Başkan Kocamaz, Korkusuz Kahramanlarla Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Arif Sayın ve İtfaiye Şube Müdürleri, İtfaiye Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.

25 Eylül 2017 Pazartesi, 15:52
Başkan Kocamaz, Korkusuz Kahramanlarla Bir Araya Geldi
-

Başkan Kocamaz ise ziyaretin ardından düzenlenen yemekte İtfaiye teşkilatı ile bir araya geldi.
25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelleri, Başkan Kocamaz’a bir ziyaret gerçekleştirdi.


Ziyaret esnasında, İtfaiyecilerin haftasını kutlayan Başkan Kocamaz, İtfaiye ekibinin mesai mefhumu gözetmeksizin yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunu söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kocamaz, İtfaiye çalışanlarının çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, “Vatandaşın en zor anında İtfaiye erleri yer alıyor. Onların sıkıntılarını gidermek için can simidi görevi yapıyor. Sizin başarınız demek Büyükşehir’in başarısı demektir. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden İtfaiye Dairesi’ne olabildiğince büyük pay ayırmaya çalışıyoruz. İnşallah Mersin genelinde İtfaiyecilik olayı daha da yaygınlaşır. Yerel yönetimlerin doğal afetlere karşı hazırlıklı olması gerekir. Geçmişte yapılan hataların sürdürülmemesi gerekir. Hem yerel yönetimlerin hem halkın bu konularda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, tehlike anında önceden yapabilecekleri planlaması gerekir. İtfaiye erlerimize kolaylıklar diliyorum ve gösterdiğiniz başarılar ve özveri için teşekkür ediyorum” dedi.
“Ülkenin en fazla orman alanına sahip bölgesinde, yaptığınız görev çok zor”
Ziyaret sonrasından Orkide Restoran’da düzenlenen yemekte, korkusuz kahramanlar ile bir araya gelen Başkan Kocamaz, İtfaiye erlerine seslenerek, “Bu kadar geniş bir alan ve ülkenin en fazla orman alanına sahip bir bölgede sizlerin yaptığı görev gerçekten çok zor ama bunun yanında da bir o kadar kutsal bir görev. Mersin genelini ele aldığımızda ormanlık alanların çok fazla olması, özellikle yaz aylarında yangın riskinin çok fazla olması ve ormanlık alanların ortasında yerleşim birimlerinin de bulunması bizlerin sorumluluğunu biraz daha artırmakta. Ama ben öyle inanıyorum ki her türlü imkânsızlıklara rağmen Büyükşehir Belediyesi yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.
“Amacımız Mersinliye en kaliteli hizmeti, en kestirme yoldan verebilmek”
Başkan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının kolektif bir anlayışla Mersinliye en kaliteli hizmeti, en kestirme yoldan vermek olduğunu dile getirdi ve “Sizler zaman zaman çıkan yangınlara karşı canınızı siper ederek görev yapıyorsunuz. Yangını en kısa sürede söndürmek mecburiyetindesiniz. Bunu söndürürken de doğabilecek zararı asgariye indirmek mecburiyetindesiniz. Onun için Mersin Büyükşehir Belediyesi içerisinde en önemli görevi gerçekleştiriyorsunuz. Bu işi dört dörtlük yapan herkesin evine götürdüğü ekmek anasının ak sütü gibi helaldir. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ilk defa uygulanan Gönüllü İtfaiyecilik projesi ile de inşallah bizler geliştirdikçe, daha çok tabana yaydıkça sizlerin görevi de o kadar kolaylaşacak. İtfaiye varıncaya kadar alınacak tedbirlerle yangının daha geniş alanlara yayılması da önlenmiş olacaktır. Ben bugüne kadar verdiğiniz hizmetleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mersin halkı adına hakkınızı helal edin diyorum ve İtfaiye Haftanızı bir kez daha kutluyorum” sözlerini kullandı.
Yemeğin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Arif Sayın ve İtfaiye Şube Müdürleri, Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu da makamında ziyaret etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı