Başkan Dinçer’den Çanakkale Zaferi Kutlaması

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıldönümünü kutlayan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, “Çanakkale Zaferi Yüce Türk Milletinin bağımsızlığını, onuru ve vatanını korumak uğruna yedi düvele karşı yüz binlerce şehit vererek kazandığı, tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırılan şanlı bir destandır” dedi.

18 Mart 2020 Çarşamba, 15:42
Başkan Dinçer’den Çanakkale Zaferi Kutlaması
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yayınladığı mesajla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümünü kutladı.
Başkan Dinçer, Çanakkale Zaferi’nin tarihin sayfalarından silinmek isteyen bir ulusun Yüce Atatürk önderliğinde vereceği Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini ateşleyen ve Yüce Milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yedi düvele karşı yüz binlerce şehit vererek kazandığımız şanlı bir destan olduğuna vurgu yaptı. Dinçer, “ Çanakkale Boğazı’nı önce denizden, sonra karadan geçmeyi hedefleyen işgal güçleri, başka bir devletin boyunduruğu altına girmeyi asla kabul etmeyen Yüce Türk Milletinin birlikteliği ve kararlı direnişi ile karşılaşmış, hiç ummadığı ağır bir yenilgi alarak, işgal etmek istediği topraklardan geri çekilmek zorunda bırakılmıştır. Dönemin en güçlü ordularına ve donanmalarına sahip işgalci güçlere karşı kazanılan bu büyük zaferle Yüce Milletimiz imkansızlıklar içerisinde olsa dahi, birlik ve beraberlik içinde olduğunda, vatanı elinden alınmak istendiğinde canını seve seve feda edeceğini bütün dünyaya göstermiş, yüz binlerce şehit ve gazi verilmesine rağmen, ‘Çanakkale Geçilmez’ ibaresini tarihe altın harflerle yazdırmıştır” dedi. Dinçer şöyle devam etti:
“ Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanı, daha sonra Yüce Atatürk önderliğinde verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın meşalesini yakmış, böyle bir zafer kazanan milletin, vatanını kimseye bırakmayacağına dair inanç, Anadolu’nun ruhuna işlemiştir. Bize bir vatan bırakmak için dönemin en gelişmiş teknolojilerinin kullanıldığı, çok uluslu donanmalara ve silahlı güçlere karşı tereddüt etmeden canını ortaya koyan, bile bile ölüme koşan, kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan kahraman atalarımızın sayesinde bugün bu topraklarda al bayrağımızın gölgesinde varlığımızı sürdürüyoruz. Atalarımızın kanlarıyla bize bıraktıkları bu vatanın değerini bilmek ve Çanakkale Destanını gelecek nesillere aktarmak hepimizin en önemli görevlerinden olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yılını kutluyor, başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”