BAŞKAN KOCAMAZ MESİAD TOPLANTISINA KATILDI

BAŞKAN KOCAMAZ; “AMAÇ HALKA HİZMET OLDUĞUNDA SİYASİ KİMLİKLER BİR KENARA BIRAKILMALI”

03 Mart 2017 Cuma, 12:25
BAŞKAN KOCAMAZ MESİAD TOPLANTISINA KATILDI
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na katıldı.
 
MESİAD Erhan Deniz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, MESİAD Onursal Kurucu Üyesi ve Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Antalyalı, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Seyfetullah Işık, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Ayten Aslankan Çıtırık, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sabri Tekli ve MESİAD üyeleri katıldı.
 
Gündemle ilgili maddelerin okunması ile başlayan toplantıda, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Mersin’de ve bölgede zor dönemlerden geçildiğini ifade ederek,  2016 yılında yaşanan darbe teşebbüsünün ardından iş dünyasının çektiği sıkıntıları dile getirdi.
 
Başkan Kocamaz; “Amaç halka hizmet olduğunda siyasi kimlikler bir kenara bırakılmalı”
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının hizmet etmek olduğuna vurgu yaparak, “Bütün partiler hizmet etmek amacıyla birleşelim. Neyimizi bölüşemiyoruz. Gidecek başka bir ülke yok. Bu şehirde yaşıyorsak, hep birlikte hizmet edelim. Kimse hizmeti sırtına alıp götürmüyor. Kim yaparsa yapsın, yeter ki hizmet yapılsın. Mersin’in en büyük eksikliği olarak bunu görüyorum. Burada yaşıyorsak bir ortak paydamız olmalı. Önemli olan insanların bir araya gelmesi. İnsanlar bir araya gelirse peşin hükümler ortadan kalkar, önemli olan masanın etrafına birlikte gelebilmek” dedi.
 
15 Temmuz’dan sonra piyasalar durgun
 
1/100 binlik planın son durumu hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Yarınlarda ne olacağını da kestiremiyoruz. Sizler bizzat 15 Temmuz hadisesinden sonra piyasadaki durgunluğu yaşıyorsunuz. Bunun bileşkesi olarak da hepinizin işindeki durgunluğun son noktası bize ulaşıyor. Piyasada hareket olmazsa bereket olmuyor. Toplanan vergiler az olunca belediyelere de daha az ödenek geliyor. Buraya gelmeden geçmiş yıllara göre 15 Temmuz sonrasını değerlendirelim dedim. Bütçede 250 milyon lira gibi bir rakam eksilmiş, çünkü KDV’ler düşük. Piyasadaki hareketlikten belediye de halk da etkileniyor. Bu bir zincir ve olumsuzluk halka halka ilerliyor. 1/100 binlik planlarla ilgili 2014 Mayıs’ından bu yana çalışıyoruz. Trafikle ilgili de Ulaşım Master Planı’nın startını verdik ve bu planla İstanbul Teknik Üniversitesi’nden ağırlıklı bir ekip ilgileniyor” şeklinde konuştu.
 
1/5 binlik plan hakkında da konuşan Başkan Kocamaz, “Yeni yatırım alanları oluşsun diye çok çabalıyoruz. Devletin çözemediği bir sorunu Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına çözme gibi bir yetkisi yok. En son durumu değerlendirme toplantısından geliyorum buraya. Bakanlık Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili yetkiniz yok, bu bölgeleri siz çıkarın diyor. Onlar bunun dışına çıkarıldı. En son noktada Bakanlıktan belli bir olumlu görüş aldıktan sonra son şeklini aldı. Bakanlık onaylamış olsa zaten oraların değerlendirmeleri yapıldı. En son arkadaşlara bu bölgeleri dışarıda bırakın ve Meclise o bölümler dışarıda kalmak şartıyla geriye kalan bölgeler gelsin dedim. 1/5 binlik planlarla ilgili yaptığımız bölgeleri Meclise getireceğiz. Komisyonda bunlar görüşülünce sonuç çıkarsa gerekli ilaveler yapılır. Sonuç çıkmazsa da o bölgelerin haricindeki yerler getirilecek. Hedefimiz Mayıs ayında Meclisten bunları eksik ya da tamamlanmış olarak geçirmek” diye ifade etti.
 
Mersin sahilleri Mersin’e yakışır hale gelmeli
 
Türkiye’de işlerin ağır aksak ilerleyişinden yakınan Başkan Kocamaz, “Bu ayın sonunda 36’ncı ayı bitirip 3 yılı tamamlayacağız ve halen sahilin bize tahsisinin yapılmadığını söylersem işlerin ne kadar ağır yürüdüğünü anlarsınız. Göreve geleli 3 yıl bitiyor ama tahsisler hala bize geçmedi. Mezitli bölgesinde çalışmalar başladı ve Mersin sahilleri Mersin’e yakışır bir hale gelecek. Son yağmurdan ders aldık. O bölgede, sahilde yolun altına 3 menfez oluşturuyoruz. Yukarıdan gelen sular toplanacak, geçen selde yaşanan hadiseler yaşanmayacak” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında trafik yoğunluğuna değinen Başkan Kocamaz, “Ulaşım Master Planı da aynı dönemde başladı. Daha önce yapılmış bir tane Ulaşım Master Planı vardı ama Mersin’in problemini çözebilecek bir plan değildi. Plan sıfırdan ele alındı ve yaklaşık 2 yıl sürdü. En son Ulaşım Master Planı geçen Haziran ayında Bakanlığa sunuldu, Bakanlık onayladı. Bu planda Okan Merzeci Bulvarı transit yol olarak ele alınıyor. Toplamda 22 tane bat-çık yapılması ve doğu-batı aksında 12 tanesinin Okan Merzeci’ye yapılması gerekiyor. Raylı sisteme geçilmesi gerekiyor. Taşıma hızlı olacaksa mutlaka 2 trafik aynı anda çalışmamalı ve biz Bakanlığa 2 alternatifli olacak şekilde bir hafif raylı bir de monoray şeklinde teklif sunduk. Hava ray yapmayın hafif ray yapın dediler. Ama güzergâhı karmaşık olan bu sistemi kabul etmek istemedik. Cumhurbaşkanımız, Mersin ziyaretinde hava rayla ilgili konunun bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi” diye belirtti.
 
Trafikte araç sayısı azaltılmalı
 
Mersin’de trafik sorununun çözümünün ancak araç sayılarının azaltılması ile mümkün olabileceğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin’de bin 440 tane dolmuş dolaşıyor ve 5 sefer yaparlarsa trafik ne hale gelir. Çevre kirliliği ve trafiğin keşmekeş hale gelmesi hep bunların yüzünden. Tarsus’ta 340 tane dolmuş vardı. Ben orada 20 yıl görev yaptım ve 97’den bu yana sayıyı azaltmak adına mücadele ediyorum. Ama olmadı ve 2007 yılında bunları disipline etmek için otobüs aldım. Gerekirse otobüsleri dolmuşçulara da devrederiz. Yeter ki araç sayısı azalsın” dedi.
 
Dilek ve temenniler kısmından sonra MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Başkan Kocamaz’a toplantıya katıldığı için çiçek hediye etti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti