Başkan Kocamaz, “Mersin’e Ömrümüzü Vermeye Devam Edeceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Evde Sağlık Hizmeti Projesi ve Mersin’in ulaşımına kazandırılan 30 yeni otobüsün tanıtım törenini gerçekleştirdi.

09 Ocak 2018 Salı, 12:34
Başkan Kocamaz, “Mersin’e Ömrümüzü Vermeye Devam Edeceğiz”
-

Başkan Kocamaz törenin ardından yeni alınan otobüslerle yolculuk yaparak, şehir turu gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tanıtım törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, MHP Mersin İl ve İlçe yöneticileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kent ulaşımı için alınan 30 yeni otobüs ve Evde Sağlık Hizmeti Projesi’nin tanıtım töreninde konuşan Başkan Kocamaz, “2014 yılı 30 Mart öncesi Mersin’de göreve tabi olurken bir iddia ile yola çıktık. Mersin’in bugüne kadar aslında hak ettiği ama bir türlü ulaşamadığı hizmetlerle vatandaşımızı buluşturacağımızı açıkladık. Mersin’i yıllanmış problemlerini çözmeyi amaçladık ve Mersin’de yaşayan insanların huzurunu, güveninin, hoşgörüsünü, mutluluğunu geliştireceğimizi, büyüteceğimizi söyledik. Biz biliyorduk ki göreve tabi olduğumuz bu yerel yönetim aslında olması gerektiği yerde değil. Büyükşehirler içerisinde en geride kalan ve Mersinlinin hiç hak etmediği belediye olan Mersin Büyükşehir Belediyesiydi. 15 yıl görevde kalmış bir yerel yönetim bu belediyede hala sistemi oturtamamış. Mersin’i hak ettiği yere getirememiş. Ama biz 20 yıllık Tarsus tecrübemizle göreve başladığımızda Mersin’i bir uçtan bir uca yönetmeye başladık” dedi.
“2014 yılı da Mersin için milat oldu”
Göreve geldikten sonra araç filosunu genişlettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Yeni aldığımız 30 otobüse ek olarak, küçük otobüsler alarak kırsal bölgelerimizde kullanıma sunacağız. Göreve geldiğimizde 90 tane otobüs vardı ama bunun yalnızca 30 tanesi çalışıyordu. Biz istiyoruz ki bu belediyede çalışan herkes bir taraftan emeğinin karşılığını alsın. Biz göreve geldiğimizde belediyemizde toplam araç sayısı 200
‘dü. Biz buna yaklaşık bin araç daha ekledik. MESKİ’de ise 95 araç vardı. Şu an MESKİ’nin araç sayısını 550’ye çıkardık. Evde bakım hizmetleri için 21 araç, 3 doktor, 8 hemşire, 12 bakım destek personeli, 6 temizlik personeli, 3 fizyoterapist, 3 sosyal çalışmacı, 2 psikolog,  1 koordinatör ve 1 büro personeli ile hizmet vermeye başladık. Kısa sürede vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Her iki hizmetinde Mersin’e ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2004 yılı Tarsus için milat olmuştu, 2014 yılı da Mersin için milat oldu.  Mersinliler bize sahip çıktığı sürece biz de Mersin’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Mersin’e ömrümüzü vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan Kocamaz, “Dışarıda herkes her şeyi konuşabilir ama bu Mersin’i 15 yıl yönetip hak ettiği yere getiremeyenlerin hiçbir yerde hiçbir şekilde konuşma hakkı yoktur. Geçmişte raylı sistemle ilgili hazırlanmış bir proje olduğunu söyleyenler var. Ben buradan bunu söyleyenlere sesleniyorum. İlk fırsatta ellerindeki projeyi getirip bize teslim etsinler. Zira biz 30 Mart’ta görevi devraldıktan sonra Mayıs ayında bir taraftan Kalite çalışmalarını başlattık, diğer taraftan kentin anayasası olması gereken ama olmayan 1/100 binlik çevre düzeni planını ve Ulaşım Master Planı’nı başlattık” ifadelerini kullandı.
“Ulaşım Master Planı’nı hazırlamak 2 buçuk yıl sürdü”
Mersin’in Ulaşım Master Planı’nın yapımının 2 buçuk yıl sürdüğünü ve sürecin oldukça uzun olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Ben buradan soruyorum. Ulaşım Master Planı olmayan bir kentin raylı sistem projesi olabilir mi? Daha önce 10 ay gibi kısa bir sürede yapılan projeye güvenip yola çıkmamız mümkün değildi. Yeniden bu Kentin Ulaşım Master Planı’nı yaptırdık ki bu 2 buçuk yıl sürdü. Ulaşım Master ve çevre planlarının bakanlıklarda onaylatılması da uzun bir süre aldı. Bu projeler Kasım ayında onaylandı. Ancak bizim planladığımız havaray sistemi Türkiye’de daha önce yapılmadığından maalesef bakanlıktan onay görmedi. Daha sonra hafif raylı sistemde karar kıldılar. Hemen 2018 programına aldırmak için Kalkınma Bakanlığı’na başvurumuz yaptık ve alınmasını bekliyoruz. Bu hafta inşallah proje çalışmasına seri bir şekilde başlanacak. Zamana ihtiyacımız var. Keşke bunlar eskiden yapılmış olsaydı da biz bugün raylı sistemi Mersin’de sonuçlandırma noktasına getirebilseydik. 2018 programına alındığı takdirde inşallah yıl sonuna kadar projesi tamamlanacak ve ihalesine geçmiş olacağız” dedi.
Bu Proje İle Sağlık Evinizde
Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik alanında yeni bir projeye daha imza atarak sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürüyor. İlerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle sağlık hizmetleri, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde sağlık ve bakım uygulamasını başlattı. Proje başladığı andan itibaren kısa süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı evde sağlık ve bakım ekipleri 600 evi ziyaret ederek, vatandaşlara sağlık ve bakım hizmeti verdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeden çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli, yatağa bağımlı hastalar ve yaşlılar faydalanabilecek. Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0324 223 42 42 numaralı iletişim numarasından ya da 444 2 153 numaralı Mersin Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezinden 08.00- 17.00 saatleri arasında randevu alabilecekler.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti