Baro Başkanı Gazi Özdemir Konuşmasında, "Nkp Bileşenlerinin Suçsuz Oldukları Aşikardır."

NKP bileşenlerinin haklarında açılan davanın ilk duruşması görüldü

25 Ekim 2021 Pazartesi, 18:25
Baro Başkanı Gazi Özdemir Konuşmasında, "Nkp Bileşenlerinin Suçsuz Oldukları Aşikardır."
-

Japonya’da meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin yıldönümünde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) basın açıklaması yapmak ve ölenleri anmak için havaya balon uçurmak isteyen, ancak eylemi güvenlik güçlerinin engellemesi nedeniyle yapamamalarına rağmen haklarında dava açılan Platform üyelerinin ilk duruşması Mersin Adliyesi’nde görüldü. Baro Başkanı Gazi Özdemir konuşmasında, “NKP Bileşenlerinin suçsuz oldukları aşikardır. Haklarında hukuka aykırı bir şekilde soruşturma, yargılama, kovuşturma aşaması yürütülmektedir. Umarım hak ve adalet yerini bulacak ve gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

“HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE SORUŞTURMA, YARGILAMA, KOVUŞTURMA AŞAMASI YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Duruşma öncesi Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yapan NKP bileşenlerine destek veren Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir burada yaptığı konuşmasında, “Nükleer santralle ilgili olan durum hepimizin hassasiyeti. Özellikle Mersin halkının da büyük bir hassasiyeti. Burada yapılacak yargılama tamamen hukuka aykırı bir yargılama. Arkadaşlarımız orada tamamen anma töreni için bulundukları bir sırada, yasal olarak hareket ettikleri bir anda, maalesef haklarında hukuka aykırı bir şekilde soruşturma, yargılama, kovuşturma aşaması yürütülmektedir. Biz her türlü haksızlığın ve hukuka aykırı işlerin karşısındayız. Mersin Barosu olarak, Nükleer Karşıtı Platformu’nun bir üyesi olarak arkadaşlarımızın yanındayız. Umarım hak ve adalet yerini bulacak ve gerçekler ortaya çıkacak. Arkadaşlarımızın zaten suçsuz oldukları aşikar. Arkadaşlarımızın vereceği ifadeden sonra hukuksal mücadelemize devam edeceğiz, yanlarında olacağız” ifadesini kullandı.

KÜÇÜK: “BURADA SUÇ İŞLEMEKTE OLAN GÜVENLİK GÜÇLERİDİR”

Mersin Barosu üyesi Av. Sevim Küçük ise yaptığı konuşmasında; toplantı, gösteri yürüyüş yasasının temel hak olduğunu belirterek, “Bugün ne yazık ki bir kez daha yaşam savunucuları olarak hakkımızda açılan bir davayla ilgili olarak savunma yapmak üzere geldik. Aslında savunma yapmaktan çok Anayasal, yasal ve uluslararası sözleşmelerde koyulan haklarımızı dile getirmek ve haklarımıza sahip çıkmak için bir kez daha adliye önündeyiz. Arkadaşlar nükleer güç sahasına gittiklerinde ne yazık ki Anayasa’da kullanmak istedikleri halkalarını engeller nitelikte güvenlik güçleriyle karşı karşıya kalmışlardır ve herhangi bir söz söyleme fırsatı dahi tanımadan onlara karşı güç kullanmak suretiyle olay yerinden uzaklaştırmışlardır. Ve haklarında toplantı, gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten dava açılmıştır. Bugün burada talimat mahkemesinde savunmalarını verecekler. Anayasa’da da olduğu gibi vatandaşın sağlıklı bir çevrede yaşama hakları mevcuttur ve yine Anayasa’da belirttiği gibi, herkesin düşüncelerini ifade etme özgürlüğü söz konusudur. Devlete ve vatandaşa verilen yükümlülüklerden bir tanesi de çevrenin kirlenmesini engellemek ve sağlıklı bir çevre oluşturmak ve korumaktır. Burada suç işlemekte olan güvenlik güçleridir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Nükleer Karşıtı Platformu bileşenleri, Mersin Adliyesi’nde talimat mahkemesinde ifade verdi. Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, platform üyelerinin yanında yer alarak destek verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor