Baro Bşk. Er: “Anamur Ve Erdemli’ye Ağır Ceza Mahkemeleri İvedilikle Açılmalıdır”

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er'den önemli açıklama...

27 Mart 2018 Salı, 17:40
Baro Bşk. Er: “Anamur Ve Erdemli’ye Ağır Ceza Mahkemeleri İvedilikle Açılmalıdır”
-

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların ve avukatların yoğun talepleri üzerine, ilçelerin nüfus yoğunluğu, suç oranı ve dosya sayısı dikkate alınarak,  adliyeye ulaşımın kolaylaştırılması için Anamur ve Erdemli ilçelerine Ağır Ceza Mahkemeleri’nin ivedilikle açılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduğunu bildirdi.
Vatandaşların haklarını ararken, avukatların da savunma görevini daha etkin bir şekilde yerine getirirken, Adliyelere ulaşımlarının daha kolay sağlanması gerektiğini, bu nedenle Erdemli ve Anamur ilçelerine ivedilikle Ağır Ceza Mahkemeleri’nin açılması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Er, “Ülkemizde geçmişten günümüze kadar hukukumuzun en temel meselelerinden birisi, hak arama mücadelesinin doğru ve etkin yapılamaması nedeniyle adaletin gecikerek tecelli etmesidir. Geç gelen adalet, adalet değildir” dedi.
Avukatların ve vatandaşların yoğun talepleri ve müracaatları neticesinde Erdemli ve Anamur ilçelerinde Ağır Ceza Mahkemeleri’nin açılması için Adalet Bakanlığı’na başvurulmasının zaruri hale geldiğini belirten Baro Başkanı Er, “Mersin, Türkiye’nin gerek coğrafi yapısı gerekse karayolu ile ulaşımı en uzun ve en zor olan illerinin başında gelmektedir.
Bilindiği gibi, Anamur ile Erdemli ilçemizde Ağır Ceza Mahkemeleri bulunmamaktadır. Bu ilçelerimizin nüfuslarının yoğunluğunun giderek artması, merkeze karayolu ile ulaşımlarının zorluğu, suçların ve dosya sayılarının artışı ile iş yoğunluğu dikkate alındığında artık bu iki ilçemizde de Ağır ceza mahkemelerinin kurulmasını zorunlu ve ivedi hale getirmiştir.  
Anamur, Mersin’in en batısında bulunan ve Mersin’e karayolu ile ulaşımı 5 saat süren ilçemizdir. Anamur’da Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunmaması nedeniyle bu yetki, Silifke Ağır ceza mahkemesine verilmiştir. Anamur’dan Silifke’ye karayolu ile ulaşım veya seyahat yaklaşık 3 saat sürmektedir.
Yine, Erdemli ilçemizde de Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunmaması nedeniyle, bu yetki Mersin Ağır Ceza Mahkemeleri’ne verilmiştir. Erdemli ’den Mersin’e karayolu ile seyahat ise yaklaşık 1,5 saat sürmektedir” diye konuştu.
“VATANDAŞLARIN VE AVUKATLARIN ADLİYELERE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRILMALIDIR”
Ülkemizde geçmişten günümüze kadar hukukumuzun en temel meselelerinden birisinin, hak arama mücadelesinin doğru ve etkin yapılamaması nedeniyle adaletin gecikerek tecelli etmesi olduğuna vurgu yapan Baro Bşk. Er, “Hepimizce bilinmektedir ki, geciken adalet artık adalet değildir.
Yine, vatandaşlarımız haklarını ararlarken, Avukatlarımız da savunma görevini daha etkin bir şekilde yerine getirirlerken Adliyelere ulaşımlarının da daha kolay olması gerekmektedir.
Bu iki ilçemizde Ağır ceza mahkemelerinin açılması ile bir yandan yargılamaların daha seri ve etkin yürütülmesi sağlanacak, diğer yandan da hâkim, savcı, avukat ve tarafların işlerini kolaylaştırarak yol ve zamandan tasarruf edilecek ve böylece adalete erişim de daha kolay sağlanmış olacaktır.
Arz olunan nedenlerle Anamur ve Erdemli ilçelerimizin nüfus yoğunluğu, suç oranı ve dosya sayısı dikkate alınarak bu iki ilçemize de Ağır ceza mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı’na başvurup, takibini titizlikle yapmaktayız” şeklinde konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti