Başkan Kocamaz, Öğretmenler Günü’nü Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

21 Kasım 2017 Salı, 15:00
Başkan Kocamaz, Öğretmenler Günü’nü Kutladı
-

Başkan Kocamaz’ın mesajı şöyle;
“Çocukluğumuzdan gençliğimize uzanan süreçte; hayatımızın en önemli safhalarının şekillenmesinde, karakterimizin inşasında, geleceğimizin biçimlenmesinde çok büyük hizmetleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.
Öğretmenlerimiz, vatanımızın her bir köşesinde adeta arı gibi çalışmakta; karanlığa karşı aydınlığın, zorbalığa karşı insanlığın, cehalete karşı bilgeliğin mücadelesini vermektedir. Onların üstlenmiş olduğu vazife kutsal, ortaya koyduğu emek gerçekten de kıymet biçilemeyecek kadar değerlidir.
Türkiye’nin çağı yakalayabilmesi, huzur ve refaha kavuşabilmesi, büyük ve güçlü bir ülke olabilmesi ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirebilmesiyle mümkündür. Bunun yolu da şüphesiz ki nitelikli bir eğitimden geçmektedir.
Çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen; milli ve manevi değerleri benimseyip, özümsemiş, ahlak ve vicdan sahibi bireyler olarak yetiştirmek hepimiz için hayati bir sorumluluktur.
Bilindiği gibi, eğitim sistemimizin temel unsuru, yürütücü kuvveti öğretmenlerdir. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi, 21. Yüzyıl’ın zorlu mücadele ortamına, Büyük Atatürk’ün ‘Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek öncelikli görev ve sorumluluklarını işaret ettiği öğretmenlerimiz hazırlayacaktır.
Bu sebeple, öğretmenlerimizi merkeze almadan geliştirilecek olan politikaların, alınacak önlemlerin esasen bir geçerliliği de olmayacaktır.
Öğretmenlerimizi sosyal ve ekonomik yönden güçlendirmeyi, onlara huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamayı mutlaka yerine getirilmesi gereken milli bir görev olarak görmeliyiz.
Öğretmenlerimizin sorunlarına köklü ve kalıcı çözümler üretilmedikçe eğitim-öğretim alanında başarılı olunamayacağı da bir gerçektir.
Bu nedenle, Türk milli eğitim sisteminde her türlü personel, idari, teknik ve alt yapı donanımlarının noksansız bir şekilde temin edilmesi, elbette devletin öncelikli görevi olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, değerli öğretmenlerimize eğitim dönemlerinde başarılar diliyor; emekli öğretmenlerimize de şükranlarımızla birlikte sağlık ve esenlikler temenni ediyorum.”
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti