Başkan Seçer, Vatandaşlara Aşure İkram Etti

Bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure tatlısı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nin kazanlarını doldurdu.

20 Eylül 2019 Cuma, 18:28
Başkan Seçer, Vatandaşlara Aşure İkram Etti
-

Lezzetiyle her yıl vatandaşların damağını şenlendiren Aşhane aşurelerini, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ikram etti.
14 bin kişilik aşure kazanları Mersinliler için kaynadı. 11 çeşit malzemenin bulunduğu bereketli aşureler, tek tek özenle paketlenerek, Mersin’de 6 noktada dağıtılmak üzere yola çıktı. Cuma namazı çıkışı dağıtılan aşure standının başında Başkan Seçer’i gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Muharrem ayının gelmesiyle birlikte paylaşmanın ve bereketin sembolü olan aşure tatlısı, bu yıl da Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nin tencerelerinde kaynadı. Pişirilen 14 bin kişilik aşure, Mersin’in 6 noktasında bulunan camilerde Cuma namazı çıkışında dağıtıldı. Ulu Camii avlusunda ise farklı bir heyecan vardı. Paylaşmanın sembolü olan aşurelerini almak için Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan standa gelen vatandaşlar, karşılarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadı. Aşurelerini Seçer’in elinden alan vatandaşlar, Başkan Seçer ile fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmedi.
Başkan Seçer: “Benim için çok önemli bir keyif ve mutluluk”
Aşureyi kendi elleriyle ikram eden Başkan Seçer, hem vatandaşlarla bir araya geldi hem de çalışan personeline yardım etti. Seçer, Muharrem ayını uğurlarken, böyle anlamlı bir etkinlikte vatandaşlarla bir arada olmanın verdiği mutluluğu ifade ederek, “Aşhanemiz’de kaynatılan aşureleri personelimizle birlikte yapıyoruz. Bu vesileyle vatandaşlarımızla da bir araya geldik. Benim için çok önemli bir keyif ve mutluluk. Allah kabul etsin. İnşallah gelecek Muharrem ayında ülkemiz çok daha mutlu, huzurlu, kalkınmış olsun. Muharrem ayı sadece ülkemizin değil tüm dünyanın barışına vesile olsun” dedi.
Aşureler bir gün önceden pişirilmeye başlandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, 14 bin kişilik aşurenin hazırlanması için bir gün önceden kolları sıvadı. Tüm ekibiyle mutfakta yerini alan Aşhane personeli 11 çeşit malzemeden oluşan aşurenin pişirme aşamasında hazır bulundu. Yoğun mesai ile gecenin geç saatlerine kadar pişirilen aşureler özenle tek tek paketlendi.
Aşhane’den dağıtım için yola çıkan aşureler, Cuma namazı sonrası Akdeniz Ulu Camii, Mezitli Ulu Camii, Yenişehir Muğdat Camii, Toroslar Tırmıl Sanayii ve Şakire Hatun Camii, Tarsus’ta Ulu Camii olmak üzere toplam 6 noktada dağıtıldı, aşurelerle ağızlar tatlandı.
Durdu Gürbüz: “Aşhane olarak aşure konusunda iddialıyız”
Aşure için günler öncesinden hazırlıklara başlayan Aşhane personeli hummalı bir çalışmanın ardından 14 bin kişilik aşure kaynattı. Mersinli vatandaşlara en lezzetli aşureleri hazırlamak için ekstra mesai harcadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde aşçıbaşı olarak görev yapan Durdu Gürbüz, “Büyükşehir Belediyemiz’in aşuresini tatmalarını tavsiye ediyorum, bu konuda çok iddialıyım. Herkes çok güzel olduğunu söylüyor. Bu şöleni kaçırmasınlar. İşimiz yorucu evet ama çok zevkli. Ramazan ayında ve Muharrem ayında biz halkımıza bu hizmetleri vermekten onur duyuyoruz. Gece 11, 12 gibi eve gidiyoruz, sabah erkenden burayı açıyoruz. İşimiz Belediyemiz adına hizmet vermek olduğu için kendi adıma ve ekibim adına söyleyeyim ki mesleğimizi çok severek yapıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz ama yorulmuyoruz. Güzel hizmetler ortaya çıkınca sonuçları da güzel oluyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor