Başkan Engin’den Birlik ve Beraberlik Çağrısı

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, devletin ve yerel yönetimlerin olağanüstü durumlarda her türlü imkanlarını vatandaşın lehine kullanması gerektiğini vurguladı.

20 Nisan 2020 Pazartesi, 12:33
Başkan Engin’den Birlik ve Beraberlik Çağrısı
-

Başkan Engin, “Bu süreçte polemikleri bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Bahanelerin arkasına saklanmadan, halkın yararına olabilecek her yapıcı fikrin etrafında kenetlenmemiz gerektiği unutulmamalıdır.” dedi.

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, dünya ekonomisinin çok kırılgan olduğu bir dönemde patlak veren koronavirüs salgınının küresel düzeyde büyük kayıplara neden olduğunu söyledi.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) son Dünya Ekonomik Görünüm raporunun ekonominin 1930'lardaki büyük buhrandan bu yana ilk kez bu kadar kötüleştiğini açıklar mahiyette olduğunun altını çizen Başkan Engin, şunları kaydetti:

“Covid-19’un ikinci üç aylık döneminde dünya ekonomisinde daralma oranının yüzde 12’yi gösterdiği bir dönemde gerek merkezi gerek yerel yönetimlerin vatandaşlarının yanında olması bir zorunluluktur. Yaşlısı, genci, engellisiyle bir bütün oluşturan milletimizin en büyük desteğe ihtiyaç duyduğu günler yıkıcı virüsün yayıldığı günlerdir. Her geçen gün kayıplarımızın arttığı, görülmeyen düşmana karşı verilen savaşı kazanmamız bilim insanlarımızın çizdiği yol doğrultusunda ilerlemeyle mümkün görülmektedir. Sanayicisi, marketçisi, bakkalı, fırıncısıyla milletimizin bu mücadeleye olabildiğince katkı sağlıyor. Bu süreçte yaşanan mağduriyetlerde göz önüne alındığında en çok desteğe ihtiyacı olan kişilerin vatandaşlar olduğu unutulmamalıdır. Her evin önceliği olan ekmek belli bir koordinasyon içiresinde halkın ulaşılabileceği ve makul fiyatlarla satılmalı veya ücretsiz dağıtılmalıdır. Gerek merkezi gerek yerel yönetimler, özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde evine ekmek götürmekte zorlanan vatandaşları düşünerek onlara ekmek dağıtılmalıdır. Aş ve gıda yardımları geçmişte yapıldığı gibi yapılmalıdır. Sağlık konusunda her kesimden insanımızın öncelikli koruyucularından olan maskelerde ivedilikle halka ulaştırılmalıdır.”

“KAMU YARARINI GÖZETMELİYİZ”
Devletin ve yerel yönetimlerin bu tür olağanüstü durumlarda her türlü imkanlarını vatandaşın lehine kullanması gerektiğini vurgulayan Başkan Engin, “Bu süreçte polemikleri bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Bahanelerin arkasına saklanmadan, halkın yararına olabilecek her yapıcı fikrin etrafında kenetlenmemiz gerektiği unutulmamalıdır. Herkesin elini taşın altına koyması, fedakar bir milletin neferi olarak hareket etmemiz gerektiği bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu süreçten en az hasarla çıkma adına çalışma ve söylemlerimizde kamu yararını gözetme fikrimizi hiç bir zaman kaybetmeme yükümlülüğümüzü unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti