Başkan Seçer: "Tadeka’ya Sahip Çıkalım. Tadeka Demek Siz Demek"

Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Tanıtım Etkinliğine katılan Başkan Seçer, kurul üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.

30 Mart 2022 Çarşamba, 14:52
Başkan Seçer: "Tadeka’ya Sahip Çıkalım. Tadeka Demek Siz Demek"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplam 8 kurulu bulunan Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Tanıtım Etkinliğine katıldı. Kurul üyelerini dinleyen ve fikir alışverişinde bulunan Başkan Seçer, bu oluşumların sağlayacağı gönüllü danışmanlığın önemine dikkat çekti. MEDEKA ve TADEKA’dan çıkan kararlara da büyük önem verdiklerine değinen Seçer, “Noter burası, ben değilim. TADEKA demek siz demek. Yani Tarsus’a Değer Katanlar önemli bir payedir” dedi.

Tarsus Gözenler Restoran’da düzenlenen etkinliğe; Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları ile TADEKA Kurul üyeleri katıldı. Toplantıda, kurullar tarafından planlanan etkinlikler ve projeler konuşuldu. Başkan Seçer, kurulların yapacağı çalışmalar neticesinde Tarsus'ta projeler üretileceğini anlattı. Siyasilerin kararlar alırken işini iyi yapan ve ehil insanlardan destek alması gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, kendisinin de bu doğrultuda hareket ettiğini söyledi. Kurul üyelerine seslenen Başkan Seçer, “Sizler, Tarsuslu hüviyeti taşıyan, bu konudaki otorite, uzman, adını ne koyarsanız koyun, en ehliyet sahibi insanlar olduğunuz için bu kurulda yer alıyorsunuz” dedi.

“İsimleri Tarsus ve Mersin olarak farklılık gösteriyor ama içeriği, amacı aynı”

Mersin için MEDEKA, Tarsus için de TADEKA’yı oluşturduklarını ifade eden Seçer, “İsimleri Tarsus ve Mersin olarak belki bir farklılık gösteriyor ama içeriği, amacı, her şeyi aynı. Neden Tarsus'a ayrı bir birim, yapı oluşturduk? Mersin tamam ama Tarsus bir başına farklı bir yer. Hem bölgenin en yüksek nüfusa sahip ilçesi, en kadim toprağı, en kadim tarihi, en kadim birikimi. Buraya ayrı bakmak gerektiğini düşünerek bütün Mersin'e şamil MEDEKA’yı kurduk. Aslında MEDEKA, Tarsus’u da içeriyor bir anlamda. Ama Tarsus’a özel de böyle bir yapı oluşturduk. Bugüne kadar gayet de değerli, önemli çalışmalar oldu. Bundan sonra aslında bu tasarımların uygulamaya dönme dönemi başlıyor” ifadelerini kullandı.

Seçer kurulları işaret etti: “Noter burası, ben değilim”

TADEKA ve MEDEKA’nın kendisi için çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Seçer, “Bir sanatçı gelir, konser vermek ister. Bir tiyatro grubu gelir, tiyatro yapmak ister. Samimi bir yönetimle, istekli bir yönetimle sonuç almanın formülü doğru bir düzlemde iletişim kurmaktır. Bir etkinlik, aksiyon, festival, bir katkı isteyen her kimse resmi olarak belediyemize müracaatını yapıyor, etkinlik kurulları TADEKA, MEDEKA, bunların da katkısıyla karara varıyoruz” ifadelerini kullandı. Kurullardan çıkan kararların önemine de değinen Seçer, “Bu kurulların kararları önemli. Noter burası, ben değilim” dedi.

Kurullardan gelen, sanat sokağı talebinden aile sinemasının tekrar yazlık sinema hüviyetine bürünmesine kadar pek çok konu olduğunu ifade eden Seçer, Kent Meydanı konusunun çok önemli olduğunu belirtti.

“50 sene, 70 sene sonra da bizim izimizin kalacağı bir yapı olacak”

Şelale Otel konusunda yaptıkları ‘Tarsus Şelalesi Turizm Tesisleri Mimari Proje Yarışması’nın sonuçlandığını anlatan Başkan Seçer, “Biz Şelale Oteli yıkacağız. Bunun da yakın zamanda, Ramazan'dan sonra lansmanını yapacağız. Çok ikonik bir mimari, çok da güzel, hoşuma da gitti. Orada gerçekten 50 sene, 70 sene sonra da bizim izimizin kalacağı, bu günlerin izinin kalacağı bir yapı olacak ve halka açık olacak” diye konuştu.
Tarsus’un muazzam tarihi olan bir kent olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Yarenlik Alanı’nda düzenleme yapacağız. Koruma Kurulu’ndan karar yeni çıktı. Yani bizim sorunumuz kalmadı. Bütün bu yaptığımız çalışmalar hep Koruma Kurulu'ndan izinli” dedi.

“TADEKA’ya sahip çıkalım. TADEKA demek siz demek”

Bundan sonraki süreçte seve seve toplantılara katılacağını aktaran Seçer, “TADEKA’ya sahip çıkalım. TADEKA demek siz demek. Yani Tarsus’a Değer Katanlar önemli bir payedir. Gerçekten biz konulara en hakimlerle, en katkı sunacaklarla çalışmak istedik. Eksiğimiz varsa tamamlayalım. Burada oturanlar bizim için hep bir değerdir. Herkesin siyasi görüşü kendini ilgilendirir ama Tarsus hepimizi ilgilendirir. Onun için de hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Seçer, toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin birçok alanda yürüttüğü çalışmalar hakkında kurul üyelerine ayrıntılı bilgiler verdi.

Özdülger: “Tarsus’un değerini artırmak noktasından yola çıktık”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, yaklaşık 1,5 yıl kadar önce Başkan Seçer’in öncülüğünde ve ilgisi doğrultusunda MEDEKA’yı oluşturduklarını anlatarak, “Yine Başkanımızın talimatıyla Tarsus’ta, sizin gibi değerli katılımcılarla beraber Tarsus’un değerini artırmak, tanınırlığını, bilinirliğini daha da pekiştirmek, aynı zamanda teşvik etmek, yeni kent elçileri yaratmak, kültür ve sanat politikalarına bir eşgüdüm katmak ve bir çatı altında toplayarak gelişmesini sağlamak noktasından yola çıktık” dedi.

Cerrahoğlu: “Halkın, kent dinamiklerinin bu kararlarda rol alması çok değerli”

TADEKA Kurul Üyesi Ali Cerrahoğlu da çok güzel ve özel bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Kentte yaşayanların, halkın, sivil toplumun, kent dinamiklerinin bu kararlarda, bu etkinliklerde rol alması, etkin olması çok değerli. Bu anlamda ben Vahap Başkan'a ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne özellikle teşekkür ediyorum. Böyle bir yapı kuruldu. Tarsus'a Değer Katanlar Kurulu, bugüne kadar 40 kadar toplantı yaptı. 8 ayrı kurul oluştu. Böyle güzel, geniş katılımlı, ortak aklı öncelikleyen çalışma için çok teşekkür ediyorum sizler adına” dedi ve kurullar hakkında kısa bilgiler verdi. Cerrahoğlu ayrıca, kurullar tarafından yaklaşık 15’e yakın etkinlik planlandığını aktardı.

Daha sonra kurulların temsilcileri tarafından planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu, görüşleri ve önerileri dinlendi. TADEKA’nın; Plastik Sanatlar; Edebiyat; Müzik ve Sahne Sanatları; Kent Araştırmaları ve Kent Belleği; Felsefe ve Arkeoloji; Sinema, Fotoğraf, Karikatür; Turizm ve Gastronomi ile Spor Kurulu olmak üzere toplam 8 alt kurulu bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti