Başkan Can 100’üncü Yıl Atatürk Çarşısı Esnaflarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Can, “Amacımız Ülkemizde Ve Şehrimizde Birlik Ve Beraberliğimizin Bozulmamasıdır”

26 Nisan 2018 Perşembe, 18:15
Başkan Can 100’üncü Yıl Atatürk Çarşısı Esnaflarıyla Bir Araya Geldi
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, esnaf grupları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak 100’ncü yıl Atatürk çarşısında esnaflarla bir araya geldi.
Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 33 hizmetimizin açılışını yapmanın heyecanını hep birlikte yaşadık. 2014 seçimleri sonrasında şehrimiz Büyükşehir yasasıyla yönetilmeye başlandı. Yetkimiz ve görevimiz %60 oranında azaldı. Buna ters orantılı olarak sorumluluk alanımız 4 katı büyüdü. Toplamda 179 mahallemiz oldu. Bütün bunlara rağmen bizler ayrım yapmadan eşit hizmet anlayışıyla bu görev, sorumluluk alanımızda hizmet etmeye çalışıyoruz. Burhanettin Kocamaz başkanımız Büyükşehir belediye başkanımız oldu. Başkanımızla birlikte proje üretip, hizmet etmeye devam ediyoruz. Kendilerine hepimizin adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bizlerin hizmet anlayışında ötekileştirme yoktur. Irkı, memleketi, partisi ne olursa olsun Allah rızası için çalışıyoruz. 120 dönüm alana tekabül eden Berdan projemiz devam ediyor. Eylül ayı içerisinde 15 bin kişilik gösteri merkezimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bunun yanında mahallelerimizde taziye evi, halı saha, pazaryeri gibi inşaatlarımızda devam ediyor. Kleopatra kapısının orda bulunan eski vuslat düğün salonunun olduğu yer meydan projesi olarak projemiz hazır. Ama Anıtlar yüksek kurulundan yazı geldikten sonra başlayacağız. Kleopatra meydanı şehrimiz için önemli artı değer katacağına inanıyorum. Yerli yabancı turistlerimiz geldiği zaman Kleopatra meydanında insinler, şehrimizi turlasınlar. Kilise, Kırkkaşık, Makam, Siptilli, Saint Paul'a ziyaretlerini yapsınlar sonra yolculuklarına devam etsinler. Tarsus’umuza turistler geldiği zaman kalacak bir otelimizin konusu vardı. Gösteri merkezinin olduğu yere 4 yıldız konseptinde otel, konut, işyeri ve ofis ihalesini gerçekleştirdik. Şu anda  ihalesini gerçekleştirdik. 1-2 ay içinde temelini atacağız. Tarsus’umuzun otel ihtiyacını bitireceğiz. Pazaryeri çatılarında kendi elektriğimizi üretmeye başladık. Yıllık 3.5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Elektriğe para vermeyip para kazanacağız. Tozkoparan zahit mahallesindeki toplu konut projemiz uygulama aşamasına geçti. Birinci etapta 200 konut, ikinci etapta 300 civarında konut yapacağız. Tarsus’umuzda evlenmeyen kimse bırakmayacağım. Toki’den daha ucuza daha konforlu ev yapacağım. 13 mahallede kentsel dönüşüm işaretledik. 129 köyümüzün parke ve park çalışmaları devam ediyor. 60 köyümüzün parkesi bitti. Bu yılın sonuna kadar hepsinde park ve parke işleri hepsinde bitecek.
Doğup büyüdüğüm şehre hizmet ediyorum. Allah’a bunun için şükrediyorum. Benim mesleğim belediyecilik. Ben bu işin çıraklığından geliyorum. Hemen hemen her mahallede sokakta alınterim var izim var. Bizim birinci önceliğimiz şehrimizde huzur ve kardeşliğimizin devam etmesidir. Ülkemizde ve şehrimizde birlik ve beraberliğimizin bozulmamasıdır” dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Şevket Can, esnaflarla sohbet ederek ve sorunlarını dinlemesiyle program sona erdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı