Başkan Seçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Çelenk Sunma Törenine Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katıldı.

12 Ocak 2021 Salı, 15:23
Başkan Seçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Çelenk Sunma Törenine Katıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Adnan Baş, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın emekçileri katıldı.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. Daha sonra genç gazeteci Melodi Dalgın ve protokol üyeleri tarafından konuşmalar yapıldı.

“Gerçek gazetecilerin önünde saygıyla eğiliyorum”
Başkan Seçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, basın ahlak kuralları çerçevesinde vazifesini yapmaya gayret eden gazetecilerin önünde saygıyla eğildiğini ifade etti. Seçer, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bir yandan gelişen dünya koşullarında geleneksel gazeteciliği teknolojik alanlara dönüştürmeye çalışma çabaları içerisinde olan medya. Diğer taraftan diğer gelişmekte olan toplumlarda olduğu gibi ekonomik dalgalanmaların, gelişmelerin Türkiye’deki ya da gazetecilik yapılan ülkedeki, toplumdaki sosyal gelişmeler, siyasal gelişmelere ayak uydurma çabaları. Bir taraftan da ekonomik olarak bağımsız olma, kimseye yaslanmadan, kimseden bir icazet almadan, destek almadan gazetecilik yapma; yani temel prensipler çerçevesinde; basın ahlak kuralları çerçevesinde vazifesini yapmaya gayret eden namuslu gazeteciler. Bir kere onların önünde, sadece ve sadece onların önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
Demokrasinin oturmadığı toplumlarda antidemokratik uygulamalardan nasibini alan ilk kesimin basın mensupları olduğunu ifade eden Seçer, mesleğini yaparken siyasi erklerden güç alan gazetecilerin karşısında mesleğini gerçekten yapan gazetecilere saygı duyulması gerektiğini sözlerine ekledi. Seçer, “Bu mesleği paravan olarak yaptı gibi gösterip, bazı güçlere dayanan; bu siyasal güçtür, iktisadi güçtür, bu bir başka güçtür, silahşorluk yapan, kalemini kullanarak insanların onuruyla izzet-i nefsi ile oynayan gazeteci görünümündeki farklı işler yapanlara değil bugünkü toplanma nedenimiz ve burada olma nedenimiz. Bir kere bunları ayırmamız gerekiyor. ‘Kral çıplak’ dememiz gerekiyor. Her toplumda olduğu gibi demokrasi, kurallarıyla ve kurumlarıyla oluşmamış, oturmamış ülkede gazetecilik yapmanın zor olduğunu biliyoruz. Antidemokratik uygulamalardan öncelikli olarak nasibini alan gazetecilerdir, yazarlardır, çizerlerdir, düşünce adamlarıdır. Bu görüş ve bu düşünce çerçevesinde bugün buraya geldim. Bu anlayışla gerçek gazetecilerin önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Mersin refah ve huzur kenti”
Mersin’de çok güzel işler yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini ifade eden Başkan Seçer, “Bunu hep beraber yapıyoruz. Burada her noktada, her metrekarede izi olan, emeği olan, alın teri olan, bütün Mersin’de yaşayan seçilmişten bürokratına kadar herkesi saygıyla karşılıyorum. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık” dedi. Seçer, gelecek günlerin daha da güzel olacağını vurgulayarak, “Mersin huzur kenti, Mersin kardeşlik kenti, bunun için çalışacağız. Mersin refah kenti. Her türlü alt yapımız buna uygun. Her şeyden önemlisi şevkimiz var, inancımız var, gayretimiz var, enerjimiz var. Bu hepsinden önemli. Gelecek günler bu günlerden çok daha iyi olacak. Bunu bir dilek olarak değil, bir hissiyat olarak değil, bir inanç olarak söylüyorum. Tekrarlıyorum; gelecek günler bu günlerden ülkem adına da Mersinim adına daha çok daha güzel olacak. Gazeteci arkadaşlarımızın, basın emekçilerinin gününü kutluyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor