Başkan Hamit Tuna; “Cumhur İttifakı İle Mersin Kazanacak”

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırdı.

02 Mart 2019 Cumartesi, 23:26
Başkan Hamit Tuna; “Cumhur İttifakı İle Mersin Kazanacak”
-

Mersin’in 13 ilçesine ziyaretlerini sürdüren Başkan Hamit Tuna, son olarak muz üretiminin merkezi Bozyazı’da, esnaf, vatandaş, sendika temsilcileri ve STK’lar ile bir araya geldi.
İlk olarak Bozyazı’da bölge ve pazar esnafını ziyaret eden Başkan Hamit Tuna, Bozyazılı hemşehrileriyle dertleşti, sohbet etti.
Bozyazı’yı ziyaretinde vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Hamit Tuna’ya AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de eşlik etti.
Cumhur İttifakı MHP Bozyazı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetinkaya’nın da hazır bulunduğu esnaf gezisinin ardından Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcileri ve Sendika Üyeleriyle buluşan Başkan Hamit Tuna, hemşehrilerinden Cumhur İttifakı’na destek istedi.
“Bu Yarış Başkan Olma Meselesi Değil, Beka Meselesidir”
“Cumhur İttifakı;AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafındandevletimizin bekası ve milletimizin geleceği için kurulmuştur” diyen Başkan Hamit Tuna; “Bu yarış Bozyazı’da Mustafa Çetinkaya’nın meselesi değildir. Büyükşehir’de Hamit Tuna’nın başkan olma meselesi değildir. Bir beka meselesidir. Devletimizin bekası, milletimizin bütünlüğü, al bayrağımızın gölgesinde, Cumhuriyetimizin ışığında ilelebet payidar kalacak Anadolu Coğrafyası’nın varlık mücadelesidir” dedi.
Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendikalarla her zaman diyaloglu çalışmaya önem verdiklerinin altını çizen Başkan Hamit Tuna; “Sivil Toplum kuruluşlarının ve sendika yapılarının sahada oldukları zaman nasıl ses getirdiklerini biliyoruz. STK’ların varlığı kentimize güç katmaktadır. Sendika yöneticilerimiz ve üyelerimizle birlikte inşallah bundan sonraki süreçte de 31 Mart’a kadar gündüz oturmadan, gece uyumadan ölesiye bitesiye çalışacağız ve birlik içerisinde olacağız. Siyaset birlikte olursa güzel olur” dedi.
“En Önemlisi Şeffaf Belediyecilik”
“Cumhur İttifakı adayı olmamız Mersin için bir şanstır” diyen Başkan Hamit Tuna; “Hizmet yapmak ve proje üretmek birilerinin dediği gibi çok zor değil.15 yıldır Toroslar Belediye Başkanıyım.23 tane teftiş geçirdim. Allah’a şükürler olsun ki bir tane soruşturmam yok. Şeffaf, hesap verebilir, bütün kararları yüzde 99 meclisten geçen bir belediye başkanıyım. Ortak akılla yönetiriz.
Ben yaptım olduğu mantığı ile değil, birlikte yapma kültürünü geliştiren Toroslar’ı 750 bin metrekare arsa vermek suretiyle bunun 25 tanesi okul yeri, sağlık yapılarının hepsini bölgeye taşıyan, her kurumla diyalog kurabilen, uzlaşma kültürünü öne çıkartan ve bölgeyi geliştiren bir belediye başkanıyım. Bozyazı’da Mustafa Çetinkaya, Büyükşehir’de şahsım Hamit Tuna, yukarıda hükümetimiz olduğu zaman bu kurguyu sağlıklı oluşturduğunuzda kim kazanacak Bozyazı ve Mersin kazanacak. Genel idarenin yapacağı yatırımları, planları takip etme noktasında milletvekillerimiz ve bakanımız işin öncülüğünü yapacaklar. Biz de o yapılan genel idare yapısındaki projeleri besleyen projelerle birbirine entegre edeceğiz. Böylelikle bu kent ilk defa hizmeti çok daha düzgün alabilme imkanı bulacak. Ufkumuz geniş, hayalimiz açık. Hayal ettiklerimizi, düşündüklerimiz biz, düşünemediklerimizi sivil toplum kuruluşlarımızdan, meslek örgütlerimizden, üniversitelerimizden destek almak suretiyle hayata geçireceğiz ve bu kenti dünya kenti Mersin yapacağız. Çıktık bir sefere zafer Allah’ın takdiridir. Biz inandık. İnşallah sizlerin desteği ve teveccühü ile Büyükşehir başta olmak üzere 13 İlçemizde zafer yazacağız” dedi.
Bozyazı Komisyoncular Derneği’nin yönetimi ile de bir araya gelen Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, her zaman üretimden yana olduklarını söyledi.
“Çiftçimizi ve Üreticimizi Destekleyeceğiz”
Kent genelinde tarım ve hayvancılığı daha da geliştirmek amacıyla Büyükşehir ve Bozyazı ölçeğinde hazırladıkları projelerini paylaşan Başkan Hamit Tuna, bölge çiftçisini ve üreticisini destekleyeceklerine dikkat çekerek; “Bir ürün geçirdiği süreç üretim, ambalaj ve pazarlamadır. En iyi ürünü üretirsiniz en güzel ambalajı yaparsınız ama pazarlama kısmı çok önemlidir. Bu anlamda komisyoncu arkadaşlarımızın yaptıkları iş çok de çok önemli. Pazarlama kısmında eksik olursanız o iş elinizde kalır. Bizde pazarlamayı daha doğru ve güzel yapmak durumundayız. Bunun için soğuk hava depoları projemiz var. Mersin, 7 cinste en çok ürün üreten bir şehir bunların başında muz geliyor. Biz ürün motifinden yanayız. Toroslar İlçemizde, insanlarımızı alternatif ürün motiflerine yönlendirdik. Ejder meyvesi yetiştirdik. Üreten insanlarımıza fidesinde yardımcı olduk. Birçok alternatif üründe çalışmamız var. Bunu daha kapsamlı Büyükşehir ölçeğinde gerçekleştireceğiz. Hayvancılık noktasında da çiftçilerimize ön ayak olacağız. Hal tesisimizi üç ilçeye hizmet verebilecek bir şekilde bir noktada toplayacağız. İçerisinde soğuk hava depolarının olduğu, bütün sosyal tesislerin yer aldığı komplike bir tesis olacak. Hal esnafımızın daha hijyenik şartlarda ticaret yapmasına vesile olacağız. Toprak tahlili laboratuvarı kuracağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”