Başkan Murat Kaya;tarsus'un Kurtuluş Gününü Kutladı,istiklal Şairimizi Vefatının 85. Yıl Dönümünde Andı

Başkan Murat Kaya 27 Aralık Tarsus'un Kurtuluşu nedeniyle yayınladığı mesajında Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutladı.

24 Aralık 2021 Cuma, 19:42
Başkan Murat Kaya;tarsus'un Kurtuluş Gününü Kutladı,istiklal Şairimizi Vefatının 85. Yıl Dönümünde Andı
-

“Tarih, bir milletin özüdür, ilham kaynağıdır.” Diyen Başkan Murat Kaya, 100 yıl önce verilen mücadele sonucu büyük bir destanın başlamasına imza atan, medeniyetler ve dinler beşiği olan Tarsus’un kurtuluş gününü kutlamanın gururu içinde olduğunu ifade etti.
Başkan Murat Kaya mesajında " Dün istiklal ve istikbalimiz için mücadele ettik. Bugün de istiklal ve istikbalimiz için mücadele ediyoruz. "sözüne vurgu yaparak,” Al bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği Milli Kurtuluş Mücadelemiz sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Dün en zor şartlarda, yokluk, yoksulluk ve darlık içindeki hallerde bile bu milletin fertlerinin neleri başarabileceğini gösteren kahraman milletimiz, bugün yine aynı fedakarlıkla harici düşmanların, dahildeki işbirlikçi hainlerin oyunlarını da bozacaktır. Her zaman değindiğimiz gibi, geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremezler. Bizler bugün, bu zaferleri gerçekleştiren şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. “dedi.
Bu vesileyle, 27 Aralık Kurtuluş Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan başta ulusal kurtuluş mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatan topraklarımız için göğsünü siper ederek şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ederek bu anlamlı günümüzü yürekten kutlayarak, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım".
Başkan Murat Kaya ölümünün 85. Yıl dönümünde İstiklal Marşı şairimiz merhum M. Akif Ersoy’u da anarak, "Milli Mücadele yılları, bütün sıkıntıları ve zorlukları ile gururla andığımız, anlatırken duygularımızın göz yaşı olduğu ve kahraman ecdadımızı hayırla andığımız yıllardır. İstiklal şairimiz, milletimizin gösterdiği eşi benzeri olmayan kahramanlıkları İstiklal Marşımızın her mısrasın da ince ince işlemiştir. Kkurtuluş mücadelesinin, milli ve manevi duygularımızı öne çıkararak mısralara döken vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı'nı milletimize hediye eden Mehmet Akif Ersoy'u da vefatının 85'inci yıl dönümünde rahmetle anıyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”