Başkan Seçer, Makina İkmal Sahası’nda İncelemelerde Bulundu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, daha etkin, hızlı ve verimli çalışmalar yapabilmek adına göreve gelir gelmez ­kurdukları Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Büyükşehir’in toplu taşıma otobüslerinin tüm bakım ve onarımlarının gerçekleştirildiği Bakım ve Tamir Atölyesi’nde incelemelerde bulundu.

18 Aralık 2019 Çarşamba, 14:16
Başkan Seçer, Makina İkmal Sahası’nda İncelemelerde Bulundu
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, daha etkin, hızlı ve verimli çalışmalar yapabilmek adına göreve gelir gelmez kurdukları Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile MEŞOT’ta yer alan ve Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma otobüslerinin tüm bakım ve onarımlarının gerçekleştirildiği Bakım ve Tamir Atölyesi’nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları ve personellerinden bu noktalarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Seçer, saha çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Çalışmaları sahadan takip edeceklerini belirten Seçer, personel ile çalışma alanlarında devamlı olarak yüz yüze olacaklarını dile getirdi. Makine İkmal Sahası’nın kendileri için çok önemli olduğunun vurgusunu yapan Seçer, burayı süratle düzene koyduklarını ifade etti.

Önce Makine İkmal, ardından MEŞOT’ta incelemelerde bulundu

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Seçer, ilk olarak Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda incelemeler yaptı. Çalışanlar ile sohbet ederek, yaptıkları işler hakkında bilgi alan Seçer, personele kolaylıklar diledi. Seçer, ardından MEŞOT’a giderek, Bakım ve Tamir Atölyesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Seçer’e inceleme sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Haydar Ali Ulusoy ve Olcay Tok, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Sabahat Aslan, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Hüsnü Öz, Fen İşleri Dairesi Başkanı Mehmet Can Kuruloğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir ile personeller eşlik etti.

Çorba dağıtım kulübesi de Makine İkmal’de imal ediliyor

Seçer, ayrıca Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi’nin giriş kapısına yerleştirilecek olan ve imalatı Makine İkmal’de bulunan marangozhanede yapılan çorba dağıtım kulübesini de inceledi. Büyükşehir tarafından “1 Ekmek 1 Çorba” projesi kapsamında sabah erken saatlerde gerçekleştirilen çorba dağıtımları, yakın zamanda Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi giriş kapısına yerleştirilen bu kulübede de yapılacak.

“Artık sahaya inmemiz gerekiyor”

Başkan Seçer, bundan sonraki süreçte daha fazla sahaya ineceklerini belirterek, “Artık çalışmalarımızı sahada takip edeceğiz. Birimlerimizin durumu nedir, fiziki koşulları nedir, düzeni, tertibi nedir, çalışmaları nasıl gidiyor, bunları sahada görmek lazım” dedi.

Başkan Seçer, ilk 8 ayda Büyükşehir Belediyesi’nde önemli gelişmelerin olduğundan söz ederek, yapısal bir takım düzenlemeler yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini vurguladı. Mersinliler’e en iyi hizmeti verebilecek yapılar ile çalışmak istediklerini dile getiren Seçer, “Kadromuzu liyakat açısından, sağlayacakları katkı açısından, etkin personellerle güçlendireceğiz” diye konuştu.

“Makine İkmal’i süratle düzene koyuyoruz”

Seçer, Makine İkmal Sahası’nın birçok daire başkanlığının yönetim birimlerinin olduğu bir yer olduğunu anlatarak, şunları söyledi:“Burası Makine İkmal Dairemiz’in atölyelerinin olduğu bölge. Şu anda da atölyesindeyiz. Yeni kuruldu, Fen İşleri’nden ayırdık. Burada araçlarımız tamir, bakım, onarımdan geçiyor. Hem binek araçlar, hem iş araçlarımız. Burada ayrıca terzihane var, marangozhane var, tabelaların yapıldığı bölüm var. Makine İkmal’in kendine ait birçok branşta çalışma atölyeleri var. Kaportadan, oto elektriğe kadar, şanzımanın, diferansiyelin, motorların tamir edildiği farklı birimler var. Farklı ustalarımız var. Burası bizim için çok önemli. Ben belediye başkanı olana kadar en çok külfeti olan, en çok maliyeti olan ve en zor kontrol altına alınan yerdi. Çok büyük maliyetlerin olduğu yer ama süratle düzene koyuyoruz.”

“Uzun vadede bu bölgede çok önemli gelişmeler olacak”

Seçer, yeni otogarın bulunduğu bölgede geniş bir alana bazı birimleri taşımak için yapılaşmaya gittiklerini ve alınacak 100 yeni otobüs için de o noktada bir alan oluşturacaklarını belirterek, “Ancak yeni bir yapılanmamız var. Yukarıda, yeni otogarın orada, geniş bir alanda. Birçok birimi oraya taşımak için bir yapılaşmaya gidiyoruz. 100 yeni otobüsümüz geliyor ve bunların alım aşamaları sona ermek üzere. Bunlar yeni nesil otobüsler. Daha çevre dostu, doğalgaz yakan, tüketen otobüsler. Onların tekniğine uygun bir yapı yapmamız lazım. Doğalgaz istasyonu ve onların bakım, onarımının yapılacağı alanlar yaratacağız ama bunu da oraya alacağız. Uzun vadede bu bölgede çok önemli gelişmeler olacak. Hem içinde bulunduğumuz alanda, hem de eski otogarın olduğu yerde. Yeni Metro projemiz biliyorsunuz son aşamasına geldi ve bu bölgeleri de çok ilgilendiren bir proje. Buralardan da artık Metro geçecek. Öyle planlıyoruz. Şehir Hastanesi, yeni otogar güzergahı tam da bu içinde bulunduğumuz alanın önünden geçecek. Öyle planlıyoruz. İnşallah hayata geçiririz” diye konuştu.
“Her zaman kendileri ile yan yana olabilen, önerilerini, isteklerini, şikayetlerini iletebilecekleri başkanı görme imkanı bulacaklar”
Seçer, saha incelemelerini artık sık sık yapacağını ifade ederek, “Her gün başka bir alanda olacağız. Belediye Başkanı olarak değişik kademelere her gün gideceğim. Bunu da artık rutin bir çalışma anlayışı olarak yapacağız. Nasıl her gün makamımızda birtakım görüşmelerimizi, ziyaretçilerimizi kabul etme durumumuz varsa, oraya da gideceğiz ama asıl işimiz bundan sonra alanda. Arkadaşlarımızla, çalışan personelimizle, kendi çalışma alanlarında daha çok yüz yüze olacağız. Her zaman kendileri ile yan yana olabilen, hatta birinci ağızdan önerilerini, isteklerini ya da şikayetlerini iletebilecekleri başkanı görme imkanı bulacaklar. Amacımız Mersin’e hizmet etmek. Başka bir gayemiz yok” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı