Başkan Hamit Tuna, Öğretmenleri Unutmadı

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kent merkezindeki okulları ziyaret etti.

22 Kasım 2018 Perşembe, 15:59
Başkan Hamit Tuna, Öğretmenleri Unutmadı
-

Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi, Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çağdaşkent Anadolu Lisesi ile Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’ne yaptığı ziyaretlerde; Okul Müdürleri, Okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Belediye Başkan Hamit Tuna, günün anısına çiçek takdim ederek, tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.
“Eğitim ve Öğretim Önceliğimizdir”
Kendisinin de daha önce Isparta Endüstri Meslek Lisesi’nde teknik öğretmenlik yaptığını ve ilk göreve 24 Kasım 1982 tarihinde başladığını hatırlatan Başkan Tuna, eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini söyledi.
Başkan Tuna; “24 Kasım 1982 tarihinde Isparta Endüstri Meslek Lisesi’nde teknik öğretmenliğe başladım ve iki yıl sonrasında da Meslek Yüksek Okulu’nda eğitmenlik yaptım. Görevi bırakarak, ticarete atıldım ve Mühendislik Fakültesini bitirdim.15 yıldır Toroslar Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. 2004 yılında göreve geldiğimizde bir çalışma yol haritası çizdik. Toroslarımız; sağlığın, eğitimin ve gençliğin merkezi olacak dedik. Bugün ise Allah’a şükürler olsun ki hayallerimiz gerçek oldu. Devletin bütün sağlık yatırımlarını arsa vermek üzere bölgemize getirdik. Tüm olumsuz işlerin eğitimle düzeleceği düşüncesiyle ilçemizdeki eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne 25 okul yeri verdik. Bu girişimimizle Toroslar, Mersin’in en fazla eğitim kurumuna sahip ve Türkiye’de en fazla okul yeri veren belediye konumundadır. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin daha sağlıklı, temiz ve hijyenik ortamlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla, okul müdürlerimiz ile hep istişare içerisinde olduk. Eğitim kurumlarına yaptığımız bakım ve destek çalışmalarının yanı sıra her eğitim öğretim yılı öncesinde 20 okulumuzun dış cephe boyamasını da yaparak, okul idarecilerimize kolaylıklar sağladık. Biz eğitim kurumlarımızdan hiçbir zaman elimizi çekmedik. Eğitim ve öğretime desteklerimiz, bundan sonra da artarak devam edecektir” dedi.
Öğrencilerin yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştığı ziyaretlerde, tüm eğitimcilere görevlerinde başarılarının devamını dileyen Başkan Hamit Tuna; “Toplumun şekillenmesinde çok önemli katkıları olan eli öpülesi öğretmenlerimizin de sadece 24 Kasım’da değil, her zaman yanlarında olmalıyız ve anlamalıyız. Başta Başöğretmen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, emekli olan ve eğitime devam tüm eğitim camiamızın Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
“Başkan Tuna, 40 Yıl Önce Mezun Olduğu Okulu da Ziyaret Etti”
Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 40 yıl önce mezun olduğuMersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret etti.
Okuldaki teknik atölyeleri ve sınıfları gezerek, okul idarecileri ve öğretmenlerden eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler alan ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Hamit Tuna, öğrencilik yıllarını ve anılarını tazeledi. Başkan Tuna, tüm öğrencilerden çok çalışmalarını ve hayallerinin peşinden gitmelerini de tavsiye etti.
Okul idarecileri ve öğretmenler de Başkan Tuna’nın yaptığı bu anlamlı ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine teşekkür ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Mersin Sevdalısı
13:32
23 Kasım 2018 Cuma
Bu insan Mersin Büyükşehir Başkanlığını hak ediyor. Mersin için çalışan kim olursa olsun. Baş tacı edilmeli.
212.252.118.194
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”