Başkan Seçer’den Halkkart Müjdesi: 90 ve 160 TL’lik Halk Kart Ödemeleri, 100 ve 180 TL’ye Çıkarılıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halkkart uygulamasında yaptıkları yardımların yoksulluk kademesine göre 90 TL ve 160 TL tutarında olduğunu hatırlatarak, bu tutarları 100 ve 180 TL’ye çıkaracaklarını müjdeledi.

22 Ekim 2020 Perşembe, 13:48
Başkan Seçer’den Halkkart Müjdesi: 90 ve 160 TL’lik Halk Kart Ödemeleri, 100 ve 180 TL’ye Çıkarılıyor
-

Başkan Seçer, “Yaklaşık olarak 1.5 milyon lira gibi bir rakam da her ay Mersin’de, Anamur’dan Tarsus’a kadar bakkallarımızın kasasına, bu kadar miktarda gıda maddesi de mutfaklara girecek” dedi.

Seçer, sosyal hizmet projelerini anlattı
Başkan Seçer, muhtarlarla buluşmasında sosyal belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdikleri hizmetler konusunda bilgi verdi. Engelli bireylerin konuk edildiği ve şu anda Toroslar’da hizmet veren Mola Evi’nin sayısını arttıracaklarını ifade eden Başkan Seçer, ambulans hizmetinden 13 ilçede toplamda 12 bin 930 vatandaşın yararlandığını söyledi. Başkan Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, üniversite öğrencilerine yapılan eğitim yardımı, Kır Çiçeği Projesi, Gülnar Kız Öğrenci Yurdu gibi hizmetleri anlatarak, “Gülnar’da bir Konuk Evimiz var, 32 kapasiteli, erkek öğrencilerimize hizmet verecek. Yine Akdeniz İlçemiz’de üniversiteden yaptığımız bir protokolle aldık, 120 kişi kapasiteli. Bunların tadilatları sürüyor” ifadelerini kullandı. Başkan Seçer, haftanın 6 günü 44 farklı noktada uygulanan Bir Ekmek Bir Çorba Projesi’ni 13 ilçeye yayacaklarını söyledi.

MESKİ, 28 ayrı noktada çalışıyor
Başkan Seçer, altyapı, kanalizasyon, temiz içme suyu ve arıtma ile ilgili hayata geçirdikleri hizmetleri muhtarlarla paylaşarak, “Biz göreve geldiğimiz günden bu güne 477 bin 903 metre içme suyu, 59 bin 711 metre kanalizasyon, 22 bin 543 metre yağmursuyu hattı döşedik. Mersin genelinde toplam 1243 içme suyu deposunun 210’unda rehabilite çalışmalarını tamamladık ama bunlar tabii ki devam ediyor. Şu anda mevcut devam eden imalatlarımız toplamda 28 ayrı noktada yapılıyor. Bunun 11’i içme suyu, 6’sı kanalizasyon, 3’ü atıksu arıtma tesisi, 8’i de yağmursuyu yapım işi. Bu saydıklarım toplamda 149 milyon liralık yatırım. Her yıl sel tehdidi oluyordu. Akkent bitmek üzere, Vatan Caddesi’ni bitirdik, Karacailyas bitmek üzere, Kız Kalesi’ni bitirdik, Güneş’te, Şevket Sümer’de, Silifke’de, bazı ilçelerde muhtelif alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Sahil bandında 11 noktada yağmur suyu hatlarının denize boşaldığı, deşarj olduğu noktalardaki rehabilitasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Bundan sonra Mersin’de şiddetli yağmurlarda sel tehdidi ortadan kalksın istiyoruz” dedi.

“Pamukluk Barajı’ndan Mersin’e temiz içme suyu sağlarsak çok muazzam bir iş olur”
İçme suyu konusunda Tarsus Pamukluk Barajı’nın çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Başkan Seçer, ilerleyen günlerde hizmete açılacağını, içme suyu isale hattının yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“DSİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’dan da bu konuda destek olmalarını rica ettik. Önümüzdeki günlerde de bir görüşme gerçekleştireceğiz. Biz suyu Tarsus’tan sağlıyoruz, Berdan havzasından ve elektrik enerjisi kullanarak. Bu da bizim maliyetlerimizi artırıyor. Oradan buraya gelene kadar suyun zaten yarısı kayboluyor. Bu önemli bir durum. Eğer Pamukluk Barajı’ndan Mersin’e temiz içmesuyu sağlarsak çok muazzam bir iş olur. Gelecek bir asrı kurtarırız. Cazibeyle bu su gelir, daha ucuz olur, daha bol olur, çok muazzam bir şey olur. İnşallah bunu en kısa sürede, merkezi yönetimin destekleri ile beraber yapacağımızı düşünüyorum.”
İçme suyunda konusunda önemli bir projenin de Anamur’u ilgilendirdiğini söyleyen Seçer, “Sayın Belediye Başkanımızla Ankara’da bu konuda görüşmeler yaptık, çok önemli yol kat ettik. 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım Anamur Otluca Projesi. Bu da gelecek bir asrı Anamur için kurtaracak. Temiz içmesuyu açısından önemli bir yatırım” diye konuştu.

“İnşallah en güzel hizmetlere hep beraber imza atacağız”
Kültürden spora kadar anlatamadığı birçok alanda çalışmalar yaptıklarını belirten Seçer, “İşimiz bu, hizmet yolunda sizlerle hep beraber yürüyeceğiz, devam edeceğiz. İlçe başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla, Mersin’i çok daha iyi noktalara getireceğiz. Biz mutlu kent olalım istiyoruz. Gülen kent, dostluk kenti, huzur kenti, kardeşlik kenti, bereketli, üreten, yaşayan, yaşatan kent olsun istiyoruz. Barış içerisinde yaşayalım” diyerek sözlerine son verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”