Başkan Seçer, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği’nin (Meryad) Düzenlediği Baloya Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği’nin (MERYAD) düzenlediği baloda kent protokolü ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

01 Haziran 2022 Çarşamba, 15:26
Başkan Seçer, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği’nin (Meryad) Düzenlediği Baloya Katıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çok sektörlü bir kent olan Mersin’in avantajlarının ve bunların fırsata çevrilmesinin konuşulduğu etkinlikte Başkan Seçer, “Mersin için ortak paydada her zaman yan yana olmaya hazırım” dedi. Etkinliğin devamında Başkan Seçer, MERYAD’ın Yüksek İstişare Kurulu üyelerine plaketlerini verdi.

Vali Pehlivan: “Mersin’in ortak paydasında iş birliği içerisinde olacağız”

Baloya Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, kent protokolü ve iş insanları katıldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in yalnızca Akdeniz’in değil Türkiye’nin incisi olduğunu söyledi. Mersin’in doğal güzellikleri ile sektörel zenginliklerinden söz eden Vali Pehlivan, Mersin’in sanat, turizm ve festival gibi konularda da desteklenmesi gerektiğine değindi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de Mersin’in gelişmesi açısından el birliği ile çalışmaya devam edeceklerini söylediğini anımsatan Vali Pehlivan, Mersin’in ortak paydasında iş birliği içerisinde olacaklarını kaydetti.

“Mersin’in önünde kimse duramaz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent için yatırımın önemine değinerek, Mersin’de yaşayan herkesin Mersinli olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Yaşadığımız, doyduğumuz, çocuklarımıza istikbal aradığımız kent bizim şerefimiz, her şeyimiz, geleceğimiz. Biz Mersinliyiz. Bunu geliştirebilirsek, herkese ‘Mersinliyim’ dedirtebilirsek, Mersin’in önünde kimse duramaz” dedi. “Mersin, Torosların tepesinde muazzam bir endemik bitki” ifadelerini kullanan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Ama bu nadide bitki bilinmiyor, tanınmıyor. Bizim bunu tanıtmamız lazım. 3 yıllık Belediye Başkanlığı sürem içerisinde çok derinden hissettiğim ve üzüldüğüm konu Mersin’in tanınmıyor olması. Oysa çok muazzam dinamiklerimiz, fırsatlarımız var. Burası fırsatlar kenti. O nedenle eğer Mersin için bir şeyler yapmak istiyorsak ki hepiniz bir şeyler yapıyorsunuz. Daha ne olacak? İstihdam sağlamaktan, ülke ekonomisine katkı sunmaktan kutsal ne olabilir? En değerli işi yapıyorsunuz ama bu ‘Mersinliyiz’ kimliğini, bilincini geliştirmek, Mersin’i tanıtmak bizim asıl görevimiz olmalı.”

“İş birliğimizin büyük bir güç olacağını düşünüyorum”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a da bir kere daha “Hoş geldiniz” diyen Başkan Seçer, “Sizinle de iş birliği içinde güzel işler yapacağımızı umut ediyorum. İş birliğimizin büyük bir güç olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. İş insanının partisi ve milliyeti olmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “İş insanları evrensel düşünür. Beni görürken, bana bakarken partimle değil, görevimle; yani bu kentte yaşayan herkesin Belediye Başkanı olma hüviyetimle bakmanızı istiyorum. Görev yaparken de hem diğer siyasi partilerle, diğer siyasi partilerin seçilmişleriyle, mevcut iktidarın bürokratlarıyla da aynı duygu ve düşüncelerle samimiyetimle söylüyorum; Mersin için ortak paydada her zaman yan yana olmaya hazırım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da böyle olacak” dedi.

“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı gayet güzel yapacağız”

Mersin’in güçlü bir kent dinamiği ve yapısına sahip olduğunu anlatan Başkan Seçer, dünyada ve Orta Doğu coğrafyasında yaşanan birçok olumsuz olaya rağmen Mersin’in güçlü bir kent olduğunu ifade ederek, “Bunu da fırsata çevirmek lazım. İnşallah el birliğiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı gayet güzel bir şekilde yapacağız. Merkezi hükümetin de yerel yönetimlerin de eksikleriyle, fazlasıyla ciddi yatırımları var. Gönül ister ki hem merkezi hükümetin hem bizlerin yatırımları bir an önce bitirmesi” dedi.

Mersin Metrosu hakkında bilgiler veren ve süreci anlatan Başkan Seçer, “Umut ediyorum, merkezi yönetimin de pozitif bakış açısıyla Metro projesi bugünden sonra çok daha hızlı bir şekilde inşaat sürecini tamamlayacaktır ve Mersinlilerin hizmetine girecektir” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

“Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş ise pandeminin tüm dünyayı olduğu gibi kendilerini de ekonomik ve sosyal açıdan etkilediğine değinerek, “Yaşamış olduğumuz bu tecrübe ile bir arada olmanın, birlikte olmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hızla değişen ve dönüşen dünyada çevremizde gelişen olayları iyi okumak durumundayız. Bizler çalışmalarımıza bilimin de katkısını sağlamak için kendi alanında uzman ve başarılı işlere imza atmış hocalarımızla bir Bilim Kurulu kurduk. Hocalarımız, sektörün başarılı temsilcileri ve üyelerimizle birlikte bölgemiz, ülkemiz ve dünyadaki sosyal, ekonomik ve stratejik gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor