Başkan Özyiğit, Kent Protokolünü Yenişehir Söyleşileri’ne Davet Etti

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 'Yenişehir Söyleşileri' kapsamında Yenişehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Mersin’e gelen Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Londra üst kamara üyesi Alderman Emma Edhem ile birlikte kent protokolünü ziyaret etti.

09 Ocak 2020 Perşembe, 18:06
Başkan Özyiğit, Kent Protokolünü Yenişehir Söyleşileri’ne Davet Etti
-

Başkan Abdullah Özyiğit, Londra şehri Alderman’ı Emma Edhem ve beraberinde heyet ile birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde düzenlenecek 'Yenişehir Söyleşileri'nin ilkine kent protokolü davet edilirken ekonomik, sosyal ve kültürel konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Abdullah Özyiğit, Alderman Emma Edhem ile ilk olarak Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Başkan Özyiğit, Vali Su’yu Emma Edhem’in söyleşisine davet ederken Vali Su ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Özyiğit, “İngiltere ile Mersin arasındaki ilişkilerin gelişmesini istiyoruz”

Emma Edhem ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret eden Başkan Abdullah Özyiğit, burada yaptığı konuşmada; İngiltere ve Mersin arasında kentimize fayda sağlayacak bir ilişkinin gelişmesinin önemine dikkat çekti. Özyiğit, “Sayın Emma Edhem, önce bizi İngiltere’ye davet etti ancak biz kendisinden önce Mersin’i görmesini istedik. Bu şekilde yapacağımız ziyaretler daha anlamlı olacaktır dedik. Kendisi bizim davetimizi kabul ederek Yenişehir Söyleşileri’nin ilk konuğu oldu. Periyodik olarak yapacağımız bu söyleşilerin çok faydalı olacağına inanıyorum, alanında uzmanlaşmış ve uluslararası anlamda başarı yakalamış isimleri Mersinli hemşehrilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Emma Edhem’in Türk ve müslüman olması ve İngiltere’de farklı alanlarda başarı yakalaması bizim için bir gurur verici. Sayın Edhem’in ziyaretinin İngiltere ile Mersin arasında bir ilişkinin gelişmesi açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.
Başkan Seçer, “Gerekli katkıyı sunarız”

Ziyarette konuşan Başkan Vahap Seçer ise “Bizim dünyanın birçok ülkesi ile ilişkilerimize ihtiyaç var. Hem Yenişehir Belediye Başkanı olarak Abdullah Bey'in, hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bizler bu ilişkinin gelişmesi için katkı sunabiliriz. İlişkilerin gelişmesi için altyapı çalışmalarına katkı sunarız, ona bir zemin oluştururuz. Yerel yönetimler olarak yasalar çerçevesinde bir takım engeller olursa inisiyatif kullanarak bunların aşılmasına katkı sunabiliriz. Yaptığınız bu çalışma için ve ziyaretiniz için teşekkür ederim.” Dedi.

Yaptığı incelemelerde Mersin’in büyük bir potansiyelinin olduğuna vurgu yapan Emma Edhem, Mersin limanı sayesinde İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasından sonra Mersin ile ticari ilişkilerin artabileceğini ifade etti. Edhem, ‘Yenişehir Söyleşileri’ni düzenleyen Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür ederek Mersinlilerle buluşmayı heyecanla beklediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”