Başkan Seçer, Azerbaycan’dan Gelen Gazileri Ağırladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla Azerbaycan’dan gelip Mersin’de ağırlanan gaziler, Başkan Seçer’i ziyaret etti.

04 Ocak 2022 Salı, 14:23
Başkan Seçer, Azerbaycan’dan Gelen Gazileri Ağırladı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla Azerbaycan’dan gelen Karabağ Savaşı’nda mücadele etmiş gazileri Mersin’de misafir etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kurtuluş törenlerinin ardından Azerbaycan’dan gelen gazileri makamında ağırladı. Başkan Seçer, “Biz gazilerimizden razıyız, umarım onlar da bizden razıdır” dedi.

“Bizim kültürümüzde şehidine, gazisine sahip çıkmak vardır”

Ziyarette gazilerin yanı sıra; Azerbaycan Askeri Dernekler Başkanı Emin Hasanlı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz ile Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürü Cengiz Sevinç de yer aldı.

Başkan Seçer; şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“2 yıl önce biz özel bir birim kurduk. Özel bir şube müdürlüğümüz var. Bu konularla ilgili Cengiz Bey de müdürümüzdür, bütün arkadaşlarımızla ilgilenir. Önemsiyoruz. Gazilerimizi seviyoruz. Şehit ailelerimize aynı şekilde saygı duyuyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun vatan toprağını öyle masa üzerinde oturduğunuz yerde birileri getirip size bağışlamıyor. Mutlaka mücadele etmeniz, bir bedel ödemeniz lazım. Canınızla, kanınızla, bedeninizle. Bunu yapan yurttaşlarımıza da bizim devlet olarak mutlaka sahip çıkmamız lazım. Kimseye muhtaç etmememiz lazım. Bu toplumların özünde olan bir durumdur. Onların geninde, kültüründe olan bir durumdur. Bizim kültürümüzde de şehidine, gazisine sahip çıkmak vardır. Onun için her cümlemizde Mustafa Kemal’i anıyoruz. Gazi diyoruz, Gazi Mustafa Kemal diyoruz.”
Şehitleri minnetle andıklarının altını çizen Başkan Seçer, gazilerle ilişkilerinin de iyi olduğunu vurgulayarak, “Retorikte güzel ama uygulamada da onların yaşam koşullarını düzelterek, onlara imkanlar sunarak, onları kimseye muhtaç etmeyerek hayatlarını idame ettirmelerini sağlamamız lazım. İlişkilerimiz iyi. Biz gazilerimizden razıyız, Allah da onlardan razı olsun. Umarım onlar da bizden razıdır” dedi.

“Allah bir daha bize 3 Ocak’ları yaşatmasın”

“Azerbaycan halkını seviyoruz” ifadesi ile sözlerini sürdüren Başkan Seçer, “Zaman zaman Bakü’ye de gitmişliğim vardır. Çok önemli, değerli bir kent. Özellikle sanat yönünden çok takdir ettiğim bir halktır. Azerbaycan’daki kardeşlerimiz gerçekten bu anlamda da farklı bir yapıdadır. Çok teşekkür ediyorum ziyaretlerinizden dolayı. İnşallah her zaman birlikteliğimiz, beraberliğimiz böyle güzel duygularla devam etsin. Allah bir daha bize 3 Ocak’ları yaşatmasın. Ne gelsin düşman bizi işgal etsin, ne de biz böyle bir ulusal kurtuluş mücadelesi vermek zorunda kalalım. Tüm dünyada barış, huzur, kardeşlik içerisinde yaşayalım” diye konuştu.
Mersin’de eksiksiz bir şekilde ağırlanmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten heyet, Başkan Seçer’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaretin sonunda heyete ‘Pegasus’ figürlü tablo hediye eden Başkan Seçer’e heyet tarafından da üzerinde ‘Gazi’ yazılı kravat takdim edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti