Bartın İnkumu Plajı'nda Dron ile Çekim Yapan Gazeteci, Boğulma Tehlikesi Geçiren Kişiyi Kurtardı

Bartın İnkumu Plajı'nda, dron ile haber çekimi yapan gazeteci Halil Tekin, denizde boğulma tehlikesi yaşayan bir kişiyi kurtardı.

Bartın İnkumu Plajı'nda Dron ile Çekim Yapan Gazeteci, Boğulma Tehlikesi Geçiren Kişiyi Kurtardı
Bartın İnkumu Plajı'nda, dron ile haber çekimi yapan gazeteci Halil Tekin, denizde boğulma tehlikesi yaşayan bir kişiyi kurtardı.

Bartın’ın İnkumu Plajı'nda denize giren bir kişi, bir süre sonra yorgunluk nedeniyle suyun yüzeyinde zor durumda kalmaya başladı. O esnada sahilde haber çekimi yapan İhlas Haber Ajansı (İHA) Bartın muhabiri Halil Tekin, denizin ortasında dibe batıp çıkan bir nesneyi fark etti. Gazeteci Tekin, dronunu yükselterek bu nesnenin bir insan olduğunu tespit etti. Hemen durumu sahildeki cankurtaranlara ileten Tekin, hızlı bir şekilde yardım çağrısında bulundu. İhbarın ardından cankurtaranlar hemen harekete geçti ve botla denize açıldılar. Ekip, denizdeki kişiyi bota alarak kurtardı. Kurtarılan kişinin isminin Mesut olduğu, soyadının ise açıklanmadığı öğrenildi. Bu kurtarma anları, havadaki dron kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kurtarılan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kendisi cankurtaranlara teşekkür ettikten sonra kıyafetlerini giyerek sahilden ayrıldı. Halil Tekin'in dikkati sayesinde yaşanan bu olay, gazeteciliğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin