Başkan Seçer: "Mersin’in Her Köşesi Bizim İçin Eşittir, Eşit Hizmet Gidiyor"

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda Çay Mahallesi’nin D-400’ün kuzeyindeki bölümünde yürütülen asfalt çalışmalarıyla ilgili olarak, “En geç Mayıs ayına kadar tamamlanacak” dedi.

08 Mart 2022 Salı, 20:39
Başkan Seçer: "Mersin’in Her Köşesi Bizim İçin Eşittir, Eşit Hizmet Gidiyor"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Mart ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, Çay Mahallesi’nin D-400’ün kuzeyindeki bölümünde yürütülen asfalt çalışmalarıyla ilgili olarak, “En geç Mayıs ayına kadar tamamlanacak” dedi. Kent merkezinde yapımı devam eden katlı otoparkla ilgili “muamma” yorumlarına da yanıt veren Başkan Seçer, “Ben havaalanına muamma diyor muyum; 2013’te başladı. 2008’de sahil bandı projesi başladı; muamma diyor muyum? Yani 10 senedir şu Çeşmeli-Taşucu; ben muamma diyor muyum?” diye sordu.

Başkan Seçer, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

Gündem dışı konuşmalar bölümünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Seçer, “Dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik ve adalet mücadelesi büyük zorluklarla geçmiştir. Bu mücadele bugün de devam etmektedir. 8 Mart; kadınların emeklerinin değerlerini almaları ve hayatın her alanında biz erkeklerle eşit olmaları hatta daha da ileri gitmek için önemli mücadeleler verdikleri günün adıdır. Büyükşehir Meclisimizde görev alan Meclis üyelerimizin ve tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

“Aşağı Çay Mahallesi’ndeki asfaltı Mısır’daki sağır sultan duydu”

Çay Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmalarından bahseden Başkan Seçer, “Aşağı Çay Mahallesi’nin tarihinde görmediği bir asfaltı gördüğünü herhalde Mısır’daki sağır sultan duydu değil mi? Tarihinde görmedi. İşte bunu hep anlatıyoruz. Anlamıyorlar, söylüyoruz; orada altyapı gecikti, pandemi şartları, kriz, iflaslar, müteahhitler kaçıyor. Bunları anlattık değil mi? Müteahhidin işini feshettik ve biz bunu çıktık, şu anda ihalesi bitti, tekrar müteahhit başladı ve son sürat gidiyor. Orada hiçbir sorun yok. Yahu sittinsenedir ihmal edilmiş bölgelere bu Belediye giriyor. O resim onu gösteriyor. Hayatında bu bölgeler bu anlamda tartışılmadı bile. Şu anda gazetelere manşet oluyor. Yenişehir’de bu problem olsa manşet olur ama Çay Mahallesi’nde, Çilek Mahallesi’nde olmazdı. Şimdi biz buraları topluma duyurduk. Dedik ki; Mersin’in her köşesi bizim için eşittir, eşit hizmet gidiyor. Şimdi ben bunu geçtiğimiz toplantılarda da anlattım. Orada bir felaket yaşanıyor gibi bir resim çizmeyelim, böyle bir şey yok” dedi.

Çay-Çilek bölgesinin bugüne kadar ihmal edilen bir bölge olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “O bölgeler zaten bugüne kadar hizmet alma konusunda sıkıntı yaşamış bölgeler. Buraya kadar tamam mı? Tamam. Biz o yolları yapmadan önce bu yollar çok güzeldi de biz içme suyu şebekesi döşedik, yolları perişan mı ettik? Hayır” diye konuştu. Başkan Seçer, yaptıkları çalışmalarda vatandaşların mağdur olmaması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi mücbir sebepler olmadıktan sonra vatandaşın rahatsızlık duymaması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Şimdi bunu siyaseten kullanmayalım, gerek de yok. Bunun tecrübesi Çay Mahallesi’nde yaşandı. Ben oraya gittim, orada vatandaşla görüştüm. Hangi tarihlerde işin biteceğini söyledim ve mahcup olmadık, zamanında bitirdik” diye konuştu.

“En geç Mayıs ayına kadar tamamlanacak”

Seçer, Çay Mahallesi’nin D-400’ün kuzeyindeki bölümünde asfalt çalışmalarının en geç Mayıs ayına kadar tamamlanacağını sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

“En geç Mayıs ayına kadar oraların tamamlanacağını buradan tekrar duyurayım. Ancak asfaltlama çalışmaları gelecek haftadan itibaren; bazı bölgelerde altyapı yapılıyor, yol altyapısına geçilecek ve üstünden de asfalt çalışmaları başlayacak. Buradan Çay, Çilek Mahallesi’ndeki yurttaşlarımıza duyurayım. Onların da benden çok şikayetçi olduğunu düşünmüyorum, memnunlar. ‘Varsın bu kadar çile çektik 30 senedir. 3 ay daha çekelim. Sağ ol, içme suyumuzu da şebekemizi de değiştirdin. Bazen aşağı Çay Mahallesi’ne gidiyoruz, havaalanı gibi yollar yapmışsın. Artık yağmurlarda çamur olmuyor. Su birikmiyor’ diyorlar. Teşekkür ediyorlar. Vatandaşla sorunumuz yok çok şükür. Ne zaman istiyorsanız bir çay içmeye gidebiliriz.”

Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanlarının hizmet olan noktaları sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Seçer, Anamur’da yapılacak yol yapım ve asfalt çalışmalarıyla ilgili de bilgi vererek, “Anamur’da şu anda Fevzi Çakmak Caddesi’nde çalışmalar var ve orada da birçok caddeye gireceğiz. 19 Mayıs’a, Ahmet Yesevi’ye, Fatih Sultan Mehmet’e; bütün o D-400’ün güney tarafında hepsini halledeceğiz” dedi.
Toroslar’daki Güneykent Mezarlığı’nın dolduğunu ve yeni mezarlık alanı için belirledikleri bölge konusunda Toroslar Belediyesi ile görüştüklerini ifade eden Başkan Seçer, “Burada Toroslar Belediyesi’nin bir yeri vardı. Sayın Belediye Başkanımızla da görüşüldü. Buranın bize tahsis edilmesi ile ilgili. Haklıdır, haksızdır uygun görmedi. Verse en uygun yer orasıydı ancak biz bu konuda birkaç gün önce bir karar verdik. Buluklu’da 50 dönüm Mersin Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde Gözne yoluna yaklaşık 700-800 metre mesafede bir yerimiz var. Oranın uygunluğunu tespit ettik. Şu anda Toroslar planları o bölgeyi ilgilendiren etapta da komisyondan geçtikten sonra itirazlarda onun değişikliğini yapacağız. Orayı mezarlık olarak işaretleyeceğiz. Bu arada biz işlemleri devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Başkan Seçer, Anayurt’ta yapılacak mezarlık için bağlantı yolu konusunda Karayolları’ndan ret cevabı geldiğini de paylaşarak, “Biz Anayurt’a bir mezarlık inşaatına başlıyoruz, başka yerimiz yok, başlamak zorundayız. Karayollarımız da bu konuda bize anlayış gösterirlerse, sizlerin de telkini ile vatandaşlarımız açısından çok uygun olacağını düşünüyoruz. Buradan da yetkililere duyurmuş olalım. Yoksa uzun bir mesafe kat etmek zorunda kalacak vatandaşlarımız” dedi.

“Katlı otopark Nisan ayı içerisinde tamamlanıyor”

Kent merkezinde yapımı devam eden katlı otoparkla ilgili bazı Meclis üyelerinin “muamma” yorumunda bulunması üzerine Başkan Seçer, “Şu muamma denen otopark da ne muammaymış. Yani bakın Allah aşkına ben havaalanına muamma diyor muyum? 2013’te başladı. 2008’de sahil bandı projesi başladı, muamma diyor muyum? Yani 10 senedir şu Çeşmeli-Taşucu, ben muamma diyor muyum? Siyaset yapmaksa yapalım ama burasını da izah ettim. Yine pandemi koşulları, yine ekonomik kriz, parlamentoda çıkan bazı düzenlemeler yüklenici firmalara hak verdi. Müteahhit, yüklenici; ‘Ben ek süre istiyorum’ diyor. Ben Bakanlığa soruyorum, Bakanlık ‘ver’ derse vermek zorundayım. O da Nisan ayı içerisinde tamamlanıyor zaten. ‘Muamma’ Nisan ayına bitiyor yani” dedi.

“Ha bir insanı katletmişsiniz ha bir yeşili, ağacı katletmişsiniz”

Bir Meclis üyesinin yapımı devam eden katlı otoparkın bulunduğu bölgede yol kenarındaki ağaçların kesildiğine ilişkin değerlendirmesi üzerine Başkan Seçer, “Siz düşünebiliyor musunuz taşınabilir bir ağaç cinsini bizim alıp kesmemizi? Yani yaş kesen baş keser. Ha bir insanı katletmişsiniz ha bir yeşili, ağacı katletmişsiniz. Doğal olarak da bu tip bazı sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Nasıl yapabilirdik, ne yapabilirdik? Taşınabilir bir ağaç olsa onu oradan başka bir tarafa alabilirdik. Ama okaliptüs dediğiniz bugün kestiğiniz zaman emin olun yeni bir fidanı dikin hemen iki sene sonra onun boyundan çok daha güzel, sağlıklı bir ağaç elde edersin. Onun için bir katliam yok” dedi.

“Bizde sürekli işçi maaşı en düşük 5 bin 166 TL”

Çalışanların maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Bizim şu anda toplu sözleşmemiz yok. Zaten yeni yılla beraber yeni asgari ücret kaynaklı farklar kendilerine yansıtılıyor. Bizde şu anda sosyal haklarla beraber en düşük işçi maaşı 5 bin 166 TL. Bunlar sürekli işçi statüsünde olanlar. Memur konusu hükümetin açıklamalarından sonra bizim uygulamakla mükellef olduğumuz artışlardır. Sosyal Denge Sözleşmemiz de var. Zaten buradan da kaynaklanan haklarını %100’den %120’ye çıkartmışız ve ödüyoruz. Sözleşmelilerin de Bakanlık’tan bize format geliyor, onun üzerinden çalışıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”