Başkan Mükerrem Tollu: "27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü Devletin Resmi Programına Alınmalı"

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba, 16:34
Başkan Mükerrem Tollu: "27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü Devletin Resmi Programına Alınmalı"
-

Ülkücü Şehitlerin canlarından vatanları ve inandıkları davaları uğruna tereddüt etmeden vazgeçen iman erleri olarak Türk Milletinin iftihar ve irade cevherleri olduğunun altını çizen Başkan Tollu, “27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü, devletin resmi programına alınmalı” dedi.

Ankara Kızılcahamam’da 2011 yılında oluşturulan Ülkücü Şehitler Anıtı’nda yapılışından bu yana Milliyetçi Hareket Partisi mensubu binlerce gönüldaşlarının her 27 Mayıs’ta toplandığını, koronavirüs sebebiyle bu sene Genel Başkan Devlet Bahçeli liderliğinde katılımın az sayıda tutularak ziyaret gerçekleştirildiğini belirten Başkan Tollu, 27 Mayıs Ülkücü Şehitler Günü’nün devletin resmi programına dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkücü şehitlerin vatan, millet ve devlet aşkıyla haklı mücadelelerinde candan vazgeçmiş olduklarını belirten Başkan Tollu şunları kaydetti:
“Türk Milleti tarihin her safhasında onurlu duruşunu sergileyen, devlet geleneğini binlerce yıldır sürdüren köklü deneyimlere sahip bir millettir. Devletin salahiyeti için yüzlerce yıldır, binlerce yıldır nice Türk yiğidi kanlarını ve bedenlerini yaşadıkları toprağa serpmiştir. Binlerce yıllık devlet geleneğimizde en son kurulmuş olan ve ebediyen yaşayacak olan devletimiz de aynı tarihimizde olduğu gibi başı dışarda olan bir çok yılanın hain emellerine yönelik pazarlıklara konu edilmiş, hem devletimiz üzerine, hem milletimiz üzerine, hem gençliğimiz üzerine bir çok kez hain planlar kurgulanagelmiştir. Oyunlar birçok kere gençlik üzerine kurgulanmış, Türk gençliği hain düşüncelere saptırılmaya teşebbüs edilmiş, devletçi ideallerden saptırılmak istenmiş, millet örf ve adetlerimize yakışıksız ve Türklük bilincini ve İslam ahlakını bitirmeye güdülenmiş ideolojiler bulaştırılmaya çalışılmıştır. Ülkücüler böyle karanlık günlerde vatan ve millet uğruna mücadele vermekten geri durmamış, verdikleri aydınlatma mücadelesinde kirli odakların hain saldırıları bile ülkücüleri durduramamıştır.”

Türk-İslam asırlarının gönül ve dava zirveleri olan Ülkücü şehitlere minnet borcunun ödenmesi gerektiğini belirten Başkan Tollu şöyle devam etti:
“Millet ve devlet bekası için komünizm tehlikesine karşı eğitim ateşini yakmakla mücadele yürütürken kahpe pusularla, hain saldırılarla şehadete yürüyen ülkücü şehitler, Türk-İslam asırlarının gönül ve dava zirvelerine ulaşmışlardır. Onurlu bir mücadele yürüterek, ahlak ve şahsiyetleri ile göz kamaştırarak, hesap yapmadan, yanlışa ortak olmadan, haysiyetli bir hayat yaşayarak, davasının iffet ve itibarını inançla müdafaa etmişler ve sonunda da vatan ve millet için inandıkları iman yolunda şehadete ermişlerdir. O ülkü fidanları hayatlarından kutlu devletimiz uğruna vazgeçmişlerdir. Milletimizin salahiyeti, maneviyatı, değerlerimizin de devletimiz gibi bekası uğruna canlarını hiçe sayarak yürümüşlerdir. Bu fedakarlık herşeyin üstündedir. Bu inanmışlık, bu dava milli ve manevi bir değerdir. Ülkücü şehitler, tarihimizdeki abide şahsiyetlerdir. Bu sebepten 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü’nün, devletimizin resmi programına dahil edilmesi gerekliliği elzemdir.”

Ülkücü Şehitleri Anma Günü’nde Ülkücü Şehitler Anıtı’nda devlet protokolünün de olması gerektiğini kaydeden Başkan Tollu mesajını şöyle noktaladı:
“Her 27 Mayıs’ta, Ülkücü Şehitler Anıtı’nda Cumhurbaşkanından Genel Kurmayına kadar tüm devlet erkanı ile birlikte anma töreni yapacağımız günlere olan inançla; şehadet tarihi 27 Mayıs 1980 olan Gün Sazak Bey başta olmak üzere tüm ülkücü şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti