Başkan Seçer, Karacailyas ve Karaduvar’ı Ziyaret Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz İlçesi’ne bağlı Karacailyas ve Karaduvar Mahalleleri’ne yaptığı ziyarette yurttaşların taleplerini dinleyip, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki çalışmalarını yerinde inceledi.

23 Ağustos 2020 Pazar, 16:40
Başkan Seçer, Karacailyas ve Karaduvar’ı Ziyaret Etti
-

Mahallelilere Büyükşehir Belediyesi olarak verdikleri hizmetleri anlatan Başkan Seçer, Karacailyas’ta MESKİ tarafından sürdürülen ve sel baskınlarını önleyecek olan yaklaşık 5 kilometrelik yağmur suyu hattı çalışmasının kısa sürede tamamlanacağı belirtti. Başkan Seçer, Karaduvar’daki çevresel zararlara da değinerek, “Kendi yetkilerim ve sorumluluk alanım dahilinde burada bu çarpık yapılaşmaya, çarpık sektörel gelişmeye son vermemiz gerektiğini görüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Mersin, kardeşliğin, huzurun olduğu bir kent”
Başkan Seçer’in ziyaretlerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da eşlik etti. Başkan Seçer’in ilk durağı Karacailyas Mahallesi oldu. Mahallenin süregelen yağmur suyu sorununa karşı MESKİ tarafından 100. Yıl Caddesi’nde başlatılan yaklaşık 5 kilometrelik altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Seçer, daha sonra esnafı ziyaret etti. Ardından Karacailyas sakinleriyle buluşan ve Mersin’de son 1,5 yılda sağlanan huzur, barış ve kardeşlik ortamının gözle görülür hale geldiğini kaydeden Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Mersin, çok değerli, çok bereketli bir kent. Kardeşliğin olduğu, huzurun olduğu bir kent ki bu çok önemli. Türkiye’nin her tarafından insanlar var. Ama burada dostça yaşıyoruz. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, ‘Mersin’ dendiği zaman karmakarışık bir şehir gibi gelir. Sanki her gün burada kavga var, terör var, kardeş kavgası var. Böyle bir imaj hakimdi. Şimdi bu değişiyor. Emin olun, son 1,5 senedir çok daha fazla değişmeye başladı.”

“Belediye herkesin çok rahat girebileceği bir kurum haline geldi”
Mersin dışına çıktığında farklı şehirlerden insanlarına “Mersin dışarıdan nasıl görünüyor?” diye sorduğunu ve “Sanki bir özgürlük havası var” yanıtını aldığını söyleyen Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin kapısının da ayrım yapılmadan herkese açık olduğunu belirterek, “Belediye herkesin çok rahat girebileceği bir kurum haline geldi. Benim hizmet yaptığım hizmet binama ya da diğer birimlerimizin olduğu binaya gittiğiniz zaman kimse size kem gözle bakamaz. Kimse size çemkiremez. Kimse size hakaretamiz konuşamaz. Herkesin vatandaşıma iyi muamele etme zorunluluğu var. Herkes kucaklanıyor, bunun değerini bilmek lazım” diye konuştu.

“Bu cadde artık Şanzelize gibi tertemiz bir cadde haline gelecek”
Başkan Seçer, Karacailyas’ta Büyükşehir Belediyesi’nin son 16 aydaki ve pandemi sürecindeki hizmetlerini de anlattı. Karacailyas’ın süregelen yağmur suyu sorununa değinen Seçer, MESKİ’nin şu anda 14 noktada çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Karacailyas’taki altyapı sorununun bu yıl sonuna kadar çözüleceğini vurgulayan Başkan Seçer, “Ardından yollarınız yenilenecek. Tahrip olmuş kaldırımlarınız yenilenecek. Bu cadde artık Şanzelize gibi tertemiz bir cadde haline gelecek. Daha önceki çalışmalarımızda ihtiyaç olan alanlarda asfalt çalışması yaptık. Şehirler canlı varlık gibi sorunu bitmez. Su sorunu olur çözersin, kanalizasyon sorunu olur çözersin, bir başka sorun başlar. Ama bizim varlığımız sorun çözmek için. Durmadan, duraksamadan imkanlarımızı en iyi şekilde kullanarak sorunları çözüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Güçlü bir belediyeniz var”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin her koşulda süreceğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Güçlü bir belediyeniz var. Türkiye’nin en saygın belediyesi. Güçlü de bir belediye başkanınız var. Biz kimseden himmet beklemiyorum. Ben kimseden yardım beklemiyorum. Ağlamıyorum. Ağlamak benim alışkanlığım değil. Ben dik durmasını bilen bir adamım ve dik de duruyoruz. Bizim istediğimiz şu; bu ülkede kanun varsa, nizam varsa, adalet varsa herkes onu uygulamak zorunda. Kimse keyfine göre karar veremez. Belediyemizin de işleri engellenmesin, arzumuz bu” dedi.

“Sorunları yerinde görmek bize daha çabuk çözüm ürettirebiliyor”
Karaduvar Mahallesi’ni de ziyaret eden Başkan Seçer, sahil şeridi üzerindeki yolda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri yerinde inceledi. Başkan Seçer, Karaduvar sakinleri tarafından alkışlarla karşılandı. Burada çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediyemiz burada kaldırım çalışması yaptı. Ağaçlandırma, aydınlatma direkleri, çiçek, saksı, bank çalışması yaptı. Akdeniz Belediyesi de kendilerine ait olan bölgelerde bazı çalışmalar yaptı. Ne kadar güzel olmuş. Aydınlanma sorunu var, TEDAŞ'la bir problem yaşanıyor. Hemen haftaya çözecekler. Geldik, gördük. Sorunları yerinde görmek bize daha çabuk çözüm ürettirebiliyor. Bütün daire başkanlarımız burada. Buranın çarpık bir yapısı var, hem yerleşim, yaşam yerinde, konutların olduğu yerde, hem genel Karaduvar'da” dedi.

“Burada çarpık yapılaşmaya, çarpık sektörel gelişmeye son vermemiz gerektiğini görüyorum”
Başkan Seçer, Karaduvar’daki çevresel zararlara da değinerek, “Burası balıkçı kasabası, tarım kasabası, turizm kasabası ama sanayi, kimya, petrokimya, karman çorman bir yapı. Kafamız karıştı. 50-70 yıllık bir sonuç. Bundan sonra bunu nasıl düzene koyabiliriz? Bu tabii makro bir düşünce. Ben yerel yönetici, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendi yetkilerim ve sorumluluk alanım dahilinde burada bu çarpık yapılaşmaya, çarpık sektörel gelişmeye son vermemiz gerektiğini görüyorum. Onun için polipropilen tesisine karşı çıktım, burada olmaz, bunu buraya yapamayız dedim. Burada zaten demode olmuş birtakım yapılar, petrokimya tesisleri, akaryakıt tankları var. Bölgeye önemli tehlike yaratıyor, hem insan sağlığı hem can güvenliği açısından önemli sıkıntılar yaşatıyor. Burayı öncelikli olarak bir turizm kasabası, tarımın yapıldığı bir kasaba olarak geliştirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum ve bu konuda da bazı adımlar attık. Sahilde ivedi düzenlemeler yaptık” diye konuştu.

“73 yeni otobüs aldık. Şimdi süreci bekliyoruz, ona da bir itiraz gelmiş”
Büyükşehir Belediyesi’nin 16 aylık süreçte sosyal hizmetler alanında önemli çalışmalara imza attığını ve Pandemi sürecini tamamen kendi imkanlarıyla yürüttüğünü ifade eden Başkan Seçer, metro ve 73 otobüs ihalelerine ilişkin şunları söyledi:

“Hiçbir şeyde aman bizim paramız yok, borçlanma alamadı ki, para gelemedi, engellendik yok. Yapıyoruz ve 3 liralık borcu 2 liraya düşürdük. 16 ayda oldu bunlar ve devam edecek. Dün metro ihalesine çıktık. İnşallah bir sorunla karşılaşmayız. Daha önce de çıktık, itirazlar, şurayı düzelt, burayı düzelt. İptal ediyorsun ihaleyi ya da KİK iptal ediyor. Tekrar çıkmak zorunda kalıyorsun. Bakın 73 yeni otobüs aldık. Şimdi süreci bekliyoruz, ona da bir itiraz gelmiş. Bu ülke hukuk devleti olmazsa, bu ülkede hukuk hakim olmazsa vay halimize.”

“Buraya turistik bir kasaba havası verecek bazı çalışmalar yapılıyor”
Karaduvar sahil şeridindeki yolda yaptıkları düzenlemeyle mahalleye güzel bir görünüm kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Seçer, MESKİ’nin Karaduvar’daki arıtma tesisinde de çalışmaların sürdüğünü belirtti. Seçer, tesisin revize edilerek üzerinin kapatılacağını, böylece koku sorununu ortadan kaldıracaklarını belirtti. Seçer, ayrıca Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’na devredilen 9 dönümlük bir arazide mahalleye bir spor kompleksi kazandıracaklarının müjdesini verdi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ağustos ayında görüşülen konulardan birisinin de Karaduvar olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Burada bir düzenleme yapacağız. Buranın kent estetiği açısından daha güzel bir görüntüye kavuşması için binaların boyanmasından giydirilmesine, duvar resimlerine kadar arkadaşlarımız buraya turistik bir kasaba havası verecek bazı çalışmalar yapıyor. Burayı çok daha şirin bir hale getireceğiz. Burada restoranlar var, hafta sonu gelsinler, esnaf sayısı artsın, insanlar alışveriş etsin. Bir belediye başkanı olarak burada petrokimya tesislerine, akaryakıt tesislerine, bugüne kadar yapılmış ama bundan sonra bunun süregitmesine razı değilim” dedi.

“Yıllardır görmediği, yaşamadığı hizmetin içindeyiz”
Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan da mahalledeki çalışmalardan memnuniyetini dile getirerek, “Yıllardır görmediğimiz, yaşamadığımız hizmetin içindeyiz. İnanın bu sahili bu şekilde görmek, bundan 15-20 yıl öncesine kadar hayaldi. Bugün bu hayal gerçekleşti. Şu an bu sahil kullanabilecek bir şekilde, çok da güzel. İnsanların da hoşnut olduğu, sevindiği, sevdiği ve burada vakit geçirdiği bir alan oldu” dedi.
Büyükşehir Belediyesi personelleri mahalle ziyaretlerinde çocuklara MESKİ’nin kumbaralarından hediye ederken, vatandaşlara da içerisinde sabun ve maske bulunan sağlık paketlerinden dağıttı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor