını ve bunu arkadaşlarına önerdiğini söyledi. "Çok eğlenceli. Grubumuzla yarışmalara katıldık ve birçok madalya aldık," şeklinde konuştu. Diğer bir öğrenci Nehir Dutgun ise, "Tatilde Atatürk Spor Salonu’nda çok güzel çalışıyoruz. Yarışmalarda madalyalarımız var," dedi.
Aslan Alparslan, Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak spor kurslarının erken saatlerde düzenlenmesi ile çocukları sokaklardan uzaklaştırmayı ve spora yönlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Gelen talepler doğrultusunda, salonun yeterlilik seviyesinin arttığını belirten Alparslan, "2-3 aydır kayıtta bekleyen öğrencilerimiz var. Amacımız, tüm Burhaniye halkını spor yapmaya teşvik etmek," dedi.