Başkan Gültak; "Hizmet, Proje ve Çalışmalarda Sıkıntı Olmayacak"

Akdeniz Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısını Yaptı

01 Mart 2021 Pazartesi, 13:55
Başkan Gültak; "Hizmet, Proje ve Çalışmalarda Sıkıntı Olmayacak"
-

 Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı birinci birleşimini; M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, bir takım gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Belediye konferans salonunda yoklama ile başlayan toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü. Önergelerin alınmasından sonra önceki toplantının birleşim tutanak özeti kabul edildi. Meclis’te; Akdeniz sınırlarında, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarca yapılacak kazılarda, Valiliği veya Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerinden, “İlgili Makama; ayni ve nakdi yardımlardan faydalanmaktadır” şeklinde resmi bir yazı ibraz etmeleri halinde, kazı ruhsatlarından ücret alınmamasıyla ilgili teklif oybirliği ile komisyonlara havale edildi.

Kırsal mahalleler düzenlemesi için komisyonlara için ek süre verildi

Toplantıda; Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren; Akdeniz ilçe sınırlarında olup kanun maddesinde belirtilen özellikleri taşıyan mahallelerin, ‘kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan’ tanımlanmasını içeren raporlar da görüşüldü. Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan statüsüne kavuşacak bölgelere bazı avantaj ve muafiyetler sağlayan düzenleme ile ilgili komisyon raporları, 1 ay ek süre daha verilerek oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Gültak; “Hizmet, proje ve çalışmalarda sıkıntı olmayacak”

Meclis üyelerinin soruları üzerine, yasal düzenleme ile ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Gültak; köy ve kırsal yaşama büyük önem verdiğinin altını çizdi. Başkan Gültak; “Bizler seçimle geliyoruz. Dolayısıyla herkesin oyunu alarak buraya geliyoruz ve herkese hizmet etme sözü veriyoruz. Bu düzenleme ile hiçbir bölgeyi kaderine terk etmiyoruz. Buradaki amaç, büyükşehir yasası ile birlikte halen köy olan, köy olarak kalmasını da ben şahsen itiyorum, o doğallı, şirinliği ve güzelli ile öyle kalsınlar. Her yer mahalle olmamalı. Her yerde sanayi, ticaret alanı olacak diye bir şey de yok. Köy ve kırsal hayatını çok önemsiyorum. Tabi biz her yere hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Kırsal bölgelerin dezavantajı avantaja dönüşecek”

Cumhurbaşkanlığının amacının, kırsalda yaşayan insanlara fayda sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Gültak, “Kırsal bölgelerde yaşayan insanlarımızın dezavantajlarını avantaja dönüştürecek bir yasadır. Örneğin, bu insanlarımız emlak ve benzeri vergiler ödemek zorunda kalmasınlar gibi. Hizmet götürmemek diye bir durum asla olamaz. Sanayileşme veya imarlaşma ile köylerin ortadan kaldırılması durumu da yok. Hayvancılığı, tarımı ve turizmi önemsiyor, köylerimizde bunun altyapısını da oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın hiçbir kaygısı olmasın. Hizmetlerin sunulması noktasında sıkıntı çıkmayacak” diye konuştu.

TOKİ ile protokol yetkisi için komisyona 1 ay ek süre verildi

Çay Mahallesi’nde; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında protokol imzalamak için Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesini içeren komisyon raporları görüşüldü. Meclis üyelerinin; Çay Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin değerlendirme ve tartışmaları sonucu, komisyona 1 ay ek süre daha verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Gültak; “Her yönüyle modern ve güvenilir bir şehir için kentsel dönüşüm şart”

Çay Barış ve Bahçe mahalleleri kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bir değerlendirme yapan Başkan Mustafa Gültak; kentsel dönüşümün Mersin’de kaçınılmaz bir gerçeklik olduğunun altını çizdi. Özellikle ömrünü tamamlamış eski yapıların, olası bir deprem ile yıkılabileceğini kaydeden Başkan Gültak; “Daha dayanıklı, güçlü ve her yönüyle çağdaş, güvenli ve modern konutlarda yaşamak tüm insanlarımızın hakkıdır. Şu anda Çay Mahallesi’nde yerinde değerlendirme ve tespit çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar bittiğinde de insanlarımızı davet edip görüşmeler yapacağız. Elbette kendi hayatları ve gelecekleri ile ilgili son kararı, Çay Mahallesi’nde yaşayan insanlarımıza bırakacağız. Bu şehrin modern bir şehir olmasını istiyorsak; parkının ve bahçesinin olmasını, yollarının yol, pazarlarının Pazar gibi olmasını istiyorsak bu şehri dönüştürmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediyesi sıcak asfalt tesisini kuruyor

Meclis’te; Konya Büyükşehir Belediyesi Kardeş Belediye Protokolü kapsamında, Akdeniz Belediyesi tarafından yeni kurulacak sıcak asfalt sathi kaplama tesisi ve yol asfalt çalışmalarında kullanılmak amacıyla hibe edilecek araç ve gereçlere ilişkin önerge de görüşüldü. Önerge, Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.
Kurulacak tesisin yerine ilişkin bir soru üzerine bilgi veren Başkan Gültak; “Akdeniz Belediyesi asfalt üretim tesisi için; Organize Sanayi Bölgesi’nin alt tarafında bir bölgede, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden; Milli Emlak aracılığıyla takas yoluyla bir yer alacağız. Kuracağımız asfalt üretim tesisi, kesinlikle yerleşim yerlerine uzak bir bölgede yer alacak” diye konuştu.

Bir sonraki toplantının, 5 Mart Cuma günü saat 10:00’da yapılmasının açıklanmasından sonra Meclis toplantısı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor