Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, konutların hayırlı olması dileğinde bulundu ve Balıkesir'de bugüne kadar 12 bin 142 konutun tamamlandığını belirtti. Ustaoğlu, "Şu anda 3 bin 735 inşaat süreci devam eden konutumuz var. Kurasını çekeceğimiz konutlarla beraber toplamda 23 bin vatandaşımızı ev sahibi yapmış olacağız" dedi. Ayrıca, inşaatların en kısa sürede başlayacağını ve vatandaşların yuvalarına kavuşturulacağını ifade etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan, ihtiyaç sahibi herkesi ev sahibi yapmak için çalıştıklarını belirtti. Turan, şehircilik projelerinin tamamında güvenli konut imalatına devam ettiklerini ifade etti. "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bakanımız Murat Kurum’un öncülüğünde sahada vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun projeler dizayn ediyoruz" şeklinde konuştu.
Törende, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Key tarafından yapılan dua ile birlikte toplam 7 bin 500 konutun kura çekimi gerçekleştirildi. Balıkesir'deki bu etkinlik, yerel halk için büyük bir umut kaynağı oldu.