Edinilen bilgilere göre, yangın Bandırma ilçesi Erdek yolu üzerindeki eski askeri çamlık alanda ortaya çıktı. Yangının başladığını gören çevredeki vatandaşlar, durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler hızla olay yerine ulaştı.
Bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, yangının daha da yayılmasını önlemek için hemen çalışmalara başladı. Alevlere müdahale eden ekipler, yoğun duman ve alevlerin etkisi altında mücadele ederek yangını kontrol altına aldı. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda yangın tamamen söndürüldü. Yangın sonrası soğutma çalışmaları da gerçekleştirildi.
Olayın ardından yangının çıkış sebebiyle ilgili kapsamlı bir inceleme başlatıldığı bildirildi. Yangının nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve ekipler, olay yerinde detaylı araştırmalarına devam ediyor.