Bartın'da, Türkiye Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Gençlik Merkezi'nde yoğun katılımla yapıldı. 'Dünya Bize Emanet' temalı etkinlikte, anaokulu öğrencileri atık malzemelerden oluşturulan kostümlerle defile sergiledi. Öğrencilerin performansı, profesyonel mankenleri aratmadı ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Defile ile çevre bilinci konusunda önemli mesajlar verildi.
Etkinlik sonrası, atık malzemelerle yapılmış çeşitli ürünlerin sergilendiği alan katılımcıların ilgisini çekti. Sergide, Türkiye’nin yerli savaş uçağı KAAN ile otomobil TOGG'un maketleri dikkat çekti. Protokol üyeleri, KAAN ve TOGG maketlerinin önünde hatıra fotoğrafları çekti.
Ayrıca, atık malzemelerle yapılan strateji ve hamle oyunları da katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Baykal ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, sergideki basket atma, denge oyunu ve eş bulma oyunlarını oynayarak etkinliğe renk kattı.
Programda, anaokulu öğrencilerinin Erturan Türk Dansı gösterisi de büyük beğeni topladı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Mehmet Özdemir, çevre bilincinin önemi hakkında konuştu ve atık malzemelerle geri dönüşüm konusunda fikir veren öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.
