Başkan Seçer: "Engelli Yurttaşlarımızın Hayatlarını Kolaylaştırmak İstiyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra ‘Engelsiz Mersin’i yaratmak için projeler üretmeye ve temel belediyecilik hizmetlerine devam ediyor.

14 Mayıs 2021 Cuma, 10:40
Başkan Seçer: "Engelli Yurttaşlarımızın Hayatlarını Kolaylaştırmak İstiyoruz"
-

Özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırıcı hizmetler üreten, daha etkin ve daha hızlı hizmet verebilmek için Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlıklarını tek bir çatı altında toplayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşlar için her alanda projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Engelli bireylere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra onlara yönelik temel belediyecilik hizmetlerini de gerçekleştiren Büyükşehir, ‘Engelsiz Mersin’i yaratmak için adımlar atmaya devam ediyor.
Özel gereksinimli bireyler için yeni hizmetler üreteceklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Dezavantajlı yurttaşlarımıza hizmet ederken, bunu bir himmet ya da lütuf gibi göstermeden yapmak zorundayız. Türkiye sosyal bir devlettir. Sosyal bir devlet olan ülkemizde tüm bireyleri, özellikle de engelli bireyleri korumak, kollamak ve daima onların yanında olmak, bir Belediye Başkanı olarak benim önceliklerim arasındadır” ifadelerine yer vermişti.

Büyükşehir, ‘Engelsiz Mersin’i yaratma yolunda ilerliyor

Engelli bireyler için Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde revir, engelli transfer aracı hizmeti, mesleki yeterlilik kazandıracak kurslar, atölyeler, hobi bahçesi ve fitness salonu yer alıyor. Mola Evi ile ayrıca duyu bütünleme odası oluşturularak fizyoterapistler ile öğrencilere hizmet veriliyor. Veri tabanına kayıtlı 43 bin 107 özel gereksinimli yurttaşın yaşadığı Mersin’de, özellikle pandemi döneminde hem engelli vatandaşlara hem de ailelerine hizmet ulaştıran Büyükşehir, Mola Evi’ne kayıtlı 134 engelli bireye 2020 yılından bugüne kadar toplam 891 seans hizmeti verdi.

Engelli birey ve ailelilerine yönelik olarak evde sağlık, ev temizliği, kişisel bakım, evde fizyoterapi, psiko-sosyal destek hizmeti veren ve küçük tamirat ve tadilat işlerini de yapan Büyükşehir Belediyesi, transfer aracı hizmeti, akülü araç şarj istasyonu hizmeti ile medikal malzeme desteğini de sürdürüyor.

Özel bireyler sosyal hayata uyum sağlıyor

Toplumsal hayata daha fazla katılmak için meslek kursları da açan Büyükşehir Belediyesi’nin bu kurslarından toplam 154 engelli birey faydalanıyor. Engelli bireyler için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de önem veren Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Gez, Gör, Hisset Projesi’ kapsamında işitme engelli öğrencilere Tarsus Doğa Parkı gezisi, görme engelli bireylere doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenlendi. Engelli bireylerle Tarsus Gençlik Kampı gezisi, Karboğazı gezisi, Gelincik Tepesi’nde Down Sendromlu bireylere yamaç paraşütü ve uçurtma şenliği etkinlikleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adnan Menderes Bulvarı sahilinde açtığı sergide, engelli bireylerin el sanatları kursunda ürettikleri ürünler sergilendi.

“Engelli yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz”

Engelli bireylere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra onlara yönelik temel belediyecilik hizmetlerini de gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, özellikle yol yapım ve bakım çalışmaları ile paralel olarak yürütülen kaldırım çalışmalarında engelli vatandaşları düşünerek hareket ediyor. Yeni yapılan kaldırımlara hissedilebilir karolar döşendiğini ve engelli rampaları oluşturulduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Yaptığımız kaldırım çalışmalarının tamamında, engelli yurttaşlarımız için hissedilebilir karo ve engelli rampalar oluşturuluyor. Mersin’de yaşayan engelli yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, bizim hassasiyet gösterdiğimiz ve önceliklerimiz arasında yer alan bir konudur” ifadelerine yer vermişti.

Seçer, engelli bireyler için projelerin devam edeceğini de belirterek, “Kültür Park içerisinde ve Erdemli’de de birer Mola Evi açılması için çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor