Başkan Can, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor

Her hafta farklı bir yerde ziyaret...

23 Mart 2018 Cuma, 18:10
Başkan Can, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor
-

Tarsus Belediye Başkan Can’ın esnaf gezileri devam ediyor. Tarsus’ta pazarcılık yapan esnaflarla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can esnafların sorun ve isteklerini dinleyip karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Yapacak oldukları çalışmalar için her kesimle fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Yerel yönetim olarak sizlerle beraber fikir alışverişinde bulunarak projelerimizi yapmaya çalışıyoruz dedi.
Belediye Başkanı Can, ‘’ Şimdiye kadar pazarcı arkadaşlardan pek fazla şikayet gelmedi. Bu sebepten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz yerle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 10.000 dönüm arazi içersindeyiz. Talimatı verdim parkelerimizi döşemeye başlayacağız. Yazın tozdan kışın çamurdan kurtulacağız. Pazar yerleriyle ilgili ihalemizi gerçekleştirdik. Bu yılın sonunda Anıt mahallesi ve Yarbay Şemsettin mahallesinde kapalı Pazar yerlerine kavuşacağız.  Cumhuriyet ve Tekke mahallesinde ihale aşamasında, ihale tarihi alınacak. Bu yılın sonunda da orası da bitecek.  4’ncü pazar yeriyle ilgili proje aşamasındayız. Yeşilyurt mahallesinde ki yeri trampa usulüyle Tarsus Belediyesi adına satın aldık. Bu yılın sonunda inşaatı bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.  5’nci olarak Girne mahallesi tarafına vatandaşlarımızdan talep geldi fakat pazarcı arkadaşlarımız oralarda işimiz iyi olmaz dediler. Orayı iptal ettik bilginiz olsun. Altaylar mahallesinde pazarı genişleteceğiz. Şehitler Tepesi mahallesinden de talep geliyor. Sizlerde düşünürseniz oralarda nöbet usulü küçük çaplı pazarlar kurabiliriz. Fevzi çakmak karakolu karşısında 14 dönümlük yerimiz var. Yüksek gerilim hattı geçiyor. Eğer bu gerçekleşirse oraya da kapalı bir pazar yeri yapacağım” dedi.
AYIRMIYORUZ BİRLEŞTİRİYORUZ
Başkan Can, “Ayrım yapmadan,  ayırmadan dili, dini, ırk, ne olursa olsun çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bütün mahallelerin neye ihtiyacı varsa onları ilgili herkesle istişare ederek gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Talep edenin kimliği önemli değil, Tarsus’ta yaşayıp vatandaşımız olması yeterlidir. Ayırmıyoruz, birleştiriyoruz” dedi.
TARSUS’A HİZMET KONUSUNDA BİR SIKINTI YOK
Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Şehrimiz bereketli bir şehir. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çok ürün yetişen bir kent yok. Çiftçilerimiz zaman zaman sıkıntılı yıllar yaşıyorlar. Pazarcı esnaflarımız çiftçilerimizi bir nebze olsun rahatlatıyorlar. Tarladan pazara tüketiciye ulaşmasında yardımcı oluyorlar. Hepinize bu manada teşekkür ediyorum. Sayın belediye başkanımız bir halk adamı. Tarsus’un her noktasına ulaşıyor temas ediyor. Tarsus’ta yaşayan hiç kimse ben belediye başkanına ulaşamıyorum derdimi dermanımı anlatamıyorum diyemez. Cumhuriyet tarihinde yapılmayan bir hizmet 129 köyümüze yapılıyor bu dönemde. 129 köyümüze parke yapılıyor. Tarsus’a hizmet konusunda bir sıkıntı yok. Bu sebeptir 5 dönemdir Milliyetçi Hareket Partisini tercih etti Tarsuslular. Ama hizmetten daha önemli olan birlik ve beraberliğimizdir” şeklinde konuştu.
Toplantı Belediye Başkanı Şevket Can’ın pazarcı esnaflarının sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”