Başkan Seçer, Taşucu’nda Devam Eden Atıksu Terfi Merkezi ve Terfi Hattı Çalışmalarını İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke’de düzenlediği mahalle gezisi programı kapsamında bölgede devam eden altyapı çalışmalarını da inceledi.

21 Eylül 2020 Pazartesi, 02:17
Başkan Seçer, Taşucu’nda Devam Eden Atıksu Terfi Merkezi ve Terfi Hattı Çalışmalarını İnceledi
-

Taşucu Mahallesi’nin yıllardır devam eden kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacak olan ve MESKİ tarafından yürütülen Taşucu Mahallesi Terfi Merkezi ve Terfi Hattı Projesi’ni yerinde inceleyen Başkan Seçer, projede önemli ilerlemeler kaydettiklerini ifade etti. Başkan Seçer, çalışmalarının iş programının bir hayli önünde olduğunu, bir-iki aylık sürede sistemi devreye almayı planladıklarını söyledi.

“Taşucu’nun birinci sorunu kanalizasyon”
Başkan Seçer’e inceleme gezisinde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, bürokratları ve muhtarlar eşlik etti. Başkan Seçer, “Taşucu’nun birinci sorunu kanalizasyon. Çağrı merkezimize gelen şikayetlerin yüzde 90’lık bir kısmını vidanjör talebi oluşturuyor. Çünkü foseptikler sürekli doluyor ve sürekli vidanjör talebi oluyor. Artık bu çekilemez boyuttaydı. İş programının bir hayli önündeyiz. 3 Aralık’ta bitim tarihi belirlendi ama onun önündeyiz. Bir-iki aylık süre içerisinde sistemi devreye alacağız. 8.5 kilometrelik bir terfi hattı. 2 aşamalı terfimiz var. Bu bittikten sonra artık Taşucu’nda vidanjör ya da kanalizasyon sorunu kalmayacak. Orada şu anda kanalizasyon hatlarının temizlenmesi sorunu var, kontrol bacalarının yükseltilmesi sorunu var. Bir yandan da süratle onları yapıyoruz ki bu çalışmalar bittiği zaman daha önce yapılmış, içi dolmuş ve kullanılamaz hale gelmek üzere olan kanalizasyon hattını da hazır hale getirip artık bu sorunu da kökünden çözmemiz lazım” diye konuştu.

Silifke Atıksu Arıtma Tesisi’nin proje çalışması süratle devam ediyor
Başkan Seçer, Silifke İlçesi’nde devam eden diğer çalışmalardan da bahsederken, kökleşmiş, geriden gelen, daha önce yapılması gereken bazı projeleri süratle yapmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Seçer, “Örneğin Silifke Atıksu Arıtma Tesisi 20-25 milyon liralık bir proje olacak. Şu anda proje çalışması devam ediyor. Oranın da bir an önce tamamlanması lazım. Çünkü kullandığımız atıksu arıtma tesisi ekonomik ömrünü doldurmuş bir arıtma tesisi. Süratle onların da yenilenmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

“Kanalizasyon sorunlarının önemli bir bölümünü ilk 5 yıllık görev süremizde çözmek için gayret içerisindeyiz”
Mersin’in sahil kesimi ve yayla bölgelerinin en önemli sorunlarının başında kanalizasyonun geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, bu sorunların çözümü için gayret içerisinde olduklarını ifade etti. Seçer, “Bizim kentimizin merkezden batıya doğru yöneldiğinizde, sahil şeridinde hatta yaylalık bölgelerde de temel sorunlarının başında gelen kanalizasyon sorunlarının ilk 5 yıllık dilim içerisindeki görev süremizde önemli bir bölümünü çözmek için gayret içerisindeyiz. Silifke’de tatil beldesi olan Yeşilovacık’ta; oraya geçtiğimiz günlerde uğradığımızda vatandaşlardan bana bildirimler vardı. Orada da artıma tesisi ile ilgili çalışmalarımız var. Birçok bölgedeki beklentileri karşılayacağız” diye konuştu.

“İnsan ve çevre sağlığının para ile ölçülecek bir durumu yok”
Projeleri yaparken sorunların çözümüne insan ve çevre sağlığı açısından yaklaştıklarını, parasal bedeli ikinci planda düşündüklerini vurgulayan Başkan Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İnsan sağlığı çevre sağlığından geçiyor. Sağlık açısından ne kadar uygun bir çevrede yaşıyorsanız o kadar sağlıklı olursunuz. Temiz bir çevrede yaşamak anayasal bir hak. Bu görev idarenin. Bunu yapmak zorundayız. Bunun parasal bedeli mutlaka küçümsenecek rakamlar olmayabilir ama insan ve çevre sağlığının para ile ölçülecek bir durumu yok. Her şeyin üzerinde. Bu bilinçle bundan sonraki yapacağımız projeksiyonları gerçekleştireceğiz. Biz yerel yönetimler olarak kentin güzelliği, düzeni, temizliği açısından her türlü yatırımı parasal karşılığını düşünmeden yapma zorunluluğuna sahibiz. Kısıtlı bütçe dönemsel. Hepsi aşılır. Bu konuları çok büyütmüyorum. Bu konulara takılıp hem enerjimizi hem zamanımızı tüketmek istemiyorum. Zaman zaman bazı politik manevralarla bazı engellemelerle ya da rakiplerinizin işinizi zorlaştırmasıyla karşılaşıyorsunuz ama bu demek değildir ki hizmet yapamazsınız. Biz her şeyin üstesinden gelecek güçteyiz. Vatandaşlar bunun için bizi yönetime getirdi. Başarısızlığın bizim açımızdan hiçbir gerekçesi olamaz. Ya başaracağız ya başaracağız.”

Ali Mahir Başarır: “Allah’a şükür geniş bir vizyonu olan bir Başkanımız var”
Gezide Başkan Seçer’e eşlik eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük projelerini görünce çok mutlu olduklarını ve gururlandıklarını ifade ederek, “Kısıtlı bütçeden değil kısıtlı vizyondan korkun. Allah’a şükür geniş bir vizyonu olan bir Başkanımız var. O oldukça borç da bütçe de her sorun çözülür” diye konuştu.

Proje detayları
Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi Terfi Merkezi ve Terfi Hattı Projesi ile Türkiye’nin ve Mersin’in sayılı turizm merkezlerinden birisi olan Taşucu’nun kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor. Yapılacak terfi merkezi ile Taşucu, Kum, Bolacalıkoyuncu, Gülümpaşalı Mahallelerinin atıksuları, Silifke Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilerek arıtılacak ve bölgenin kanalizasyon sorunu tarihe karışacak.
MESKİ’nin sözleşme bedeli 9 milyon 132 bin TL olan kanalizasyon imalatları kapsamında, Ø1000 milimetre çapında 168 metre cazibeli hat, Ø400 milimetre çapında 8 bin 355 metre terfi hattı, 2 adet paket atıksu terfi merkezi, 5 adet kanalizasyon bacası, 7 adet tahliye vana odası ve 7 adet vana odası yapılacak. Taşucu bölgesinin atıksuları Terfi Merkezi aracılığıyla Silifke Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletilerek, arıtma işlemi gerçekleştirilecek. MESKİ’nin yapacağı çalışmalar sayesinde, mahalle sakinleri yıllardır bekledikleri kanalizasyon altyapısına kavuşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor