Başkan Can, Gazilerle Bir Araya Geldi

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile Gazilerle bir araya geldi. Başkan Can, Kent restoranda gaziler onuruna yemek verdi.

19 Eylül 2017 Salı, 16:25
Başkan Can, Gazilerle Bir Araya Geldi
-

Okunan Kuran’ın ve duanın ardından Konuşmasına Gaziler Gününü kutlayarak başlayan Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Bugün Ülkemizde Türk Bayrağımız dalgalanıyorsa, bugün Ülkemizde Ezanlarımız Minarelerimizde okunuyorsa önce Cenabı Allah’ın izniyle sonra şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde ülkemizde bizler yaşıyoruz’’ dedi.
Başkan Can, ‘’Bugün 19 Eylül Gaziler günü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘e 19 Eylül 1921 yılında Mareşallik ve Gazi ünvanının verildiği gündür. Bu vesile ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla ve de minnetle anıyorum. Cenabı Allah mekanlarını cennet eylesin diyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Bütün gazilerimize de Cenabı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin Dinimizce de çok önemli bir mertebeye ulaştığını biliyoruz. Gazilerimiz de bu vatanı kurtarmak için terörle mücadelede Gazilik ünvanıyla şereflenmişlerdir. Kısacası şunu demek istiyorum, Şehitler bizim namusumuzdur, Gazilerimiz bizim onurumuzdur’’ ifadesini kullandı.
Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Belediye Başkanı Can, ‘’Millet olarak bütün Türk Milleti şehit adayıdır, Bütün Türk Milleti Gazi adayıdır. Cenabı Allah ülkemizde birliğimizi ve beraberliğimizi bozdurmasın, Ülkemiz hem içten hem dıştan her türlü olaylarla karşı karşıya, adeta 7 düvelle savaş halindeyiz. Biz ben değil biz olarak hareket ettiğimiz sürece Ülkemizde yaşayan bu vatanın topraklarında yaşayan havasını teneffüs eden suyunu içen bütün insanlar tek ses tek yürek tek yumruk olduğu sürece ki öyleyiz Cenabı Allah’ı izniyle Bayrağımızı da kimse indiremez ezanımızı da kimse susturamaz’’ şeklinde konuştu.
Yaşadığımız toprakların kıymetini bilmemiz gerektiğini belirten Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Ülkeye faydası olan herkese teşekkür etti.
Milletvekili Şimşek, ‘’ Öncelikle bizlere bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Bu coğrafyada bizleri dış güçler yine rahat bırakmıyorlar. Bütün dünya üzerinde nerede Müslüman varsa nerede Türk varsa kan var gözyaşı var ızdırap var. Arakan da Musul da Kerkük te dış dünya büyük oyunlar oynuyor. Oradaki soydaşlarımıza dindaşlarımıza zulüm ediyorlar. Dışarda da içerde de bu oyunları yapanlar hep aynı güçler Siyonist güçler. Bizler yaşadığımız toprakların kıymetini bilelim bu Ülke için zerre kadar faydası olan herkese teşekkür ediyorum. Hepinizin Gaziler Gününü kutluyorum’’ dedi.
Şehitler kadar Gazilerinde canları pahasına mücadele verdiklerini belirten Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, ‘’Ay yıldızlı Bayrağımızın içindeki kırmızı renkte şehitlerimizin kanı olduğu gibi siz Gazilerimizin de kafası gözü kulağı kısacası kan değerleriniz var. Bu kan değerleri nedir? Vatandır, Millettir, paylaşmaktır. Ben gazilerimizin hepsinin tek tek alınlarından öpüyorum. Kapımız ve Devlet dairelerimiz sizlere her zaman açıktır. Hepinizin Gaziler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum’’ şeklinde konuştu.

Yemeğe Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Kampüsü Cezaevi Tabur Komutanı Yarbay Veysel Fidan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Selim Onaran, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Tarsus Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç oda ve dernek başkanları Gaziler ve Gazi yakınları katıldı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti