Başkan Seçer, Kardeş Şehir Tuben-kama Belediye Başkanı Metşin İle Video Konferans Yoluyla Görüştü

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in kardeş şehri Tataristan Cumhuriyeti’nin Tuben-Kama (Nijnekamsk) Belediye Başkanı Aydar Metşin ile video konferans yoluyla bir araya gelerek, iki ülkede Koronavirüs sürecinde hayata geçirilen uygulamalar ve yapılan hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

13 Mayıs 2020 Çarşamba, 20:39
Başkan Seçer, Kardeş Şehir Tuben-kama Belediye Başkanı Metşin İle Video Konferans Yoluyla Görüştü
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Böyle dönemlerde ülkelerin ve şehirlerin birbirlerine yardımcı olmasının önemine dikkat çeken Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Tuben-Kama’ya yapabilecekleri her türlü hizmet ve yardım için hazır olduklarını söyledi. Başkan Seçer, “Nüfusa göre Türkiye'deki diğer büyük illeri oranladığınız zaman en düşük vaka sayısı bizim şehrimizde. Bu bizim açımızdan sevindirici. Burada iki konuda hassasiyet göstermek gerekiyor. Bir tanesi hijyen, sterilizasyon ya da dezenfeksiyon. Diğeri de insanları mümkünse bir araya getirmeme. Bu iki kuralı yerine getirmek gerekiyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in kardeş şehri olan Tataristan Cumhuriyeti’nin Tuben-Kama (Nijnekamsk) Belediye Başkanı Aydar Metşin ve Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan ile video konferans yoluyla bir araya geldi. Görüşmede, iki ülkede Koronavirüs sürecinde hayata geçirilen uygulamalar ve yapılan hizmetler ele alındı.
Böyle dönemlerde ülkelerin ve şehirlerin birbirlerine yardımcı olmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, kardeş şehir Tuben-Kama’ya yapabilecekleri her türlü hizmet ve yardım için hazır olduklarını söyledi. Seçer, “Böyle durumlarda bizlerin birbirlerine yardımcı olması son derece önemlidir. Buradan kardeş şehrimize, Aydar kardeşime, benimle aynı görevi yürüten görevdaşıma yapabileceğim bir hizmet, bir yardım varsa bunu da kendisinden dinlemek isterim” dedi.
Seçer: “Hayat her şeye rağmen devam ediyor”
Başkan Seçer, Koronavirüs süreci dolayısıyla Mersin’de yaşanan durumu aktarırken, “Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Bütün dünya, bu belayı başından bertaraf etmek için de mücadelesini sürdürüyor. Sadece size ait ya da bize ait bir sorun değil. Tüm dünya milletlerinin, dünya uluslarının başında olan bir sorunu tüm dünya olarak çözmeye çalışıyoruz. Türkiye’de de bu konuda önemli çalışmalar yapıldı. İlk olarak Mart ayında bu vaka Türkiye'de görülmeye başlandı ve devletimiz önemli tedbirler aldı. Burada bize, belediyelere de önemli görevler yüklendi. Siz de takdir edersiniz ki, yerel yönetimler direkt insana dokunan kurumlar” dedi.
“İnsanların bir araya geleceği bütün alanları kamuya kapatmıştık”
Koronavirüs sürecindeki ekonomik sıkıntılardan bahseden Seçer, “Burada birçok iş yeri, kafeler, restoranlar kapalı. AVM'ler uzun bir süreden sonra dün tekrar açıldı. Berberler yaklaşık 1.5 aydır kapalıydı, yeni açıldı. Normalleşmeye yeni dönüyoruz. Ama bundan önce bütün iş yerleri kapalıydı. Bunun yanında toplu taşıma araçlarında belirli mesafelerde oturma zorunluluğu getirilmişti. Parklarda ya da yürüyüş alanlarında vatandaşların gezmesini, dolaşmasını yasaklamıştık. Yani insanların bir araya geleceği bütün alanları kamuya kapatmıştık” diye konuştu.
“En düşük vaka sayısı bizim şehrimizde”
Metşin’in hizmet sektörünün kapalı olduğunu ve Rusya’da da yakın zamanda pik noktasının yaşanacağını belirtmesi üzerine Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Bizim burada da geçtiğimiz hafta pik noktası yakalandı. Çan eğrisi tersine döndü. Dün yine vakalarda çok küçük de olsa bir kıpırdama vardı ama umut ederim bizde de düşüş devam eder. Nüfusa göre Türkiye’deki diğer büyük illeri oranladığınız zaman en düşük vaka sayısı bizim şehrimizde. Bu bizim açımızdan sevindirici. Tabii birçok faktör bir araya gelince böyle bir sonuç alındı. Belediyemizin de önemli katkılarının olduğu bütün kurumlarımız, ciddiyetle pandemi ile mücadele sürecini götürdü. Burada iki konuda hassasiyet göstermek gerekiyor. Bir tanesi hijyen, sterilizasyon ya da dezenfeksiyon. Diğeri de insanları mümkünse bir araya getirmeme. Bu iki kuralı yerine getirmek gerekiyor. Bir de tabii ki her devletin kendi imkanları ölçüsünde, sağlık hizmetleri konusunda, Koronavirüs’e yakalanmış hastaları tedavi edecek yatak sayısına sahip olması son derece önemli.”
“Yapabileceğim bir hizmet, bir yardım varsa bunu dinlemek isterim”
Başkan Seçer, ülkelerin birbirlerine yardımcı olmalarının önemine vurgu yaparken, “Böyle durumlarda bizlerin birbirlerine yardımcı olması son derece önemlidir. Buradan kardeş şehrimize, Aydar kardeşime, benimle aynı görevi yürüten görevdaşıma yapabileceğim bir hizmet varsa, bir yardım varsa bunu da kendisinden dinlemek isterim” demesi üzerine Metşin de Seçer’e teşekkürlerini iletti.
Seçer, son olarak, “Sizlere sağlıklı, mutlu günler diliyorum. İnşallah hep beraber bu musibeti atlatırız. Kendinize iyi bakın. Tekrar Mersin’e bekliyorum. Sizleri şehrimde ağırlamaktan onur duyarım” dedi.
Video konferans yolu ile yapılan görüşme, kardeş şehirler arasındaki kültürel bağların devam edeceği vurgusu ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti