Başkan Kocamaz, “Bu İşleri Yapabilmek Vizyon ve Cesaret İşi”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmet serüvenini yeni açılışlarla taçlandırmaya devam ediyor.

21 Mart 2019 Perşembe, 11:41
Başkan Kocamaz, “Bu İşleri Yapabilmek Vizyon ve Cesaret İşi”
-

MESKİ tarafından yapımı tamamlanan, Mersin’in denizini ve sahillerini koruyacak Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin hizmet bilgilendirme toplantısını gerçekleştiren Başkan Kocamaz, akabinde Eşref Armağan Engelsiz Parkı’nın açılışını yaptı.
Açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, İYİ Parti Mezitli Belediye Başkan Adayı Mert Caner, İYİ Parti Mezitli İlçe Başkanı Emine Hilal Keyvan ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Kocamaz, “Çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışını kendimize şiar edindik”
Hayata geçirdikleri projelerle çevreci belediyecilik anlamında örnek teşkil ettiklerini, Mersin’i sahili ve denizi ile gelecek nesillere en temiz şekilde bırakmak istediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Göreve geldiğimizden bu yana sahil kenti olarak bütün yerleşim birimlerinde arıtma tesislerini bir an evvel hayata geçirmek için yoğun bir gayret gösterdik. Çünkü bizim amacımız 321 kilometrelik sahilimizde her noktadan insanların denize girmesini sağlayabilmekti. Bu konuda Anamur, Bozyazı altyapı ve arıtma tesisleri tamamlandı. Aydıncık’ta yer problemimiz var ama tam çözüldüğü anda tasarruf tedbirleri gündeme geldi. Aynı şekilde Taşucu da aynı sorunu yaşıyor ama bu tarafa geldikçe arıtma tesislerinin kapasitelerini büyüttük. Mut’ta arıtma tesisini tamamlayıp hizmete sunduk. Şu anda Çamlıyayla ve Gülnar’da problemimiz var ama onlar da planlı programlı bir şekilde tamamlanacak”dedi.
“Altyapı bizim en öncelikli işimiz”
Sağlam bir kent inşa edebilmek için altyapıya öncelik verilmesi gerektiğini bildiklerini ve bu uğurda mücadele ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,“Altyapı bizim en öncelikli işimiz. Altyapıyı tamamlamadan üste yaptığınız hizmetlerin çok fazla bir anlamı yok. Bizler çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışını kendimize şiar edinmişiz. Bizim sorumluluklarımız var. Mademki bu halk bizi göreve getirmiş. Bizim olaya çok ciddi bakmamız ve bizden sonraki nesillere bu kentleri daha iyi noktalarda teslim etme mecburiyetimiz var. Biz Tarsus’ta bunu başardık. Tarsus, altyapısı Türkiye’de bir numaralı olan bir yer oldu. Hedefimiz tüm Mersin’i aynı noktaya getirmek”ifadelerine yer verdi.
Belediye başkanlığının vizyon ve cesaret gerektirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,“Belediyecilik yapabilmek için ortaya bir irade koymak vizyon işi, cesaret işi ve bu kente olan bir aşk meselesi. Onun için ben her zaman söylüyorum, belediyecilik çok zor ve vebali ağır olan bir görev. Bu işi sevmeyen belediye başkanlığı yapmasın. 1 milyon 800 bin kişinin vebalini omuzlarında hissettiğiniz zaman o mücadeleyi daha ciddi ele alırsınız. Problemleri çözmek için kendinizi sorumlu hissedersiniz. Allah’a çok şükür 25 yıllık belediye başkanlığı dönemimizde en çok bu işlere önem verdik. İnşallah bu tesislerin sayısı her geçen gün artacak. Daha yapacak çok işimiz var. Arıtma tesisimizin ve parkımızın tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”şeklinde konuştu.
Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Tanıtıldı
Mezitli, Davultepe, Tece, Kuyuluk, Bozön ve Çiftlikköy yerleşiminin küçük bir kısmının atıksuyu, Mezitli Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek. Söz konusu yerleşim yerlerinin atıksuları, Davultepe ve Viranşehir olmak üzere iki ayrı terfi istasyonu vasıtası ile arıtma tesisi sahasına iletilecek. Arıtılmış atıksu deşarjı, mevcut ve çalışır halde olan derin deniz deşarjı hattı ile cazibeli olarak gerçekleşecek.
Tesis, biyolojik azot giderimi ve çamur arıtımı esasına dayanacak. Çamurun arıtılması sırasında ortaya çıkan biyogaz ile elektrik enerjisi üretilecek ve bu enerji ile tesisin elektrik enerjisi karşılanacak.
Tesis, ilk aşamada 384 bin nüfusa hizmet edecek. Gerektiğinde kapasite 550 bin nüfusa hizmet edecek şekilde genişletilecek.
Tesis, ilki 2035, diğeri ise 2050 yılları nihai kapasitelerine hizmet edecek şekilde iki kademeli olarak planlandı. Atıksu içindeki karbon, azot ve fosfor arıtımını yapmak üzere tasarlandı. Dünyadaki sayılı tesislerden biri olma özelliğini taşıyan tesis, dünyanın en ileri arıtma teknolojisi kullanılarak ve tam otomatik olarak planlandı. Çevreye koku ve ses yaymayan, patlamaya karşı her türlü güvenlik önleminin alındığı tesis, Avrupa Birliği Standartlarına uyum sağlıyor.
Büyükşehir’den Mersin’e Bir Armağan; Eşref Armağan Engelsiz Parkı
Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırırken, aynı zamanda sosyalleşmelerini sağlayacak projeleri ile Mersin’de yaşayan engellilerin hayatını renklendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni hizmeti ile engelli bireylerden ve ailelerinden tam not aldı.
Dünyaca ünlü görme engelli sanatçı Eşref Armağan anısına yapılan ve Davultepe’de yer alan ‘Eşref Armağan Engelsiz Park’ı engelli bireylerin hizmetine açıldı.1978 metrekare alan üzerine inşa edilen, 1098 metrekare yeşil alana sahip parkta engelli bireylerin oyun oynayabileceği şekilde dizayn edilen oyun grubu yer alıyor. Engelli fitness grubunun da yer aldığı parkta engelli bireyler keyifle spor yaparken, eğlenceli vakit geçirebiliyor.
Başkan Kocamaz, “Bu İşleri Yapabilmek Vizyon ve Cesaret İşi”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”