Başkan Kocamaz, Tarsus'ta Yapımı Tamamlanan Sefa Köprüsü’nün Açılışını Gerçekleştirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’a kazandırdığı hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek, yapımı tamamlanan Sefa Köprüsü ile MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

06 Mart 2019 Çarşamba, 12:00
Başkan Kocamaz, Tarsus'ta Yapımı Tamamlanan Sefa Köprüsü’nün Açılışını Gerçekleştirdi
-

Tarsus’ta gerçekleştirilen törende coşku ile karşılanan Başkan Kocamaz,“Allah’a çok şükür ki Tarsus, hak ettiği yere geldi”dedi.
Düzenlenen açılış töreninde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Mersin Milletvekili Hakan Sıdalı, Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, İYİ Parti Tarsus Belediye Başkan Adayı Esin Erkoç, Demokrat Parti Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, İYİ Parti ve Demokrat Parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
4.500.000,00 TL maliyet ile yapımı tamamlanan Sefa Köprüsü (Fevzi Çakmak Köprüsü) Fevzi Çakmak Mahallesi’ni Tozkoparan Mahallesi’ne bağlıyor. 73 m uzunluğunda ve 20 m genişliğindeki köprü projesi kapsamında bin 484 ton sıcak asfalt çalışması, bin 620 metrekare kilit taşı ve bin 940 metrekare bordür döşeme ile kaldırım yapımı tamamlanırken, modern aydınlatma sistemleri ile donatılan köprü, ulaşıma hazır hale getirildi.
“25 yıl boyunca kafamızda bir tek hedef vardı: Mersin’i hak ettiği yere getirmek”
Tarsuslu hemşehrilerinin kendisini 25 yıldır tanıdığını belirterek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,“25 yıl boyunca kafamızda bir tek iş vardı, bir tek hedef vardı; Tarsus’u, Mersin’i hak ettiği yere getirmek, bizim sırtımıza yüklediğiniz bu ağır vebalin altından sizlerin dua ve destekleriyle kalkmak, bize olan güveninizi boşa çıkarmamak, Allah’ın bir emaneti olarak görmek ve hiçbir semt, hiçbir insan ayrımı yapmadan, insanların kökenine, doğum yerine, rengine, desenine, inancına, mezhebine bakmadan herkesi Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit bir vatandaşı olarak görmek ve onların hayatını kolaylaştırmak, yaşadığımız kentte hizmet, verdiğimiz kentte insanları barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşatmak”dedi.
“Bütün engelleri Allah’ın izniyle, sizlerin dua ve destekleriyle aştık”
Göreve geldikleri ilk günden bu yana gerek Tarsus, gerekse de Mersin’in barış, huzur ve kardeşlik kenti haline geldiğini ifade eden Başkan Kocamaz,“Ancak bizim bu gayretlerimiz, insanlarımızla gönüllerimizi birleştirmemiz, Mersin’e, Tarsus’a, bütün ilçelerimize kesintisiz hizmet sunmamız birilerini rahatsız etmiş olacak ki önümüzü kesmek istediler. Sizlerle oluşturduğumuz gönül bağını koparmak istediler. Ancak bizi tanıyorsunuz. Biz bugüne kadar önümüze konulan bütün engelleri Allah’ın izniyle sizlerin dua ve destekleriyle aştık. Bundan sonra da aşmaya devam edeceğiz”şeklinde konuştu.
1994 yılında dünyaya gelen bireylerin, Tarsus’un güzellikleri ile büyüdüklerine vurgu yapan Başkan Kocamaz,“1994 yılında devraldığımız Tarsus’un halini yaşı müsait olanlar bilir. Ama o günden bu yana 25 yıl geçti. O gün doğan çocuklar üniversiteyi bitirdi, evlendi, askerliğini yaptı, çoluk çocuk sahibi oldu. Onlar Tarsus’un güzellikleriyle büyüdüler. Ama daha üst düzey yaştaki vatandaşlarımız bu kentin eksiklerini biliyordu, açmazlarını biliyordu, yaşanılmaz bir kent olduğunu biliyordu, sokaklarından fosseptiklerin aktığını biliyordu ve o dönemde hastaneye başvuran insanlarımızın büyük bir çoğunluğu sarılık, tifo ve dizanteriden hastaneye gidiyordu. Ama Allah’a çok şükür ki Tarsus artık hak ettiği yere geldi”ifadelerini kullandı.
“Tarsus Belediyesi, bizim devrettiğimizde alan ve nüfus bazında Türkiye’nin en zengin belediyesiydi”
Devraldıkları Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, büyükşehirler de dâhil Türkiye’nin en borçlu 10’uncu belediyesi olduğundan bahseden Başkan Kocamaz,“Tarsus Belediyesi, bizim devrettiğimizde alan ve nüfus bazında Türkiye’nin en zengin belediyesiydi. Sadece bıraktığımız gayrimenkulün bugünkü karşılığı yaklaşık 5 milyarın üzerinde. Yine biz belediyeyi devrederken 176 daire, 42 milyon nakit para bıraktık. Ancak bugün Tarsus bizim bıraktığımız yerden çok fazla ileriye gitmedi. Bu şehrin içerisindeki bütün asfaltları Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık. Kırsalda 800 kilometreye yakın asfalt yaptık ve gerek tarımsal hizmetlerde, gerekse fiziki hizmetlerde gerçekten çok büyük hizmetler verildi. Mersin genelini düşündüğünüz zaman sadece kırsalda yaptığımız asfaltın miktarı 5 bin 500 kilometreyi aştı. 5 bin 500 kilometre demek, İstanbul’a 3 defa gidiş-geliş anlamına geliyor”diye belirtti.
“Halka yaptığımız hizmet Hakk’a yaptığımız hizmettir”
5 yıl gibi kısa bir sürede işinin ehli bir Belediye Başkanı olarak Tarsus’a verdikleri altyapı, içme suyu, asfalt, yol yapım, tarımsal hizmetler, sosyal hizmetler ve projeler, gençler, çocuklar ve kadınlar için hayata geçirilen sosyal ve kültürel projelerden bahseden Başkan Kocamaz,“Tarsus’ta altyapısı sağlam içme suyu sorunu olmayan bir kent hedeflemiştik. Allah’a çok şükür bu amacımıza ulaştık. Bizim inancımıza göre halka yaptığımız hizmet Hakk’a yaptığımız hizmettir”dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri ile köprünün açılışı gerçekleştirildi.
Başkan Kocamaz, Tarsus'ta Yapımı Tamamlanan Sefa Köprüsü’nün Açılışını Gerçekleştirdi
Başkan Kocamaz, Tarsus'ta Yapımı Tamamlanan Sefa Köprüsü’nün Açılışını Gerçekleştirdi
Başkan Kocamaz, Tarsus'ta Yapımı Tamamlanan Sefa Köprüsü’nün Açılışını Gerçekleştirdi
Başkan Kocamaz, Tarsus'ta Yapımı Tamamlanan Sefa Köprüsü’nün Açılışını Gerçekleştirdi
Başkan Kocamaz, Tarsus'ta Yapımı Tamamlanan Sefa Köprüsü’nün Açılışını Gerçekleştirdi
Başkan Kocamaz, Tarsus'ta Yapımı Tamamlanan Sefa Köprüsü’nün Açılışını Gerçekleştirdi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”