Başkan Seçer, “Muhtarlarımız Direkt Beni Arasın”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, muhtarlar buluşmasının ikinci ayağında Akdeniz, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinin muhtarları ile bir araya geldi.

29 Nisan 2019 Pazartesi, 17:34
Başkan Seçer, “Muhtarlarımız Direkt Beni Arasın”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Seçer, “Tüm muhtar arkadaşlarımızın telefonunu kaydedeceğiz. Muhtar arkadaşlarımız, sorunlarınıza çözüm bulmak için ilgili yerleri arayın. Eğer ki çözüm bulamıyorsanız direkt beni arayın” dedi.
Düzenlenen Muhtarlar Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısına ilçe belediye başkanları da katılarak Başkan Seçer’le birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Başkan Seçer seçim öncesi verdiği birlik ve beraberlik çağrılarının sözde kalmadığını, gerçekleştirilen toplantı ile kanıtlandığını ifade ederek, “Seçim öncesi birlik, beraberlik, kardeşlik vurgusu yapmıştım. Şimdi o söylediklerimizi gerçekte uygulama zamanı. Sözümüzün eri adam olduğumuzu ortaya koyduk” sözleri ile tüm muhtarlardan coşkulu alkış aldı.
Sahilde süren ve vatandaşların en çok şikâyetçi olduğu konuların başında gelen sahil düzenleme çalışmalarını da eleştiren Başkan Seçer, sahilde bulunan kafeleri sanıldığının aksine siyasi anlamda kendisine yakın kişilere değil halka vereceğini söyledi. Kafeleri vatandaşların yararına kullanacağını ifade ettiği sözleri ile dakikalarca alkışlanan Başkan Seçer, “Ben sahildeki kafeleri adama değil halka vereceğim. Sahilleri halkın yararına açacağız. Sahili ve kafeleri elden geçirip, vatandaşın hizmetine açacağız” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen tanıtım toplantısına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkan Vekili Zafer Şahin Özturan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şube Başkanı Halil Soysal, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Güllü, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kurt, meclis üyeleri ve yüzlerce muhtar katıldı.
Demokrasinin temel taşlarından olan muhtarlarla yemekte bir araya gelen Başkan Seçer, yemeğe katılan tüm muhtarlara teşekkür ederken, Akdeniz ve Toroslar Belediye Başkanlarına ayrıca teşekkür etti.
Başkan Seçer, “Sergilediğimiz birlik ortamı ile sözümüzün eri adam olduğumuzu gösterdik”
Başkan Seçer, yapılan toplantıya farklı siyasi partilere mensup ilçe belediye başkanlarını özellikle davet ettiğini ifade ederek, “Bugün burada Akdeniz Belediye Başkan Vekilimiz, Toroslar Belediye Başkanımız, farklı siyasi partilerin meclis üyeleri ve mensupları var. Seçim öncesi birlik, beraberlik, kardeşlik vurgusu yapmıştım. Ben herkesin oyuna talibim diyordum. Biz birlikten beraberlikten yanayız. Biz Mersin’i yönetmeye talibiz, kavga gürültüye gelmiyoruz. Şimdi o söylediklerimizi gerçekte uygulama zamanı. Sözümüzün eri adam olduğumuzu ortaya koymaya çalışıyoruz. Onun için bunun temelini burada atalım istiyorum” sözleri salonda coşkulu bir şekilde alkış aldı.


“Muhtarlarımız sorularına çözüm bulamazsa direk beni arayabilir”
Muhtarlara sağlanacak imkânlar konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade eden Başkan Seçer, sorunlarına çözüm bulamadıkları noktada muhtarın rahatça kendisini arayabileceğini söyledi. Tüm muhtarların iletişim numaralarını kaydederek sorunlara çözüm bulma noktasında yeni iletişim kanalları açacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Muhtarlarımızla bireysel diyaloglarımız var. Nelerin eksik olduğunu, nelerin olması gerektiği konusunda bilgi alışverişimiz oluyor. Eksiklikler tespit edildi. Muhtarlık binalarından, internet iyileştirmelerine kadar bu imkânları biz sağlayacağız. Planlı, programlı bir yol haritası çizeceğiz. Muhtarlık İşleri Dairesi başkanlığımız bu dönemde çok etkin çalışacak. 805 muhtarımızla 7/24 iletişim halinde olacak sistemi kurmak zorundayız. Bugün söyledim. Bundan sonra muhtarlar ilgili yerleri arayın. Eğer ki çözüm bulamıyorsanız direk beni arayın. Hepinizin telefonunu kaydedeceğiz. Gündüz yoğunluktan dönemesem bile akşam eve gittiğimde zamanım oluyor, o zaman size dönerim” şeklinde konuştu.
“Bu iş laf kalabalığı yaparak, ahkâm kesmekle olmaz”
Muhtarların kente hizmet etme noktasında son derece önemli olduğunu ve iyi ilişkiler kurmanın gerekliliğin ötesinde bir zorunluluk olduğunu belirtti. Her iki tarafın başarısının vatandaşların işine yarayacağını belirten Başkan Seçer, “Ben kentime hizmet etmek istiyorum. Kentimizin en ücra köşesindeki mahallelerime, Torosların eteklerindeki mahallelerime kadar hizmet götürmek istiyorum. Ama doğru zamanda doğru işler yapabilmem için doğru bilgi almam lazım. Burada devreye muhtarlarımız gidiyor. Muhtar, belediyenin bir personeli gibi görev yapıyor. Ben muhtarlarla iş birliğine hazırım. Bunu canı gönülden istiyorum. Muhtarlarımız mahallelerindeki sorunları bizlere en kısa yoldan en doğru şekilde aktaracaklar. İletişim kanallarını açacağız. Muhtarlarımızın yerel çözeceği sorular var. Ama büyük beklentiler Büyükşehir’den. Çünkü büyük bütçeler orda, büyük imkânlar da orda ve Büyük Başkan da orada. Bu iş laf kalabalığı yaparak, ahkâm kesmekle olmaz” dedi.
“Partizanca kadrolaşma dönemi sona erdi”
Mersin’e daire her sorunun çözümü için Büyükşehir’in bütün birimleri ile çalışmaya hazır olduklarını muhtarlara ileten Başkan Seçer, “Bürokratlarımız da burada, ben de buradayım. Keyfe keder, el yordamıyla, saldım çayıra Mevla’m kayıra gibi devirler bitmeli yoksa bu ülke çok tahribatlar aldı. Partizanlık yapmıyorum. Partizanlığa dur dememiz lazım. Artık Türkiye’de keskin hatlarıyla partizanlık yapmak, partizanca kadrolaşma dönemi sona erdi. Biz memlekete hizmet edecek kadrolarla çalışacağız. Bürokratlarımız sizinle koordineli bir şekilde çalışacaktır. Aksaklık olan noktada, ben o tıkanıklığı açmakla mükellefim. Biz o sistemi oluşturacağız” cümleleri ile dakikalarca alkışlandı.
“Farklı siyasi parti mensubu arkadaşlarımız bizim arkamızda duracaklar”
Başkan Seçer, farklı siyasi partilere mensup ilçe belediye başkanları ile çekişmenin kimseye fayda sağlamayacağının, zaten kendisinin de o karakterde bir insan olmadığının altını çizdi ve “Bizim iş birliği içerisinde bazı noktalarda hareket etmemiz lazım. Mecliste çoğunluğun CHP’de olmaması insanlara ‘Büyükşehir Belediye Başkanının önünü tıkayacaklar, Vahap Seçer’i çalıştırmayacaklar’ gibi farklı düşünceler getirmesin. Ben buna ihtimal bile vermiyorum. Belediye başkanlarıma güveniyorum. Aklın yolu bir. Eminim ki onlar da benim gibi düşünüyorlar. Ben eminim ki farklı siyasi partilere mensup meclis üyesi arkadaşlarımız da memleketin yararına olacak konularda bizim arkamızda duracaklardır. Enerjimizi boş işlerde harcamayalım. Enerjimizi Mersin’e hizmete harcayalım” ifadelerine yer verdi.
“Bizim hizmetlerimizde bahane olmayacak”
Başkan Seçer, Mersin’de çözüm bekleyen en önemli sorunları sıralayarak aralarında raylı sistem, sahil bandı projesi, parkomat uygulaması, otopark, trafik, su fiyatları, kanalizasyon gibi önemli konularda önümüzdeki günlerde gelişmeler olacağına değinirken, “Belediyenin borç tablosunu ve tasarruf yapmamız gerektiğini açıkladım. Yapacağımız hizmetlerde aksaklık olmayacak şekilde işleri yürüteceğiz. Bizim hizmetlerimizde bahane olmayacak. Gereksiz harcamaların önünü keseceğiz. Tasarruf tedbirlerini başlattık. Belediyenin gereksiz yere kiralanan bütün binalarını sahiplerine iade ediyorum. Belediyenin nerede alanı varsa bütün birimleri oralara taşıyacağız” dedi.
“Birilerinin yaptığı hukuksuzluğu görmeden gelemeyiz”
Belirli bölgelerde su fiyatlarında indirime gideceklerini ve çalışmalara başladıklarını aktaran Başkan Seçer, “Hırsızlığın suyu, emeği ya da bir başka alanı yok. Hırsızlık, hırsızlıktır. Özellikle gelir düzeyi yüksek yerlerde çok daha ketum davranacağız. Ödenmemiş faturalara bakıyorsunuz gelir düzeyi yüksek yerler ödememiş. Birilerinin yaptığı hukuksuzluğu görmemezlikten gelip, kanunlara rivayet edenlerden, yakaladığımızdan alma yönteminin doğru olmadığını düşünüyorum. Kayıp kaçak oranını en kısa sürede minimize edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Kadınlara ve çocuklara yönelik çok güzel projelerin hayata geçeğinin altını çizen Başkan Seçer, kurulacak Esnaf Masası, alt yapısı oluşturulan Mersin Yatırımcı ve Girişimci Danışma Merkezi Projesi, ilçelere yapılacak soğuk hava depoları, Taş Bina’nın kent müzesi olması gibi projelerinden bahsetti ve Mersin halkının en çok şikâyetçi olduğu sahil düzenleme konusuna değindi.
“BEN SAHİLDEKİ KAFELERİ ADAMA DEĞİL HALKA VERECEĞİM”
Mersinli vatandaşların en çok şikâyetçi olduğu konulardan birisi olan sahil düzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer kafeleri halka vereceğini açıkladı ve “Sahilde 9 kafe var biliyorsunuz. Şimdi herkes aklından ‘acaba bu kafeleri hangi adamına verecek’ diye düşünüyor. Ben bu kafeleri halka vereceğim. Adama filan kafe yok. Ben devletçiyim. Orayı şirketlerimiz üzerinden vatandaşın faydalanacağı mekânlar haline getireceğiz. Derdimiz oradan para kazanmak değil. Orası halkın yeri. Orası yapılmış ama iyi de yapılmamış onu söyleyeyim. Böyle proje olmaz. Kabulünü kim yapmışsa lütfen bir soruşturma açın. Böyle tuvalet mi olur, böyle tesis mi olur, böyle malzeme mi kullanılır? Oraları tekrar elden geçireceğiz. 9 tane kapısı açılmamış yer. Elden geçirip, vatandaşın hizmetine açacağız. Vatandaş gitsin çayını, kahvesini içsin. Ailesiyle güzel vakit geçirsin. Vatandaşlarımıza makul fiyatlar sunacağız. Asgari ücretle geçinen insan gidip pahalı bir yerde 10 TL’ye çay içemez. Sahilleri halkın yararına açacağız. Daha birçok alanda bu tarz işletmelerimiz olacak” dedi.


“Benim vicdanım durup izlemeye müsaade etmiyor”
Sahillerden ve bazı mesire yerlerinden sorumlu Deniz Kızı A.Ş. ile ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Orada da aynı zihniyetle bir yönetim olacak. Geçtiğimiz günlerde açıklamıştım. Şirketlerin durumu iyi değil. Üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu tip yapılar siyasetçi için taraftarlarına sunulacak çok önemli imkânlar. Ben bakıyorum. Bunun üzerinden kimse faydalanmamış. Vatandaş şikâyetçi. Vatandaş yüksek bedel ödüyorum diyor ama şirket zararda. Demek ki birileri suiistimal yapmış. Şimdi Büyükşehir’den para istiyorlar. Biz bunları izleyelim mi? Müdahale mi edelim? Benim vicdanım izlemeye müsaade etmiyor. Bana göre doğru olanı yapacağım” şeklinde konuştu.
Ziraat konusunda çiftçiye vereceği desteklerle Mersin tarımını kalkındıracaklarını ifade eden başkan Seçer, “Ben ziraate özel önem vereceğim. Geçmişte güzel işler yapılmış ama çok daha güzellerini yapmamız lazım. Ben ziraatçıyım. Ziraatçı belediye başkanlarının olması o kesim için önemli. Mersin de buna çok müsait bir yer. Değerli ürünlerin olduğu bir yer. Geçmiş dönemden gelen doğru uygulamaları devam ettireceğiz. Ama eksik olan yerlerde yeni projelerle geliyoruz. Soğuk hava deposu, aynı ve nakdi yardımlar, kooperatifleşme gibi her türlü hizmetlerle tarımsal hizmetler konusunda önemli adımlar atacağız” diye belirtti.
Konuşmasının sonunda Akdeniz, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Toroslar, Yenişehir ilçelerinden gelen eksikleri tek tek değerlendirerek çözeceklerinin sözünü veren Başkan Seçer, muhtarlara rahat bir nefes aldırdı. Başkan Seçer, “Sorunlarımız çok. Bu sorunları çözecek bilgi birikimine sahip bir Büyükşehir Belediye Başkanına sahipsiniz. Çok şükür zekâmız, kabiliyetimiz, enerjimiz var. İnşallah bütün ilçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile beraber çok çalışacağız” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.
Yemek sonrası muhtarlarla tek tek ilgilenen Başkan Seçer muhtarlarla karşılıklı Çiftetelli oynadı. Gecenin sonunda muhtarları temsil eden dernek başkanları Başkan Seçer’e çiçek takdiminde bulunurken, muhtarlar Başkan Seçer ile fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti