Başkan Seçer: "Maratonda Dereceye Giren 88 Sporcuya Toplam 172 Bin TL Para Ödülü Verilecek"

Başkan Seçer, 13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nu tüm Mersinlilerle beraber tarih ve kültür kenti Tarsus’ta gerçekleştireceklerini vurguladı.

26 Kasım 2021 Cuma, 15:19
Başkan Seçer: "Maratonda Dereceye Giren 88 Sporcuya Toplam 172 Bin TL Para Ödülü Verilecek"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 28 Kasım’da Tarsus’ta düzenlenecek olan 13. Uluslararası Tarsus Maratonu öncesinde basın mensuplarıyla lansmanda bir araya geldi. 3 yıl aradan sonra bu yıl tüm Mersinlilerle beraber Tarsus’ta keyifli bir maraton düzenleyecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Seçer, 27 Kasım’da kurulacak olan fuar ve 28 Kasım’da 3 etap şeklinde koşulacak maratonun içeriği hakkında bilgiler paylaştı. Başkan Seçer, “İmkanların el verdiği 2021 yılında maratonu hep beraber Tarsus’ta gerçekleştireceğiz” dedi.

Kemik kanserini yenen Ecrin de Mersinli sporcu Azmi Erdoğan ile yarışacak

Tarsus’taki basın lansmanına Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin Atletizm İl Temsilcisi Halil Oğuz, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, 2014’te düzenlenen Tarsus Maratonu ile 2020’de düzenlenen İstanbul Maratonu’nun birincisi Sang Benard Cheruiyot, kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoğan, kemik kanserini yenen ve kemoterapi görmeye devam eden Ecrin Aydoğ ile Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve sporcular da katıldı. Ecrin Aydoğ, Mersinli sporcu Azmi Erdoğan ile birlikte 13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nda 21 kilometreyi birlikte yarışacak. Kanser tedavisi nedeniyle hareket kısıtlılığı bulunan ve maratona tekerlekli sandalye ile katılacak olan Ecrin’in tekerlekli sandalyesini Azmi Erdoğan sürecek. İkili son 100 metreyi birlikte el ele geçecek.

“3 bin 147 sporcu bu 3 kategorideki müsabakalarda mücadele etme şansını elde edecek”

Başkan Seçer, maratonun 3 etaptan oluşacağını belirterek, “13 ülkeden 66 yabancı sporcumuz var. Kenya, Avusturya, Faroe Adaları, Afganistan, Bulgaristan, Kazakistan, Polonya, Rusya, Tacikistan, Ukrayna, Yemen, Belarus ve Almanya’dan 66 yabancı sporcumuz bu yarışlarda koşacak. Şu ana kadar sporcu sayısı olarak ulaşan rakamlara göre 476 sporcumuz 21 kilometrelik maraton yarışında koşacak. Yine 21 kilometrelik paten yarışımız var. 36 sporcumuz da orada mücadele edecek. Halk Koşusu’na da şu ana kadar 2 bin 635 yurttaşımız kayıt yaptırmış. Kayıtlarımız devam ediyor. Toplam olarak şu anda 3 bin 147 sporcu bu 3 kategorideki müsabakalarda mücadele etme şansını elde edecekler” dedi

Ecrin Aydoğ ve Azmi Erdoğan’a da başarılar dileyen Başkan Seçer, “Ecrin Aydoğ kızımız Tarsus’ta misafir. Güçlü bir çocuk figürü sergiliyor. Onu kutluyorum. Kemik CEA dediğimiz bir hastalıkla mücadele ediyor. Ama azimli, şevkli. Bunun yanında ona ağabeylik yapan, gerçekten hayata tutunmasına katkı sunan Azmi Erdoğan’a da çok teşekkür ediyorum. 21 kilometreyi tekerlekli sandalye ile beraber koşacaklar. Basit bir müsabakada koşan sporcular olarak değerlendirmemenizi, daha derin, içten, duygusal değerlendirmenizi istiyorum konuyu. Bundan çok anlam çıkartacağınızı düşünüyorum. Ben Ecrin’e ve Azmi’ye şimdiden başarılar diliyorum. Yarışmacılar içerisinde de favorim kendileri. Buradan da ilan etmiş olayım” diye konuştu.

Sporcular ve vatandaşlar için ücretsiz servis imkânı sağlanacak

Başvuruların devam ettiği bilgisini yineleyen Seçer, Teksin üzerinden başvuruların yapılabileceğini söyledi. Başkan Seçer, “26 Kasım saat 14.00’e kadar devam ediyor. www.tarsusyarimaratonu.com üzerinden ya da Teksin üzerinden yapabilirsiniz. 27 Kasım’da fuar alanında da kayıt işlemlerine devam edilecek. 28 Kasım sabahı yarışmaya katılacak sporcularımız, vatandaşlarımız için Mersin merkezde sabah 07.30’da 10 ayrı noktada ücretsiz servis imkânı sunacağız. Bu noktalar hakkındaki bilgiyi de Teksin üzerinden edinebilirsiniz” diye konuştu.

“Dereceye giren 88 sporcuya toplam 172 bin TL para ödülü verilecek”

Seçer, pandemi sürecinin devam ettiğini ve bu nedenle en üst düzey tedbirleri alarak maratonun bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanmasını arzu ettiklerini aktardı. Sporculara kit çantası ve çip dağıtımı sırasında aşı kartı ve HES kodu kontrolünün yapılacağını söyleyen Seçer, “Yarış öncesi ateş ölçümleri yapılacak. Ödül töreni sırasında alana sadece dereceye giren sporcu ve belli sayıda protokol alınacak. Maraton kapsamında kadın ve erkek olmak üzere 4 ayrı kategoride ödül verilecek. Bunlar Yarı Maraton Genel Sıralaması, Yarı Maraton Türk Atlet Sıralaması, Yarı Maraton Yaş Grupları Sıralaması, Yarı Maraton Paten Yarışları Yaş Grupları Sıralaması olacak. Dereceye giren toplam 88 kişiye 250 TL’den 15 bin TL’ye kadar toplam 172 bin TL tutarında para ödülü verilecek” dedi.

“Fuar alanında vatandaşlarımıza keyifli bir an yaşatmak istiyoruz”

Başkan Seçer, fuar gününde yapılacak etkinliklerle ilgili “27 Kasım Cumartesi 15.00-19.00 saatleri arasında fuar günümüz. Burada kayıtlar alınacak. Orada kit çantası dağıtımı gerçekleştireceğiz. Kent Orkestramız orada keyifli vakitler geçirmenizi sağlayacak. Yine halk oyunlarımız, zumba dans gösterimiz; çeşitli stantlar kuracağız. O alanda vatandaşlarımıza keyifli bir an yaşatmak istiyoruz. Yine 18.00-19.00 saatleri arasında Grup Lorca sahne alacak. Pazar günü artık yarışlar başlayacak. Başlangıç ve bitiş noktası Tarsus Şehir Stadyumu olacak. 21 kilometre paten sporcuları yarışı başlama saati sabah 08.45. 21 kilometre maraton yarışı başlama saati ise saat 09.00 olacak. Ardından da 3 kilometrelik halk koşusu başlama saati 09.30 olarak belirlendi” bilgilerini paylaştı. Maratona kendisinin de katılacağını belirten Başkan Seçer, maraton kapsamında yapılacak konser ve gösterilerden bahsetti.

“Sporun bir birleştirici gücü var”

Sporun öneminden bahseden Başkan Seçer, “Sporun bir birleştirici gücü var. Sporun barışı tesis etmede çok önemli bir etkisi var. Sporun ayrım gözetmeksizin, farklı renkleri fark ettirmeksizin insanları bir araya getirme özelliği var. Bu sebeple de sportif etkinliklerimizi daha da artırarak, daha da çeşitlendirerek sürdürmek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2 ayrı kategoride yüzme maratonu gerçekleştirdik. Yine çok yakın; geçen hafta sonu neticelendi; Uluslararası Satranç Şampiyonası yine Mersin’de gerçekleşti. Yine Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bisiklet sporuna ilişkin etkinlikler düzenledik. Bu ve bunun gibi birçok etkinliğin sayısını artırabiliriz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gençlik ve Spor Kulübü’ne de değinen Başkan Seçer, disiplinli bir şekilde uzun vadeli projeksiyonlar yapıldığını, kulüp takımlarının çoğu branşta 1. Lig’de mücadele ettiğini söyledi. Seçer, “Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi inşallah şampiyonlukları art arda spor kulübümüzdeki değişik branşlarda gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Koşucular aslında bir tarih üzerinde gezinti yapacaklar”

Tüm dinler ve medeniyetler tarihinin yolunun mutlaka Tarsus’tan geçtiğini belirten Başkan Seçer, Tarsus’un kendisi için de oldukça önemli olduğunu söyleyerek, “Tarsusumuzu çok daha iyi noktalara getirme çabası içerisindeyiz. Bu maraton da Tarsusumuz için önemli bir etkinliktir. Güzergâh boyunca koşucular aslında bir tarih üzerinde gezinti yapacaklar. Bunun da bilincinde olmalarını arzu ediyorum. Belki attıkları her adımın altında 10 bin yıllık tarihin yattığını söyleyebilirim. Çok değişik medeniyetlerden kalıntıların olduğundan bahsedebiliriz. Bu derece güzel bir kentte yarınki etkinliklerimizi başlatacağız ve pazar günü de noktalayacağız” dedi. Başkan Seçer, 27 Mart 2022’de de 5. Uluslararası Mersin Maratonu’nu gerçekleştirmeyi planladıklarını duyurdu.

Ecrin Aydoğ: “Azmi Abi’nin sürprizi çok güzel, çok teşekkür ederim”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, Maraton hakkında teknik bilgileri paylaştı. Kemik kanserini yenen ve kemoterapi görmeye devam eden Ecrin Aydoğ’a Maraton’da eşlik edecek olan kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoğan, “Bu yıl Ecrin kızımızı Tarsus’a davet ettim. 21 kilometrelik maratonumuza tekerlekli sandalye ile devam edeceğiz. 21 kilometreyi bitireceğiz” dedi. Ecrin Aydoğ da “Azmi Ağabey bugün 21 kilometreyi tekerlekli sandalye ile beraber koşacağımızı söyledi. Sürprizi çok güzel, çok teşekkür ederim” sözleri ile mutluluğunu dile getirdi.

Cheruiyot: “Yarış alanında buluşacağımız herkese bol şans dilerim”

2014’teki Tarsus Maratonu ile 2020’deki İstanbul Maratonu’nun birincisi Sang Benard Cheruiyot, “Tarsus beni çok etkileyen kadim bir yerleşim yeri. Bir defa daha burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu benim Tarsus’ta üçüncü bulunuşum. Tarsus Yarı Maratonu’nu 2014’te ben kazanmıştım. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e bu yarışı organize ettikleri için teşekkürü bir borç bilirim. Yarış alanında buluşacağımız herkese bol şans dilerim” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin Atletizm İl Temsilcisi Halil Oğuz da maratonda 65 hakemin görev yapacağı bilgisini vererek, Başkan Seçer ve Tarsus halkına teşekkür etti. Başkan Seçer, konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor