Başkan Bektaş Aslan’dan, Borçlu Esnafa Yapılandırma Müjdesi

Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’ne borcu olan esnaflara ödemelerini yapabilmeleri adına bir fırsat daha tanındı.

09 Ağustos 2017 Çarşamba, 11:56
Başkan Bektaş Aslan’dan, Borçlu Esnafa Yapılandırma Müjdesi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
2016 yılında uygulamaya konulan yapılandırmayla aynı şartları taşıyan yeni yapılandırma fırsatı 8 Ağustos tarihiyle yürürlüğe girdi.
 
Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, esnaflara konuya ilişkin müjdeli haberi verdi. Başkan Bektaş Aslan, ülkemizin hain darbe girişimi sonrasında yaşadığı olumsuzlukları yavaş yavaş üzerinden attığını kaydederek, “Geçtiğimiz yıl yaşanan hain darbe girişimi can ve mal kaybımızın yanında ekonomimizi de olumsuz yönde etkilemiştir. Maliye Bakanımız sayın Naci Ağbal’ın da kamuoyuna yaptığı açıklamalardan öğrendiğimize göre zararın 60 Milyar TL olduğu ifade edilmiştir. Ülkemiz ekonomisinin bu kadar büyük bir miktarda zarara uğramasının elbette esnaf ve sanatkarlarımıza önemli ölçüde olumsuz yansımaları olmuştur” dedi.
 
Piyasadaki olumsuzlukların ortadan kalkması adına Hükümetin ve ilgili tüm kurumların gayret gösterdiğine dikkati çeken Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Bu noktada merkez birliğimiz olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB) yeni bir çalışmaya imza atmıştır.
 
2016 yılında uygulamaya konulan yapılandırma neticesi borcu taksitlendirilen ortakların bir kısmının taksit borçları henüz bitmemiş olsa da bu yıl içinde tekrar bir borç yapılandırılmasının gerekliliğine olan inançla, TESKOMB tarafından 2016 yılında uygulamaya konulan 2016/13 sayılı genelgenin aynı usul ve şartlarını ihtiva eden bir düzenleme uygulamaya konulmuştur.
 
8 Ağustos itibariyle başlayan uygulamaya göre, 31 Temmuz 2017 tarihinden önce (bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 29 Eylül 2017 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına (asıl alacak tutarı kooperatif blokeli veya mevduat hesabından alınan tutarlar ve icra masraflarıdır) hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup;
 
1- Borç ( asıl alacak ) tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde faizsiz tahsil edilecektir.
 
2- Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren %8 faiz oranı üzerinden 12 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı ( yapılandırmaya esas borç tutarı ) 12'ye bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecek. ( 12 aydan daha kısa süreli taksitlendirme talebinde bulunanların borçları aynı şartlarda taksitlendirilecektir. )
 
3- Borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren  %12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı ( yapılandırmaya esas borç tutarı ) 24'e bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecektir. ( 12 aydan fazla, 24 aydan az taksitlendirme talebinden bulunanların borçları aynı şartlarda taksitlendirilecektir. )
 
4- 2016 yılında yapılan düzenleme kapsamında borcu yapılandırılan ve halen taksit ödemeleri devam edenlerin borçları yeniden yapılandırılmayacaktır. Ancak borcu yapılandırılan ve şartları ihlal edilerek yapılandırılması bozulmuş olanların talepte bulunmaları halinde bu düzenleme kapsamında borçları yeniden yapılandırılacaktır" diye detaylı bilgi verdi.
 
Başkan Aslan, borçlu esnaflara çağrıda bulunarak, “İleride zor durumlara düşmeme adına borçlu üyelerimizin bu yapılandırma fırsatından faydalanmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu.
 
“Yapılandırmadan faydalanmak isteyen üyelerimiz lütfen telefon açmak yerine bizzat kooperatifimize başvursunlar. Detaylı bilgi kooperatifimizde verilecektir. Şunu da belirteyim ki asıl borçlu veya kefilin başvurması halinde konu değerlendirmeye alınacaktır” diyen Başkan Aslan, “Bu vesileyle esnaf ve sanatkarlarımıza sağlık ve sıhhat ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi