Başkan Can'ın Bilgilendirme Toplantıları Miting Havasında Gerçekleşiyor

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı toplantılar adeta miting havasında geçiyor.

11 Ocak 2018 Perşembe, 08:09
Başkan Can'ın Bilgilendirme Toplantıları Miting Havasında Gerçekleşiyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
“BAĞLAR MAHALLESİ’NDE BİR AN ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAMALIDIR"
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bağlar Mahallesi’ndeki bilgilendirme toplantısı Kuran-ı Kerim okunması, MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur’un dua etmesiyle başladı.
Daha sonra söz alan Bağlar Mahalle Muhtarı Fikret Kaya, Belediye Başkanı Şevket Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşları bilgilendirmek için bu tür toplantılar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Başkan Can, “13 mahallemizde 2.5 yıldır yapmış olduğumuz çalışmanın sonucunu aldık. Kentsel dönüşümü yapabilmek için bu mücadeleyi verdik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a hepinizin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Sayın başkanımızın Tarsus’a hizmette emeği çok. 13 mahallemizde büyükşehir belediyemizden 1/5000’lik nazım imar planını geçirerek, ardından Tarsus Belediyesi olarak bizlerde 1/1000’lik planımızı gerçekleştirdik. Revizyonumuz onaylandı. Artık bu mahallelerimizde kentsel dönüşüm başlıyor. Belediyelerin anayasası imar planıdır diyebiliriz. İmar planı değişmeden evlerimiz değişmez, yollarımız daha geniş olamaz, yeşil alanlarımız daha fazla, daha büyük olamaz, eski evlerimizin yerlerine yenileri gelemez. Biz Tarsus’ta artık bunu başardık. Artık sizlerin kapılarını müteahhitler çalmaya başladı. Dün kimse gelmiyordu. Bu imar planının ardından gelecekler, görüşmeler yapacaksınız. Kentsel dönüşümün temelini inşallah birlikte atacağız” dedi.
Bağlar Mahallesi’nin bir an önce kentsel dönüşüme geçmesi gerektiğini belirten Başkan Can, “Bağlar Mahallesini geldik, inceledik. Kaleburcu Caddesi ve Eshab-ı Kehf caddesi, 0414 sokak ve 0452 sokak arasında kalan ve 0406 sokak, 0428 sokakların olduğu bölgeyi kapsayan kısımlar, kısacası bu mahallemizde emsal dediğimiz yoğunluk 0.8’di. Biz bu yoğunluğu bölgesel olarak parça parça 2’ye çıkardık. Yani 2 katından fazla emsalini arttırdık. Biz bu artışı sizlerin lehine kullandık. Bu küçük bir olay değil. Bu 13 mahallemizde 2017 yılında kentsel dönüşüm konusunda destan yazdık. Müteahhitlerimiz sizleri ziyaret edecek, onlardan ricamız hiçbir vatandaşımızın hakkını ihlal etmeden görüşmeler gerçekleştirmelerini ve inşaatlarına başlamalarını rica ediyorum. Vatandaşlarımızdan ricam nasıl sizlerin hakkını yemeyecekse, sizlerde haklarınızı koruyarak anlaşın. Bu süreci atlatalım ve daha güzel bir Bağlar Mahallesi’nin temellerini en kısa sürede atalım. İnşallah güzel mahallelerde güzel evlerde oturacağız.       Müteahhitlerin hepsine aynı mesafedeyim. Sizlerin haklarını korumak, sizleri bilgilendirmek bizlerin boynumuzun borcu. Sormak istedikleriniz için buyurun belediyemizin İmar müdürlüğüne gelin. Çayınızı için soracaklarınızı sorun. Müteahhitleri araştırın. Bizler şu müteahhit yapar diyemeyiz. Sizlerden ve müteahhitlerden ricam bu süreci çok uzun tutmamanız. Bu mahallemizde şu anda Kesmen petrolün karşı tarafında cami yeri işaretledim. İnşallah bir hayırsever işadamımızla görüşüyorum. İnşallah görüşmelerimiz olumlu sonuçlanırsa altı taziye evi, üstü çifte minareli caminin bu yılın içerisinde temelini atarız. Ayrıca Kesmen petrolün oradan gelen yola bir köprü daha yapmamız lazım. Bu köprüyle ilgilide çalışmaya başladık. Allah birlik beraberliğimizi bozdurmasın. Bizim görevimiz sadece yol park yapmak değil. Huzurlu güvenli bir Tarsus içinde mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”