Başakşehir Kayaşehir'de Kapalı Pazar Alanı'nın Temeli Atıldı

Başakşehir'de, Kayaşehir Kapalı Pazar Alanı'nın temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla atıldı. Törende sanatçı Orhan Hakalmaz da sahne aldı.

Başakşehir Kayaşehir'de Kapalı Pazar Alanı'nın Temeli Atıldı
Başakşehir'de, Kayaşehir Kapalı Pazar Alanı'nın temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla atıldı. Törende sanatçı Orhan Hakalmaz da sahne aldı.
Google News'te Abone Ol

Başakşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Kayaşehir Kapalı Pazar Alanı'nın temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı bir törenle atıldı. Bu kapalı pazar alanı, Avrupa ve İstanbul'da bir ilk olma özelliği taşıyor. Törene Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, sanatçı Orhan Hakalmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanatçı Hakalmaz, törenden önce katılımcılara bir saz dinletisi sundu. Törende konuşma yapan Başkan Uysal, Kayaşehir'deki pazar alanının halkın ihtiyaçlarına yönelik olarak yapıldığını belirtti. Uysal, “İstanbul'un en güzel ve planlı yerlerinden biri olacak” diye ifade etti. Ayrıca, gelecekte metro hattının buraya kadar uzatılacağını da vurguladı.

Başkan Uysal, daha önceki dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın pazar yerine AVM benzetmesini hatırlatarak, “Buraya Türkiye’nin en modern pazarını yapıyoruz” dedi. Pazar kültürünün değişmesi gerektiğini vurgulayan Uysal, tüm mahalle pazarlarının kapalı hale dönüştürüleceğini açıkladı.

Bakan Güllüce ise, Türkiye’nin gelişimi hakkında düşüncelerini paylaştı ve Suriye'den gelen yetim çocukların durumuna dikkat çekti. Güllüce, “Bizim töremiz ve inancımız bunu kabul etmez” ifadelerini kullandı. Törende, Bakan Güllüce ve Başkan Uysal, sanatçı Hakalmaz ile birlikte “Eyvallah Şahım” türküsünü söylediler. Tören, Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Orhan Hakalmaz’ın konseriyle sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin