Başkan Seçer, Otobüs Filosuna Kazandırılan 26 Yeni "Limon"La Kent Turu Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Mersin merkeze bağlı kırsal mahalleler ile Tarsus merkez ve kırsal mahallelerinde hizmet verecek olan 67 yeni “limon” otobüsün ilk teslimatı yapıldı.

10 Nisan 2022 Pazar, 21:13
Başkan Seçer, Otobüs Filosuna Kazandırılan 26 Yeni "Limon"La Kent Turu Yaptı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Otobüs filosunu gençleştiren Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e yeni Sarı Limonlar kazandırdı. Nisan ayı sonuna kadar filoya katılacak 67 otobüsün 26’sı Mersin’e geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otobüs filosuna kazandırılan 26 yeni Sarı Limon’un kent turuna katıldı. Yeni Limonlar’ın Mersin’e hayırlı olmasını dileyen Başkan Seçer, “Göreve geldiğimiz günden bu yana toplamda 272 adet yeni otobüsümüzü Mersinlilerin hizmetine sunmuş olacağız. Kafalar değişince Mersin’de ne çok şey değişti, değişmeye de devam edecek” dedi. Tarsus’ta hizmet verecek 41 yeni otobüs de Nisan ayı sonuna kadar Mersin’e gelmiş olacak.

Hem genç, hem engelsiz

Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip Mersin Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı içerisinde filosuna katacağı toplam 67 yeni otobüsle ulaşımdaki gücünü daha da artırıyor. Engelli rampası, ücretsiz Wi-Fi ve telefon şarj cihazı imkânları ile 8,5 metrelik dizel atak ve kısa dorseli otobüsler, Mersin merkeze bağlı kırsal mahalleler ile Tarsus merkez ve kırsal mahallelerinde hizmet verecek. Ulaşımda vatandaşların konforlu seyahat etmesi amacıyla filoya kazandırılan yeni Sarı Limonlar’ın bir başka özelliği de özel gereksinimli vatandaşlar için tamamen engelsiz özelliklere sahip olması. Ayrıca, güçlendirilmiş klima sistemi de Mersin’in yaz aylarında vatandaşlara önemli rahatlık sağlayacak

“Kafalar değişince Mersin’de ne çok şey değişti, değişmeye de devam edecek”

Başkan Seçer, otobüs filosunun yenilenip gençleşmesine dair yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl 87 çevre dostu CNG’li yeni otobüsün Mersinlilerin hizmetine girdiğini ve bu otobüslerin 14’ünün körüklü araçlardan oluştuğunu hatırlattı. Bu yıl içerisinde de toplam 185 aracın hizmete gireceğini belirten Seçer, şunları söyledi:
“Bunun 67 adedi bu ayın sonuna kadar bize teslim edilecek. Bu otobüsler 8,5 metrelik daha kısa dorseli otobüsler. Köy yollarında ve dar sokaklarda kullanıma elverişli otobüsler. Bugün 26 adedini Mersinlilerin hizmetine sunuyoruz. Bunlar merkeze bağlı köy hatlarında seferlere çıkacaklar. Yine ay sonunda 41 adet yeni otobüsümüz teslim edilecek. Bu da Tarsus’un dar sokaklarına uygun. Hem köy seferlerini yapacak hem merkezde hizmet verecek. Yine Eylül ayında 34’ü körüklü toplam 118 yeni otobüsümüz bize teslim edilecek ve okulların açılmasıyla beraber de bu otobüsleri de devreye alacağız. Toplamda göreve geldiğimiz günden bu yana 272 adet yeni otobüsümüzü Mersinlilerin hizmetine sunmuş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Kafalar değişince Mersin’de ne çok şey değişti, değişmeye de devam edecek.”

Topçuoğlu: “Konfor olarak en üst düzeydeki otobüslerimiz”

Yeni otobüslerin Mersin’e hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu da yeni araçlar hakkında bilgi verdi. Otobüslerin oturarak 26, ayakta 32 yolcu olmak üzere toplam 58 kişiye hizmet vereceğini belirten Topçuoğlu, “Konfor olarak en üst düzeydeki otobüslerimiz. Otobüslerimiz her türlü teknik donanım ve altyapı düşünülerek hazırlanmıştır. Mesela burada gördüğünüz telefon şarj cihazları, Wi-Fi, internet, uzaktan erişim. Camlarımız ısı ve ışığa karşı son derece duyarlı olup, ısı ve ışığın içeriye alınmasında oldukça konforlu camlar. Otobüslerimiz engelli vatandaşlarımız için uyumlu, yere yakın tabanlı otobüslerdir. Engelli vatandaşlarımız inerken, arkada gördüğünüz panel direkt diğer araçlara ‘engelli vatandaş iniyor’ ikazını vermektedir. Yine otobüslerimiz gördüğünüz gibi oldukça yüksek donanımda mobil NVR güvenlik kameralarıyla donatılmıştır” dedi.

Otobüslerin en büyük özelliklerinden birinin de yol tutuş ve şerit çizgisi takip sistemi olduğunu söyleyen Topçuoğlu, “Mobil NVR kameralarımız otobüslerimizin tamamını iç görseline alacak şekilde son derece güvenli yolculuğa haiz şekilde planlanmıştır” diye konuştu. Mersin’in sıcak hava şartlarında vatandaşlara rahat nefes sağlayacak ileri derecede klima sistemlerinin de araçlarda mevcut olduğunu belirten Topçuoğlu, “Bu klima sistemlerinin bir özelliği, taze havayı alıp içeriye verip, içerideki pis havayı kesinlikle içeride dolanım yapmadan dışarıya atma özelliğidir” diye konuştu.

Yeni otobüsler Mersinliler’i mutlu etti

Sarı Limonlar’ın Mersin ulaşımına sağladığı kolaylık ve vatandaşlara sunduğu konforu değerlendiren vatandaşlardan Sevgül Uçar, “Yürüyüşten dönüyorduk, yeni otobüsleri görünce Mersin adına çok mutlu oldum. Çok güzel, çok hoşuma gitti. Köylerimiz için çok iyi olur. Temiz, kaliteli. İnsanların rahatlığı için çok güzel. Limonlarımızın hepsi gelsin. Mersin’e layık” dedi.

Yeni limonları görüp memnun kaldıklarını belirten İmren Mistik, “Belediye Başkanımız’dan Allah razı olsun. Her yere ulaşım sağlıyor. Mersin’e Limonlar çok yakıştı. Devamını diliyorum” diye konuştu. Memnuniyetini ifade eden vatandaşlardan Selma Turhan, “Çok güzel görünüyor. Muhteşem olmuş, her şeyi dört dörtlük” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.
Sarı limonların kente güzel bir renk kattığını söyleyen Elif Canbolat ise “Çok güzel görünüyorlar. Belediye Başkanımıza böyle güzel bir çalışma yaptığı için sonsuz teşekkür ediyoruz” derken, Aziz Uçar da “Köy yollarına gidecek. Vatandaşlarımız biraz rahat nefes alır” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”