Başkan Can, ‘’Biz Hiçbir Zaman Ayrım Yapmadık, Ayırmadık, Ötekileştirmedik’’

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, hiçbir vatandaşa ayrım, gayrım yapmadıklarını, ayırmadıklarını ve ötekileştirmediklerini söyledi.

14 Haziran 2018 Perşembe, 10:23
Başkan Can, ‘’Biz Hiçbir Zaman Ayrım Yapmadık, Ayırmadık, Ötekileştirmedik’’
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Her gün ayrı bir mahallede iftar programı düzenleyen Tarsus Belediyesi Cuma Akşemsettin, Cumartesi günü Fahrettinpaşa Mahallesi’nde iftar sofrası kurdu.
Akşemsettin ve Fahrettinpaşa mahallerinde yaptığı konuşmalarda vatandaşların ramazan ayını kutlayan Belediye Başkanı Şevket Can, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 34 tane hizmetimize açmanın mutluluğunu ve heyecanını siz değerli hemşehrilerimizle birlikte yaşadık. Bugüne kadar Tarsus Belediyesi tarafından 2 tane cami ibadete açıldı. Şu anda 9 cami inşaatı devam ediyor. 8 tane 8 değişik mahallemizde taziye evini açtık. Vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Berdan projesi belediyemizin mega projelerinden bir tanesi, şu anda %95’i bitti. İnşallah 2-3 aya kadar açılacak. Kırklarsırtı mahallemizde 15 Bin kişilik gösteri merkezi inşaatımızın bitmesi yakın, 150 milyonluk karma bir projemiz otel, konut, iş yeri ve ofis 1-2 aya kalmaz inşallah Cenab-ı Allah’ın izniyle temelini birlikte atacağız. Belediyemiz kendi elektriğini üretmeye başladı. 1 Yılda 3,5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Tozkoparan Zahit Mahallemizde bulunan arsamızda projemizi çizdirdik, inşallah TOKİ’den daha ucuza, daha konforlu ev yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tarsus’ta evlenmeyen kimse bırakmayacağım. Tarsus’ta bütün vatandaşlarımızı evlendireceğim. Şu anda Fahrettinpaşa mahallemizde mevcut 8 adet dükkan, halı saha inşaatımız bitti. Buradan bütün Fahrettinpaşa mahalle sakinlerimize duyurumdur. 27 Haziran’da 8 adet dükkanın ayrı ayrı ve halı sahanın ayrı bir şekilde ihalesi vardır. Bu ihalemize bütün Fahrettinpaşa mahalle sakinlerimizden belediyemizin Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüze müracaat etsinler. 27 Haziran’dan önce resmi evraklarınızı tamamlayın gelin ihalemize girin. İhaleden sonra inşallah buranın da açılışını yapacağız. Kavaklı Mahallemizi ve Fahrettinpaşa mahallemizi birbirine bağlayacak olan köprümüzün DSİ’den onayı çıktı. İnşallah 2-3 aya kalmaz Fahrettinpaşa Mahallemizi, Kavaklı Mahallemizle buluşturacak olan köprüyü de Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey yapıyor. Aynı zamanda Fevziçakmak Mahallesini, Tozkoparan Mahallesine bağlayan köprü başladı. İnşallah 2-3 aya kadar, Fevziçakmak ve Tozkoparan Mahallemizde gönül köprümüzü de büyükşehir belediyemiz bitirmiş olacak. Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin, dualarımızı kabul, günahlarımızı affeylesin, birlikteliğimizi daim etsin, ülkemizde ve şehrimizde huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin’’ ifadesini kullandı.
Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Bu dünya yalan dünya, bu dünya imtihan dünyası, bugün biz oruçlarımızı tutuyorsak, ne için tutuyoruz. Yaradılış gayemiz Allah’a kul olmak. İslam’ın şartının birini yerine getirip Müslümanlığımızın görevini yapmak için tutuyoruz. Bu oruçlarımızın yüzü suyu hürmetine hepimiz çocuklarımıza sahip olacağız. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Biz gündüz yorulmadan, gece uyumadan hiçbir vatandaşımızın burnu kanamaması için çalışıyoruz. Burnu kanamaması için de çalışmaya devam edeceğiz. Ayrım yapmadık, ayırmadık, ötekileştirmedik. Dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun, rabbimin rızasını kazanmak için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz’’ dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti